Haberde Bursa

TOPRAK ADAM ORHAN SARIBAL FARKI, HER YERDE TAKDİR EDİLİP BİZLERE GURUR VERİYOR…

17.04.2021
447
“Siyasette zordur çok çalışkan, çok özverili, bilgili, birikimli ve her zaman halkın, emekçinin, mağdurların ve sol/sosyal demokratların yanında onların sesi, soluğu ve sözcüsü olmak.” sözler geçmiş dönem CHP Parti Meclis Üyesi Güler Buğday’a ait. Buğday bu sözleri CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal için söyledi.
Buğday; “Böyle siyasetçileri herkesin takdir etmesi, gurur duyması ve her konuda değerinin bilinmesi ve baş tacı edilmesi gerekirken çoğunlukla tam aksi davranışlara muhatap olabilirler!!!
Hani bir sözümüz vardır:
“Bu Ülkede Hiçbir Başarı Cezasız Kalmaz” diye…
Bu söz sanki Toprak Adam Orhan Sarıbal için söylenmiş.
Seçildiği günden bu yana bir gün boş durmamıştır.
Bir tek gün kendi keyfi için, tatil yapıp dinlenmek için yaşamamıştır.
Gines rekorlarına girse mutlaka birinci olacak bir azimle çalışan, emek veren ve özellikle her türlü mağduriyete karşı direnen bir siyasetçi olmuştur.
İktidarın maksatlı uyguladığı tarım politikalarıyla ezilen, yok edilen, üretim araçları hatta toprağı elinden giden çiftçinin, köylünün, hayvan ve süt üreticilerinin ve ektiği ürünü alan olmayınca elinde kalıp çürüyen küçük işletmelerdeki insanların sesi soluğu olmuştur.
İktidarın hatalı ve ithalata dayalı kendi çiftçisini yok eden tarım politikalarını her ortamda anlatıp halkı uyarmaya ve kendi çiftçisine sahip çıkmaya çağırmıştır.
Toprak Adam Orhan Sarıbal, yıllardır verdiği mücadeleyi sadece görevi, sorumluluğu yani bu alanda duyarlılığı olduğu için yapmıyor.
Kendisinin yaşam biçimi olduğu için, yaşam boyu haksızlıklara ve keyfi uygulamalara, baskılara karşı mücadele etmiş bir aile terbiyesi ve gelenekten geldiği için bu onurlu duruşu göstermekte ve halkın yanında mücadele etmektedir.
Bu durum kendi ilinde çok az kimsede takdir bulurken, daha çok siyaseti makam, mevki elde etmek ve her alanda güç kazanmak için yapmak isteyen ancak yeterlilikleri sınırlı siyasilerin de her türlü engeliyle karşılaşmaktadır.
19 yıllık dinci, şeriat özlemcisi, otoriter bir anlayışın temsilcisi Tek Adam Saray Rejiminde susan, sinen, satın alınan ve gerçekleri yazmaktan korkan kiralık kalemlerin hedefinde inat ve azimle mücadelesine devam etmektedir.
Mektup yazmayı bilmeyen insanların köşe kaptığı bir düzende, tetikçilik yapması için desteklenen ve dün kara dedikleri, kanlı bıçaklı olduklarını bugün aklamak ve kendileri de aklanıp pay kapmak için yazı yazanların hedefinde hep Toprak Adam vardır.
Bu kirli, atmosferde adına sanal medya (!) denen kendilerini gazeteci sanan algıcıların hedefinde her zaman bir haksız bir biçimde, gerçek dışı suçlamalarla ve iftiralarla Toprak Adam Orhan Sarıbal hedefe konmaktadır.
Çünkü zordur böyle çalışkan, özverili, bilgili, saygılı, insanları seven ve onlar için mücadele eden her türlü rant ve çıkardan uzak bir siyasetçiyi anlamak ve onunla yarışmak.
Vicdanı kararmamış olanlar, bu artıları olan vekil, birde büyüğünü küçüğünü biliyorsa, siyasette emek vermiş, hatta ömrünü bu uğurda tüketmiş olan ve özellikle sol/sosyal demokratların yüz akı olmuş siyasetçilere gereken saygıyı gösteriyorsa onunda kıymeti bilinmeli ve baş tacı edilmelidir.
Geriye kalan karalamalar, iftiralar, suç atmalar ve haksız algılar yaptıranların yetersizliği, yapanlarında çapsızlığı ve zavallılığıdır.
Sevgili Dostlar, bunları birazda tarihe not düşmek için yazıyorum.
Üstelik yaşam boyu hiçbir makamı, mevkii veya hak ettiğim unvanı ve konumu ismimin önüne koymayan bir insan olarak bu haksızlığa sadece sol/sosyal demokrat kimliğimle tavır koyuyorum!!!
Toprak Adam için yapılan vicdansızlığa, saygısızlığa isyan ediyor ve tek başıma da kalsam doğruları yazmaktan vazgeçmeden geçmişleri karanlık zavallılara da prim vermemek için onları muhatap almadan doğruları açıklıyorum.
Dün Toprak Adam her zaman olduğu gibi yine partisine hizmette ve zor durumda olan üreticinin, çiftçilerin ve hayvan yetiştiricilerinin yanında olmak için Kocaeli’ne bir ziyarette bulundu.
İlk önce Kocaeli İl Örgütümüzü ziyaret etti.
İl Başkanı Sayın Özgür Harun Yıldızlı, İl Yönetim Kurulu üyeleri, İl Kadın Kolları Başkanı Sayın Songül Kaya, Derince İlçe Başkanı Sayın Birkan Koçak, Körfez İlçe Başkanı Sayın Bülent Yıldızlı, geçmiş dönem İl Başkanı ve benim SHP döneminden vazgeçilmez dostlarımdan olan Sayın Keramettin Gençtürk ile bir araya geldi.
Öğrendiğime göre; gündemdeki siyasi ve ekonomik gelişmeleri ve geçmişten bugüne siyasetti değerlendirmişler.
Daha sonra, İzmit’in çalışkan Belediye Başkanı Sayın Av. Fatma kaplan Hürriyet’i makamında ziyaret ederek, mesai arkadaşlarıyla birlikte, çalışmalarında başarılar dilemiş.
Toprak Adam Orhan Sarıbal, Kocaeli Kadın Kolları Başkanı Sayın Songül Kaya ve parti örgütünden arkadaşlarla birlikte Körfez İlçesi Sevindikli ve Şemseddin Köylerini ziyaret ederek, çiftçilerimizin sorunlarını dinlemiş ve çözüm önerilerini sunmuş.
Başta hayvan yetiştiricisi çiftçiler olmak üzere üreticilerin, biriken borçlarından ve artan girdi maliyetlerinden şikâyetlerini dinleyip;
CHP iktidarında uygulanacak tarım politikalarını paylaşmış.
Toprak Adam Orhan Sarıbal,
“Çiftçisi zarar eden bir ülke tarımda ayakta kalamaz. Çiftçiyi zarar ettirmeyecek bir düzen oluşturmalıyız.
3 yıl çiftçiyi desteklersek, Türkiye’nin dışarıdan temel gıda ithalatına ihtiyacı olmaz” diye CHP iktidarında tarımdaki uygulamanın nasıl olacağını anlatmış.
Daha sonra Toprak Adam Orhan Sarıbal, Körfez Cemevi’ni de ziyaret ederek her kesime, her inanca ve tüm farklılıklara olan saygısını ve sevgisini göstermiştir.
Toprak Adam Orhan Sarıbal’ın yaptığı bu çalışma onun artık 5 yıldaki rutinidir.
Kendisi defalarca olmak üzere bu güne dek 81 ilimizden en az 65 ilimizde bu tür ziyaretler yaparak çalışmalarını halkala bütünleştirmiş ve CHP’ye güven duyulmasını sağlamıştır.
Dün beni bu çalışmasında etkileyen, onurlandıran bir başka olaya tanık olmam çok mutlu kıldı.
Kocaeli’n de SHP’nin çok değerli ve sol/sosyal demokratların yüz akı İl Başkanlarından Keramettin Gençtürk ile konuştuk:
Bana Bursa olarak çok şanslı olduğumuzu, benimde çok haklı olarak kendisini Toprak Adam Orhan Sarıbal, olarak yazmamdan tanıdığını ve ne kadar haklı olduğumu anlattı.
Bana, “Güler Kardeş, onu senin yazılarından ve kurultay sürecindeki anlatımından dolayı güzel ve olumlu tanımıştım.
Dün kendisi ile ilde en az 2 saat sohbet ettik ve daha yakın tanıdım.
Kendisini çok beğendim. Çok saygı duydum. Gerçekten çok değerli bir insan.
Senden de söz ettik.
Kendisi de sana çok saygı duyuyor ve “Benim çok değerli ve kıymetli ablamdır…” diyor.
Ne mutlu sizlere bu yozlaşan, kirlenen ortamda bile değer bilip, saygı duyan ve yürekli sol mücadeleye katkı yapan insanlar olarak mücadelenize devam ediyorsunuz.
Senin gibi bende kendisine Toprak Adam Orhan Sarıbal diye hitap ettim.
Sen onun hakkında yazdıklarında ve anlattıklarında haklıymışsın biz kendisini çok sevdik ve mutlu olduk.”
Sözleri beni çok etkiledi.
Geçmişin saygın ve mücadeleden hiç vazgeçmemiş bir büyüğü ile geleceğe ışık tutan, emek veren ve zorda olan tüm kesimlere moral olan iki siyasetçi sanki bu değerlendirmeleri yaparak güzele, doğruya ve geleceğe bayrak yarışı yaparcasına umut oluyorlar.
Ne mutlu ki ikisi de benim can dostum ve asla vazgeçmeyeceğim kıymetlilerim.
Ayrıca şu pandemi sürecinde Tek Adam keyfiyetinin ihmalleri ve hatalı politikalar yüzünden sürekli dostlarımızı ve tanıdığımız birçok insanı haksız yere kaybediyoruz.
Bu süreçte kimi kaybetsek içimiz yanıyor ama eş, dost, akraba veya sevdiklerimiz ile yaşamınızda özel yer tutmuş insanlar olunca daha da çok üzülüyoruz.
Sonuçta bugün var yarın olmayabiliriz.
Bu nedenle hak edenlerin kıymetini bilmek ve halkına, mağdur edilen tüm insanlara, hiçbir ayrım yapmadan hizmete koşan, elini taşın altına koyup yazan, çizen ve anlatan her kim olursa olsun değer vermeli ve kıymeti bilinmelidir.
Yoksa insanlığımızdan utanmamız gerekir!!!!
Bu nedenle diyorum ki kötülükten ve çirkinlikten beslenilmesin.
Kin, nefret ve öfke ile hak eden insanların yolu kesilmesin.
Kalemler iki kör kuruşa kiraya verilip çirkeflik kusmasın.
Kendi değerlerimizle uğraşıp yetersizlere ve kendini bilmezlere mıntıka temizliği yapılmasın.
Hak hukuk adalet diye yüzbinlerin yürüdüğü partimizde böyle haksızlıklara ve sevgisizliklere yer verilmesin.
Sevgiyle, saygıyla, eşit yurttaşlar olarak kardeşçe ve barış içinde yaşamak dileği ile mutluluk, huzur ve başarı dilerim.” dedi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>