Haberde Bursa

Teksan 6 kıtada 130’dan fazla ülkede sürdürülebilir bir dünya için çalışıyor

03.06.2022
943

Şiddeti her geçen gün artan iklim krizi sürdürülebilirliğin ne denli hayati olduğunu ortaya koyuyor. Güvenilir ve yenilikçi bir yaklaşımla sürdürülebilir bir yaşam için bugünden adımlar atan Teksan, ürün ve hizmetleriyle dünyanın geleceğine katkı sağlıyor. Türkiye’nin ilk yerli kojenerasyon sistemini 2007 yılında kurup İstanbul fabrikasında devreye alan şirket, son olarak kojenerasyon sistemi ile entegre kullanılmak üzere İstanbul fabrikasının çatısına 100 kWp’lik elektrik enerjisi sağlayacak güneş panelleri kurulumunu tamamlayarak sürdürülebilirlik çalışmalarını bir adım öteye taşıyor.  

Enerji gibi kritik ve kaynakları sınırlı bir sektörde çeyrek asırdan uzun bir süredir hizmet veren Teksan, inovatif ürünleri ile sektöre öncülük ediyor. Altı kıtada 130’dan fazla ülkeye ürün ve hizmetlerini ulaştıran şirketin çalışmaları arasında; yenilenebilir enerji çözümleri önemli bir yer tutuyor. Yüzde 90’a varan enerji verimliliği sağlarken elektrik, ısıtma ve soğutma ihtiyaçlarını aynı anda karşılayan kojenerasyon ve trijenerasyon sistemlerinin Türkiye’deki ilk yerli üreticisi olan Teksan, TÜBİTAK iş birliğiyle 2015 yılında geliştirdiği Türkiye’nin ilk hibrit jeneratörü ile de dünyada bu teknolojiyi kullanabilen sayılı şirketler arasına girmeyi başardı.

Teksan, İstanbul fabrikasında prototip olarak hayata geçirdiği ve bu yıl kurulumunu tamamladığı Güneş Enerjisi Santrali (GES) ile de yakın gelecek için bu alana dair iddiasını da ortaya koymuş oldu. Fabrikadaki kojenerasyon sistemi ile enerji ihtiyacını karşılayan Teksan, fabrika çatısına kurulan ve sistem ile entegre edilen güneş panelleri ile 100 kWp’lik elektrik enerjisi sağlayacak.

Enerji verimliliğine yaptığı yatırımlarla “daha az karbon emisyonu, daha temiz çevre” diyen ve karbon ayak izini azaltan Teksan’ın 145 araçtan oluşan araç filosunun yüzde 20’sini hibrit araçlar oluşturuyor. Sadece ürünlerinde değil tüm iş süreçlerinde verimliliği artıracak çalışmalara odaklanan şirket, çevreye duyduğu sorumlulukla harekete geçiyor. Bu amaçla; Kocaeli’nde Teksan’ın kurucu ortaklarından Abdulkadir Teksan anısına bir hatıra ormanı kurulurken, geçtiğimiz yıl tüm Türkiye’nin üzüntü ile izlediği orman yangınlarının ardından Tema Vakfı ile iş birliği yapılarak ağaçların yeniden yeşermesine destek olundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>