Haberde Bursa

Tarlalar sular altında…CHP’li vekilden Nilüfer Çayı tepkisi!

09.04.2021
936

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, kirliliği ile tepki çeken ve son yağışlarla taşkınlara da neden olan Nilüfer Çayı’nı bir kez daha gündeme getirdi. Taşkınlar nedeniyle tarım arazileri zarar gören çiftçileri ziyaret eden CHP’li vekil, ” Nilüfer Çayı’nı kirletenlere karşı kim önlem alacak? Kim taşkına yol açmaması için tedbir alacak? Bursa’yı yönetenler Nilüfer Çayı’nı ne zaman fark edecek?” dedi.Bursa’nın 5 ilçesinden geçip 103 km yolculuktan sonra Marmara Denizi’ne dökülen Nilüfer Çayı’ndaki kirliliği daha önce defalarca gündeme getiren CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, bu kez yaşanan taşkınlar nedeniyle tarım arazileri zarar gören çiftçileri ziyaret etti.

CHP’li vekil, Nilüfer Çayı’ndaki taşkınlar nedeniyle tarım arazileri sular altında kalan Mudanyalı köylülerle sohbet ederek bilgi aldı.

Tarım arazilerini bizzat inceleyen Kayışoğlu, şöyle konuştu:

“Nilüfer Çayı’nın daha önce de Karacabey İnkaya Köyü’nde yaz aylarında görüntülerini çekmiştik.Fokur fokur kimyasal kaynarken, katran gibi zehirt akarken görüntülemiştik.Nilüfer Çayı 103 kilometre Uludağ’dan doğuyor ve Karacabey’den denize akıyor. Geçtiği 50 küsür köyün tarlalarını da suluyor maalesef. Zehir akarken de bu su kullanılıyor.Kışıon da başka bir afetle karşı karşıyayız. Nilüfer Çayı taşması ile tarlaları sular altında bırakmış. Köylünün ektiği buğday biraz boy atmışken şu anda sular altında ve zarar görmüş durumda. Bu zarar umarım giderilir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>