Haberde Bursa

T2 Kent Meydanı-Terminal hattı açıldı

02.07.2022
332

Yapımı tamamlanan Kent Meydanı-Terminal tramvay hattının açılışı AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleşti. Test sürüşü gerçekleştiren Yıldırım, yaptığı konuşmada, “Tramvay bir hafta bedava, hayırlı olsun” dedi.

Bursa'da T2 Kent Meydanı-Terminal hattı açıldı... Bir hafta ücretsiz

FADİME NİSA SAYAR – ERCAN ÇALIŞIR / BURSADA BUGÜN

Bursa’da test sürüşlerinin mayıs ayından itibaren gerçekleştirildiği, 9 bin 445 metre uzunluğa ve 11 istasyona sahip T2 hattı seferlere hazır hale getirildi. Hattın açılışı ve ilk sürüşü yapılıyor.

Kent Meydanı’nda yapılan açılış programına AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, AK Parti Bursa milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve vatandaşlar katıldı.

Açılış öncesinde Kent Meydanı’nda mehter gösterisi yapıldı.

AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu‘nun konuşmasından satır başları; “Bugün önemli bir hizmetin açılışını gerçekleştiriyoruz. Önceki dönem belediye başkanımıza teşekkür ederim. Bu zamana kadar  60 milyar lira yatırımı aldık. Bundan sonraki süreçte daha önceki katkılar nasip olur inşallah.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Efkan Ala‘nın konuşmasından satır başları; “Ulaştıran bakan burada. Dağları delerek, tüneller yaparak Türkiye’yi buluşturan bakan burada. Seçim zamanı çok bir araya geldik. İlk konu ulaşımdı. Bu problemi çözeceğimizi vaad ettik. Bursalılara az bile. AK Parti hizmetin adıdır. Muhalefetin adı hezimettir. Ne yapsak eksiğini bulmaya çalışıyorlar. Bundan memnun oluruz. Yeni birşey yapmayı bilmeyip, yapılanın eksiğini görüyorsan onu da hallederiz. Bizim için hizmet ibadettir. Bugün Bursa’nın şehidini ebediyete uğurladık. Rabbim mekanını cennet eylesin. Ailesine sabırlar diliyorum.”

Binali Yıldırım’ın konuşmasından satır başları; “Bu güzel ve sıcak günde hepinizi selamlıyorum. Geleceğimiz aydın olsun. Cumhurbaşkanımız Bursa’da olacaktı fakat başka bir gün gelecek, yerine beni gönderdi. Bursa ulaşımında yeni imkanlar sağlayacak raylı sistemi terminale kadar taşıyacak ve trafiğe kalmayacaksınız. Bursa’ya hayırlı olsun. 55 kilomtre raylı sistemi Bursa devirdi. Devam edenlerle beraber 65 kilometreye ulaşacak. 350 bin hemşehrimiz bu ulaşımdan faydalanmış olacak. Raylı sistemi kullanarak trafiği sıkışan bir şehre katkı sağlamış olacağız ve trafik içinden çıkılmaz bir hal almayacaktır. Kurtuluş savaşını kazanmamız da en büyük etki yapan demir yolları tekrar hayat buluyor. Son 20 yıl içerisinde 11 bin kilometre olan demiryolunu elden geçirdik. 2 bin kilometre yeni hat yaptık. Birçok ülkeden daha erken şekilde hızlı treni Türkiye’ye kazandırdık. Bursa- Bilecik hattında gecikme olsa da şu an gayet hızlı gidiyor.”

“BÖLÜNMÜŞ YOL YOKTU”

“Bölünmüş yol çalışmaları eş zamanlı devam ediyor. 20 yıl önce Bursa’nın, İzmir, Ankara, Yalova arası bölünmüş yolu yoktu. Bugün kuzey, güney, doğu, batıya bölünmüş yolu var. İzmir’e otoyol ile bağlandı.  Bütün bu hizmetler bir trafik yükü getirse de raylı sistemler yaparak bunun üstesinden geleceğiz. İşimiz hizmet gücümüz millettir. laf ebeliği bize yakışmaz. Bugün ay yıldızlı bayrağımız mavi vatanda dalgalanmaya devam ediyorsa lider Recep Tayyip Erdoğan‘ın gücüdür, Türkiye’nin gücüdür. Bizim emniyetimizi sağlayan güçlerimizden Şehit Serkan Taşçı‘yı ebediyete uğurladık. Şehidimize rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum. Vatan birliği bölünmezliği asla tartışma konusu olmaz. Cumhur ittifakı ile yolumuza devam edeceğiz. Muhalefet yalan ve ithamlarda bulunuyor. Erdoğan’ı indireceklerini söylüyorlar. Vatandaş sonrasını soruyor fakat sonrası için bir çalışmaları yok. Durmak yok, yola devam. Araçlar yerli, raylar yerli. Yerli ve milli olmak başka güzel bir şey. Önceden herşey dışarıdan alınıyordu. Bugün en stratejik ürünleri kendimiz yapıyoruz.”

BURSA İHRACATIN BAŞINI ÇEKİYOR

“Yüzde 18 buçuk ihracat artışı devam ediyor Bursa da başını çekiyor. Her zaman ülkenin yükünü omuzlayan şehir olmuştur. Bursa vatandasa aş, iş sağlayan şehirdir. Osmanlıya ev sahipliği yaparak kuruluşa şahitlik yapmış şehiridr. Bursa, Kültür Başkenti ilan edildi. Dünya göçebe oyunlarının 4.’sünü İznik’te gerçekleştireceğiz. Pandemi gibi bir zorluk yaşadık. Kuzeyde bir savaşla karşılaştık. Bu yüzden oluşan enflasyon ile mücadelemiz devam ediyor. Kontrol etmek için var gücümüzle çalışıyoruz.”

“Sabit gelirli vatandaşlarımız ve esnafımızın bu badireden en az zararla çıkması için tedbirler getiriyoruz. Ara dönem artışı, 3600 ek gösterge ile gelir getirici vatandaşların gücünü arttırıcı tedbirler devam edecek. 2023’e daha güzel imkan ve şartlarla çalışacağız. Bu fırtınadan en az etkilenen ülke olarak yolumuza devam edeceğiz.

1 milyar lira üzerinde ki bu eseri kazandıran belediye başkanları ve milletvekillerine teşekkür ediyorum. Sağlıklı, hayırlı seyahat etmek nasip olsun diyor, sevgiyle selamlıyorum. Vatandaşın bu araçla tanışması için bir kıyak yapmamız gerekiyor. 1 hafta boyunca bu araç bedava hayırlı olsun.”

Binali Yıldırım’ın konuşmasının ardından T2 Kent Meydanı-Terminal hattının açılış kurdelesi kesildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>