Haberde Bursa

swissQprint’ten Sürpriz Yenilik: Kudu UV LED Flatbed Baskı Makinesi

29.06.2022
156

10 renk kanalına sahip ilk swissQprint modeli Kudu, FESPA GPE 2022’de ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi. Saatte 300 m2 üretim hızına çıkabilen yeni UV LED baskı makinesi Kudu, markanın yakın zaman önce pazara sunduğu 4. nesil flatbed baskı makinesi serisini tamamlıyor ve uygulama alanını genişletiyor.

UV baskı teknolojileri uzmanı swissQprint, 31 Mayıs – 3 Haziran tarihleri arasında Berlin’de düzenlenen FESPA Global Print Expo 2022’de (FESPA GPE 2022) sürpriz modelleri ve yeni nesil çözümleriyle ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Türkiye pazarında Pigment Reklam tarafından temsil edilen swissQprint, altı ay önce pazara lanse ettiği 4. nesil flatbed baskı modelleri Nyala 4, Impala 4 ve Oryx 4’i pandemi sonrasında ilk defa küresel çapta önemli bir fuarda sergiledi. FESPA ziyaretçileri için swissQprint’in sürprizi ise flatbed baskı makineleri ailesinin yeni üyesi Kudu oldu. Yepyeni özelliklerle donatılan Kudu, yüksek üretkenlik ve birinci sınıf üretim kalitesinin etkileyici bir kombinasyonunu sunuyor.

Pandemi nedeniyle FESPA GPE 2019’dan bu yana fuarın düzenlenmediğini hatırlatan Pigment Reklam Firma Sahibi Serkan Çağlıyan, bu yılki etkinlikte bütün katılımcı ve ziyaretçilerin büyük bir heyecan duyduğunu söyledi. Çağlıyan; “FESPA GPE 2022 son yılların en büyük fuarı oldu ve hem katılımcılar hem de ziyaretçiler için beklentileri karşıladı. Temsilciliğini yürüttüğümüz swissQprint’in standı, yeni geliştirmelerle adeta bir inovasyon merkezine ve uygulama numuneleriyle bir sergi alanına dönüştü. Ancak fuarın en büyük sürprizi hiç kuşkusuz yeni flatbed baskı makinesi Kudu oldu. swissQprint’in standında sadece geçen yıl pazara sunduğu 4. nesil modelleri görmeyi bekleyenler için Kudu, açıkçası şaşırtıcı ve etkileyici bir yenilikti” dedi.

Fuar boyunca swissQprint standının ziyaretçilerin ilgisini çeken merkezlerden birini dönüştüğünü söyleyen Çağlıyan, yeni UV LED model Kudu’nun yanı sıra, diğer 4. nesil flatbed baskı makinelerinin ve rulodan ruloya UV baskı makinesi Karibu’nun ilgi gördüğünü paylaştı. Çağlıyan, fuarda ayrıca UV flatbed baskı makineleriyle cam yüzeylere primer olmadan baskı imkanı sağlayan toplam çözümün de lanse edildiği ifade etti.

Kudu yeni bir UV-LED flatbed sistem tasarımına sahip

swissQprint’in mevcut 4. nesil flatbed serisi Nyala, Impala ve Oryx’i tamamlayan Kudu UV LED baskı makinesi, 300 m2/saat baskı hızı, 3,2 x 2 metre genişliği ile 1350 dpi’a kadar çözünürlüğü ile yüksek baskı kalitesini ve verimliliği birlikte sağlıyor. Yüksek baskı kalitesi için en yeni baskı kafası teknolojisiyle donatılan Kudu, yeni tasarlanmış mekanik bir temele dayanıyor. Lineer tahrik ile çalışan bu model, bu özelliğiyle yüksek hızlarda bile hassas damlacık yerleştirme gücüne erişiyor, bu da baskı kalitesinde gözle görülür bir fark yaratıyor. Kudu aynı zamanda swissQprint’in diğer flatbed ve rulodan ruloya baskı makinelerinde bulunan Tip Switch vakum özelliğine de sahip. Kullanımı oldukça kolay olan baskı makinesi ayrıca 260 bölmeye sahip olup bu sayede operatörün daha basit ve dikkatli bir vakum kontrolü yapmasına olanak sağlıyor. Tek veya çift rulo opsiyonuna sahip Kudu, ayrıca Tandem özelliğiyle kesintisiz bir baskı imkanı sunuyor.

Kudu bir flatbed baskı makinesi olmasına karşın, diğer swissQprint baskı makineleri gibi rulodan ruloya baskı seçeneğine de sahip bulunuyor. 3,2 m genişliğinde rulodan ruloya baskı gücü ile Kudu, farklı malzemelerle çalışma kapasitesini ve uygulama çeşitliliğini genişletiyor. Operatör için adeta bir kokpit görevi gören swissQprint’in orijinal Lory yazılımı kontrolü sağlar. Sanal flatbed grafiksel kullanıcı arayüzü ise sezgisel ve güvenli kullanım için tasarlandı.

Bir ilk: 10 renk kanalı

Kudu’daki geliştirmeler sadece makine ile sınırlı değil, kullanılan UV boya seti de birçok yeniliği barındırıyor. VOC ve NVC içermeyen yeni geliştirilen Greenguard Gold sertifikalı evrensel UV boya seti akrilik, alüminyum kompozit paneller, ahşap, afiş, polyester, polikarbonat, polistiren (sert köpük), PVC, vinil filmler, esnek köpük paneller ve daha çok sayıda yüzeye güçlü bir şekilde tutunuyor. Serbestçe yapılandırılabilen 10 renk kanalına sahip ilk model unvanına sahip Kudu için bu renk zenginliği daha fazla uygulama alanı anlamına geliyor. Standart proses renkleri CMYK’nin yanı sıra; üç adet light renk (light cyan, light magenta ve light black), alt katman için beyaz boya, efektler için lak ve cam, metal gibi yüzeyler için primer boya, kurumsal renklerdeki çalışmalar için uygulama gücünü genişleten turuncu ve iki adet neon renk (neon sarı ve neon pembe) Kudu’nun 10 renk kanalında istenildiği gibi düzenlenebiliyor.

Türkiye baskı ve reklamcılık pazarında swissQprint markasının ‘yüksek kalite ve güven’ ile birlikte anıldığını söyleyen Serkan Çağlıyan, geliştirilen yeni modellerle birlikte önümüzdeki dönemde pazarda ciddi bir canlanma beklediklerini belirtti. Çağlıyan; “Pazarda bilinen diğer modellerin yanı sıra, yeni özellikleri ve güçlü alt yapısı sayesinde Kudu, hız ve verimlilik artışı isteyen baskıcıların ilgisini çekecektir. Ayrıca kullanım ve bakım kolaylığını daha ileriye taşıyan Kudu, işletme maliyetleri açısından da avantaj sağlıyor. swissQprint’in UV baskı alanındaki uzmanlığı Kudu ile daha geniş bir alana ulaşıyor” dedi.

www.pigmentreklam.com.tr

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>