Haberde Bursa

Şu an yaşadığımız ekonomik sıkıntıların başında üretimin olmaması tamamen dışa bağımlı yaşadığımız içindir.

24.01.2022
295

Türkiye siyasi hareketine hemen hergün yeni partiler katılıyor bunlardan sonuncusu da YÜKSELİŞ PARTİ. Yükseliş Partinin Bursa İl Başkanlığı’nı ve Genel Sekreterliği’ni ise meslektaşımız deneyimli bir isim üstlendi. Mesleki tecrübeleriyle Bursalılarında yakından tanıdığı isim Ayşenur Sevim partiden gelen teklife olumlu yanıt verdi. Sevim; “Türkiye’de pandemi ve ekonomik baskılar giderek artıyor. Ekonomide peş peşe gelen zamlar nedeni ile insanlarımız nefes alamayacak hale geldi. Asgari ücrete yüzde 50 zam geldi diye sevinemeden elektrik, doğalgaz ve kiralara gelen zamlar neredeyse bir asgari ücret yapıyor. Vatandaşlarımız çaresiz. Asgari ücretten kalan 480 lira bir ay nasıl geçinecek, kalan parayı okuyan çocuğuna yol parası diye mi versin, mutfak masrafına mı ayırsın! Türkiye’nin düştüğü çaresizliğe nefes olalım diye Yükseliş Parti var. Partimizin kuruluş değerleri ve hedefleri doğrultusunda ülkeyi kucaklayacağız.” dedi.

Yükseliş Parti Genel Başkanlığı’nı ise genç bir isim üstlenmiş. Genel Başkan Nail Çakır; 1978 Yılında YOZGAT’ın ŞEFAATLİ ilçesinde Dünyaya geldi. İlkokulu Köyünde Ortaokul ve Lise 2. sınıfa Kadar Şefaatli’de okuduktan sonra Babasının işi Gereği ANKARA’ya Taşınmış, öğrenim hayatına Ankara’da devam etmiş. Askerliğini “Denizci” olarak İzmir Foça’da yapmış, askerlik sonrasında Ankara’ya dönerek ticarete atılmış “İnşaat ve Medikal” sektöründe faaliyet göstermiştir. Medikal sektöründe Audio Service ve GN RESOUND sertifikalarını alarak odyoloji dalında işletme sektöründe başarılar elde etmiş. Geçmiş siyasi yaşamında “Genel Başkan Yardımcılığı, Teşkilat Başkanlığı ve Danışmanlık” görevleri bulunmaktadır. Evli olup bir erkek bir kız çocuğu bulunan Genel Başkan Nail Çakır’a Bursa Vatan Medya Gurubu’nun Bayrak Haber, Zirvede Haber, Haberdebursa Tv, Demokrat Zafer gazeteleri olarak bizde sorular sorduk.

Nail Çakır ile yaptığımız söyleşi;

1- Ülkede 170 parti var iken hangi sebepten dolayı parti kurdunuz, Partinizin ülke için gerçekleştirmek istediği en büyük proje nedir?

Nail Çakır; “Yargıtay’ın sayfasına göre aktif siyasi parti sayısı 121’dir Ancak bu 121 partinin arasında kapanan feshedilen partiler de vardır ancak 121 parti bile olsa bunların hepsi aktif siyaset yapmıyorlar. Bu partilerin arasında şu an Parlemento daki partilerin arka bahçesi kaybolan oyların oralarda toplanması veya partimiz kapatılırsa “buradan devam” ederiz düşüncesiyle kurdurmuş oldukları partilerin var olduğu herkesçe malumdur. Zannım odur ki Türkiye’de gerçek manada kendi siyasetini yapan parti sayısı 15 ‘i geçmez

Yükseliş Partisi’nin kurulma sebebine gelirsek

Birincisi Hem Parlemento’da hem de Parlemento dışındaki siyasi partilerin milletin iradesini temsil etmediğini düşünüyoruz Yükseliş Partisi kadroları şu anki yaşadığımız sıkıntıları sorunları daha önceden görmüş “Vakıflar Dernekler Sendikalarla” görüşmek suretiyle istişarelerde bulunmuş bu gidişe dur demek için bir araya gelmiş Türkiye için yükseliş zamanı sloganıyla hareket ederek 21.10.2021 de yükseliş partisini kurarak resmen aktif siyasete başlamıştır.

İkinci sebebi ise ülkemizin ciddi bir eksen kayması yaşadığı aşikardır. Adaletin ortadan kaybolduğunu  ahlakın ayaklar altına alındığını hepimiz görüyoruz. İki üniversite bitirsen doktora yapsan bile malum iktidara yakın bir tanıdığın yoksa işe girmen mümkün değildir. Yani günümüzde liyakat esas değildir adamın olması Ankara da dayının olması esas hale gelmiştir. hem yönetimde hem de paylaşımda adalet maalesef kaybolmuştur. 2002 den itibaren üretimden kopmak suretiyle dışa bağımlı bir ülke haline geldiğimizde önümüzde duran koca bir gerçektir. Şu an yaşadığımız ekonomik sıkıntıların başında üretimin olmaması tamamen dışa bağımlı yaşadığımız içindir.

Üçüncü sebebi ise çok daha manidardır. 24 oğuz boyunun atası kabul edilen oğuz kağanın devletini kurduğunda bu devleti 4 temel esas üzere oluşturmasıdır yani töre yani yasa. Bunlar ADALET- AHLAK – DİSİPLİN – MİLLETE HİZMET. İşte bizlerde Yükseliş partisi olarak bu prensipleri şiar edinerek yola çıkmış bulunmaktayız. Türk milleti üç kıtaya hükmetmiş ayak bastığı her yere adaleti ahlakı barışı ve hizmeti götürmüştür. Atalarımızın bin yıl önceki eserlerini günümüzde hala görmekteyiz. Bizlere taşıması zor bir miras bıraktılar ama iş bilmez liyakatsiz ve miras yediler yüzünden atalarımıza layık bir mirasçı olamadık ve onların mirasına sahip çıkamadık.

Yükseliş partisi olarak bizler sadece Türkiye’yi düşünmüyoruz Kuzeyde soydaşlarımız var Türkler var yeryüzünde yaşayan tüm Türkleri bir araya getirmek büyük Türkiye’yi imar ve inşa etmeyi hayal ediyoruz Yükseliş Partisi olarak tüm mazlumlar tüm mağdurlar için yola çıkıyoruz düşüncelerimiz hayallerimiz sandığınız kadar küçük değil. Yeniden Yüce Türk milletinin cihana bir kez daha hükümran olmasını ve mührünü vurmasını arzuluyoruz çünkü Türk milleti “Adaletiyle Ahlakıyla” beklenen bir millettir. Onları çok beklettiğimizin farkındayız ancak yola revan olduk geliyoruz. Söz sahibi olduğumuzda ilk yapacağımız iş Yüce Türk milletini özüne döndürmek için projeler üretmek olacaktır. Çünkü Türk milleti kut almış bir millettir her şeyin en iyisine layıktır.”

2- Teşkilatlanma çalışmasında kaç il ve ilçede teşkilat kurdunuz, buna mukabil kaç üyeniz var?

Nail Çakır; “Yükseliş Partisi olarak 21-10-2021 Tarihinde resmiyet kazandıktan sonra elbette ilk işimiz teşkilatlanmak olmuştur. Şu ana kadar 18 ilde 34 ilçede teşkilatlanmış bulunuyoruz bu sayı daha fazla  olabilirdi ancak liyakat esasına göre teşkilatlanmamız gerekiyor çünkü ileride bu devletin yönetim kadrolarını hazırlıyoruz her önümüze geleni il yada ilçe başkanı atayamayız.”

3- ilk seçimde tercih olacağınıza inanıyor musunuz?

Nail Çakır; “Bundan 2 hafta önce SOSAR isimli bir sosyal medya araştırma şirketi twitter üzerinden bir anket yapmış. Dört siyasi partiyi ve liderlerinin resimlerini koyarak ‘’son dönemde kurulan partilerden hangisinin özgün bir anlayış geliştirdiğini düşünüyorsunuz’’ diye bir soru sormuş.

Bu ankete 18.966 kişi oy vermiş ve yükseliş partisini %28.9 ile birinci parti seçmişler. (Diğer sıralama ise % 27.3 le Memleket partisi – %22.7 ile Gelecek partisi- %21 ile Türkiye Değişim partisi)  Diğer liderler de tanınmış başbakanlık milletvekilliği belediye başkanlığı yapmış kişiler.

Bu gösteriyor ki;  eskiye itibar yok  halkımız yeni bir siyasi oluşum yeni bir siyasi anlayış yeni bir yüz ve yeni bir lider istiyor. Söylemlerimiz amacımız plan ve programlarımız da vatandaşın gönlünü kazanacağımızdan hiç şüphem yok çünkü biz halkın içindeyiz partimizin kurucuları işçi çiftçi esnaf emekli ev hanımı dolayısıyla yükseliş partisi halkın ta kendisidir zaten.” dedi.

4- Kararsızlardan ne kadar oy alacağınızı düşünüyorsunuz?

Nail Çakır; “Şu an ülke seçmenine baktığımızda ciddi bir kesimin kararsız olduğunu görüyoruz bunun sebebi ise Parlemento daki siyasi partilerin kendilerine bir fayda sağlamayacağını sorunlara çözüm noktasında eksik kalacağını düşünmeleridir. Bizde aynısını düşünüyoruz. Sorunları sıkıntıları iyi analiz ediyoruz AR-GE birimlerimiz çalışıyor Yüce Türk Milleti müsterih olsun bu vatanın asıl sahipleri öz evlatları geliyor. Yükseliş partisinin iktidarında işlerin nasıl çözüldüğünü hep beraber yaşayıp göreceğiz inşallah.”

5- Partinin genel konumunda hangi kanada yakın olduğunuzu düşünüyorsunuz?

Nail Çakır; “Şu anki siyaseti tasvip etmiyoruz nedeni ise siyaset kurumunun kirlenmesi edep ve ahlak dışı konuşmalar suçlamalar eksik olmuyor. Siyaset bir rant kapısı haline gelmiştir, apayrı bir sektör olmuştur. İşte yükseliş partisi olarak ilk yapacağımız iş bu kirlenmiş siyaseti temizlemek adalet ahlak ve disiplinle harmanlayarak millete hizmet eden milletin iradesini gerçek manada temsil eden bir kurum haline getirmek olacaktır.

Ne yazıkkı yapılan uygulamalarla vatandaşı yine ikiye böldüler. Siyaseti iki kutuplu hale getirdiler cumhur ittifakı millet ittifakı olarak. Şimdi vatandaşa diyorlar ki ya bu tarafı seçeceksin ya da o tarafı seçeceksin. Bizde diyoruz ki hayır üçüncü bir seçenek olarak YÜKSELİŞ PARTİSİ var.

Milletin iradesini gerçek manada temsil eden ülkeye barışı huzuru ve hizmeti getirecek yeniden üreten bir Türkiye’yi oluşturacak Büyük Türkiye’yi imar ve inşa edecek Yükseliş Partisi kadrolarıdır.” dedi.

www.yukselispartisi.org

Genel Başkan sayın Nail Çakır’a vakit ayırarak röportajımıza samimi verdiği cevaplar nedeni teşekkür ederiz.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>