Haberde Bursa

Sosyal Medyada Yer Yerinden Oynadı!

03.08.2020
551

Bursaspor taraftarından adalet çağrısı! Yeşil-beyazlı taraftarların sosyal medyada başlattığı çalışmaya çok sayıda mesaj gönderildi.

   

Sosyal medyada yer yerinden oynadı! Bursaspor adalet istiyor

Türkiye Futbol Federasyonu tarihi bir karar alarak pandemi nedeniyle ligden düşmeyi kaldırdı. Alınan bu kararın ardından ise Bursaspor camiası haksızlığa karşı tek yumruk oldu. Sosyal medya platformu Twitter’da başlatılan “#BursasporİçinAdalet” etiketine çok sayıda mesaj gönderildi. Yeşil-beyazlılar, bu haksızlığı giderilerek pandemi sürecinden en çok etkilenen Bursaspor’a hakkının verilmesini talep ediyor.

‘SÖYLEMLER BİZİ RAHATSIZ ETMEKTEDİR’

Bursaspor Kulübü Başkanı Mesut Mestan, kulübün resmi internet sitesinden “Pandemi nedeniyle küme düşmenin kaldırılması konusunda Bursaspor Kulübü olarak gerekli desteği verdiğimizin tüm spor kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz. Ancak özellikle Süper Lig’in 22 takıma çıkarılması konusundaki söylemler bizleri rahatsız etmektedir. Süper Lig’de bu çerçevede yeni bir düzenleme yapılacaksa takım sayısı 22 değil Bursaspor ve Akhisar Belediyespor’un da alınmasıyla 24 olmalıdır. Bursaspor Kulübü olarak bu konunun takipçisi olacağımızın da bilinmesini istiyoruz.” mesajını yayımladı.

Yapılan basın açıklamasının yanı sıra Başkan Mestan, “Sezon boyu ve pandemi sürecinde en çok etkilenen BURSASPOR’dur #BursasporİcinAdalet #BursasporSuperlige” mesajıyla çalışmaya destek verdi.

‘BİR AVUÇ AKILLI…’

Bursaspor Taraftarlar Birliği adına yapılan açıklamada, “Türk futbolunda şu an yaşananlar, güldürüsü yoğun bir orta oyundan farksız. Koronavirüs salgınından yalnızca düşen takımların etkilendiğinde hemfikir olmayı başarmış bir avuç akıllı, salgın sürecine lig atlama yarışında yakalanan kulüplerin hakkını herkesin gözü önünde yiyor. Bu da yetmez gibi, siyasetteki nüfuzu ile bilinen bir başkan yönetimindeki Adana Demirspor Kulübü’ne ekstra ayrıcalık tanınması için de bazı sosyal medya kaşarları ve sözde gazeteciler yolu ile yeni bir hamlenin ön hazırlığının yapıldığı görülüyor.

Teksas olarak, kulübümüz Bursaspor ve Bursa kenti adına, utanmazlık boyutuna ulaşan bu işbilmezliğin sonuna kadar karşısında duracağımız bildiriyoruz. Liglere salgın sebebi ile ara verildiğinde üçüncü basamakta bulunan ve salgın sonrası taraftarsız maçlar ile lige yükselme şansından olan Bursaspor’umuz, Manisa gibi kulüpler de benzer şekilde bu süreçte mağdur edilmiştir. bizim talebimiz, tüm kulüplerin hakkının teslimi ve hakkaniyettir. Birilerinin lobisi ile ayrıcalık dilenip yalan demokratik taslamıyor, gerekise sandık dahil her platformda hukusuz ve ilkesiz kararların hesabını soracağımızı açıkca ilan ediyoruz.”

‘BU ŞEHİR ADALETSİZLİĞİ HİÇBİR ZAMAN HAK ETMEDİ’

“BursasporİçinAdalet” etiketine destek mesajı gönderen Emin Adanur, “Pandemiden dolayı Süper Lig’deki 3 takım düşmedi. Peki neden TFF 1. Lig’de play off’lara kalan takımlar da Süper Lig’e çıkmıyor? Bursa her anlamda hükümetin yanında oldu. Başkanı görevden alındı yanında oldu. Birçok yanlış projelere imza atıldı yanında oldu.

Seçimlerde ne kadar yanında olduğunu açıkça kanıtladı. Bu şehir adaletsizliği hiçbir zaman haketmedi çünkü adaleti elinde tutanların her zaman yanında oldu. Şimdi derdimizi anlatabileceğimiz, problemlerimizi çözmesini istediğimiz Şehir Büyüklerimizin hiçbirisi sorunumuzu çözemedi

Bursa’nın hakkını ulusalda savunması gerekenler bu konuda çok sessiz kaldı. Cumhurbaşkanımıza bir telefon kadar yakın olanlar şehrin en büyük problemini çözemedi.

Ben bu adaletsizliği Cumhurbaşkanımıza anlatacak en doğru insanın İletişim Başkanımız Fahrettin Altun Beyfendi olduğunu düşünüyorum.

Buradan kendisine seslenmek istiyorum; Efendim lütfen bu adaletsizliğe artık bir son verilsin ve madem Süper Lig’de düşmesi gereken takımlar düşmediyse Bursaspor’ unda Süper Lig’e tekrar çıkması gerekiyor. Size olan inancımız ve güvenimiz sonsuz.” ifadesini kullandı.

‘BURSA, TÜRKİYE’NİN TÜM ÜRETİM GÜCÜNÜ SIRTLAYAN MUAZZAM BİR POTANSİYEL’

Yapılan etiket çalışmasına katılan Serkan İnci, “Süper Lig’te sıralamadaki son 3 takım küme düşürülmedi. Tamam, pandemi var anlıyoruz… Ama Bursaspor da playoff oynadı. Bursa, Türkiye’nin tüm üretim gücünü sırtlayan muazzam bir potansiyel. Tarihinde şampiyonluk var. Soruyorum: Bursaspor’un Süper Lige çıkması gerekmez mi?” sorusunu yöneltti.

‘BURSA, TÜM GÜCÜYLE İNİSİYATİF ALMALIDIR. BİZ BAŞLIYORUZ!’

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, “Sadece düşme hattındaki takımların pandemi sürecinden etkilendiğini düşünerek, çıkma mücadelesi veren takımları göz ardı etmek hak değildir ve eşitlik ilkelerine aykırıdır. Bursa, tüm gücüyle inisiyatif almalıdır. Biz başlıyoruz! #BursasporİçinAdalet” mesajıyla destek verdi.

Taraftarın başlattığı çalışmaya Bursaspor’dan da destek geldi.

‘BURSASPOR HAK ETTİĞİ YERDE OLMALI’

Gazeteci Türker Akıncı, “#bursasporiçinadalet federasyon mutlaka bir an evvel karar almalı. Ve Bursaspor hak ettiği yerde olmalı.” mesajıyla destek verdi.

‘BURSASPOR MAĞDUR OLMUŞTUR’

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş, “Salgından önce -3 puan cezasına rağmen 3. sırada yer alan Bursaspor, ligler tescillenmediği için mağdur olmuştur. Bu sebeple #BursasporSüperlige #BursasporİcinAdalet ” dedi.

‘PANDEMİ KÜME DÜŞENLERİ ETKİLEDİ DE BİZİ ETKİLEMEDİ Mİ?’

Frutti Extra Bursaspor Başkanı Sezer Sezgin, “Süper lig 24 takımla oynanmalı. Pandemi küme düşenleri etkiledi de bizi etkilemedi mi? #BursasporİçinAdalet ve #BursasporSüperLige” mesajını gönderdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Bursa İl Başkanı Muhammed Cihangir Kalkancı, başlatılan “#BursasporİçinAdalet” çalışmasına destek oldu.

Cenk Tunçbilek, “Bizler birbirimizi yediğimiz sürece, fırsattan istifa etmeye çalışanlar muhakkak olacak ama öyle bir an gelecek tekrar HÜKÜMDARLIK bizim olacak..#BursasporİçinAdalet” mesajını paylaştı.

‘BÜYÜK BURSASPOR CAMİASI ÜZERİNE KURULAN KİRLİ OYUNLARI HEP BERTARAF ETMİŞTİR’

Bursaspor Taraftarlar Birliği’nin basın açıklamasını paylaşan Enes Can Demir, “Kelimelerin anlamsız kaldığı akıllara durgunluk veren bir süreç içerisindeyiz… Ama hiç kimse unutmamalıdır ki Büyük Bursaspor camiası üzerine kurulan kirli oyunları bu zamana kadar hep bertaraf etmiştir bu zamandan sonrada bertaraf edecektir . #BursasporİçinAdalet” notunu düştü.

‘BUNDAN SONRA KİM BİZİMLE BERABER İSE BİZDE ONLARLA BERABERİZ’

Maraton Platformu’ndan Özcan Sönmez, “Bundan sonra kim bizimle beraber ise bizde onlarla beraberiz! #BursasporİçinAdalet” dedi.

‘BU ŞANLI BAYRAK BU ŞANLI ARMA HEPİNİZE GELİR’

Mesut Ulusoy ise, “Bu şanlı bayrak bu şanlı arma hepinize ağır gelir be abim namussuzlukla hainlikle bir yere kadar biz elbet alnımız teriyle döner herkesin hakkını veririz SABRETMESİNİ BİLİRİZ #BursasporİçinAdalet”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>