Haberde Bursa

“Songül Yalçın için adalet istiyoruz”

10.09.2020
491

Bursa’da düğünden bir gün önce nişanlısını öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi. Darp edilerek öldürülen 25 yaşındaki Songül Yalçın’ın bugün görülen duruşmasında dava 22 Aralık’a ertelendi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Türkiye Kadın Meclisleri Songül için protesto gerçekleştirdi.

Kadın Meclisi Bursa İl Temsilcisi Cemile Boncuk; “Ocak ayından bu yana 210 kadın cinayeti işlendi. 123 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu. Öldürüldüler. Ve öldükten sonra bile kadın cinayeti olarak sayılmadılar . Kadınlar boşanmak istemeleri, barışma isteğini reddetmesi, arkadaşlık isteğini reddetmesi gibi kendi hayatlarına yönelik karar almak istedikleri için öldürüldü. Çoğu birlikte oldukları erkek olmak üzere evli olduğu, boşandığı, babası , çocuğu, akrabası ve tespit edilemeyen kişilerce öldürüldüler. Bu kişilerin bir çoğu yanımızda tanıdığımız kimi zaman hayatımızı paylaştığımız insanlar tarafından öldürüldü. Kadınların bir çoğu evinde olmak üzere , arabada, sokak ortasında ve ıssız yerlerde öldürüldüler. Şüpheli kadın ölümleri aydınlığa kavuşmadıkça, adil yargılama yapılmadıkça, özellikle korona sürecinde önleyici tedbirler alınmadıkça şiddet boyut değiştirerek devam etmektedir. Şüpheli kadın ölümleri cinayetlerin görünmez kılınmasının bir sonucudur. Sıra bizlere ve başka kadınlara gelmeden ses olalım. Evimizde , sokaklarda ve heryerde korkmadan yaşayalım.” dedi.

Bugüne kadar;

1-)1 Şubat 2020 ‘de Bursa İzmir karayolunda arabayla giderken 1 çocuk annesi F.Ö eşi tarafından arabadan atıldı. Yol kenarında bulunan F.Ö hastanede hayatını kaybetti

2-)4 Şubat 2020′ de Bursa’da Kent Meydanı’ nda Pınar Erduran; ayrılmak istediği sevgilisi Hüseyin Uca tarafından yaya ve araba trafiğinin çok yoğun olduğu bir bölge olmasına rağmen herkesin gözleri önünde defalarca bıçaklanarak ağır yaralandı. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı

3-)29 Şubat 2020 ‘de Bursa Çalı kavşağında bir çocuk annesi 25 yaşındaki Elif A. boşanma aşamasında olduğu Hüseyin A tarafından göğsünden tek kurşunla vurularak; yola atıldı. Hastanede hayatını kaybetti

4-)4 Mart 2020 ‘de Bursa Osmangazi ‘ de iki çocuk annesi 35 yaşındaki Ulviye Hacıoğlu’nu eşi olacak Hüseyin Hacıoğlu göğsünden 9 kez bıçakladı. Okuldan gelen 11 yaşındaki kızı tarafından kanlar içinde ağır yaralı olarak bulundu . O da malesef kurtarılamadı….

5-)24 Mart 2020 ‘de Gemlik ‘de O.K. eski kız arkadaşı Ö.M ‘yi çalıştığı iş yerine gelerek tabancayla vurarak öldürdü

6-)16 Haziran 2020 ‘de Bursa Nilüfer Ertuğrul mahallesindeki evlerinde iki çocuk annesi 41 yaşındaki Serpil Karataş ‘ı eşi Cenk Karataş sırtından 4 kez bıçaklayarak öldürdü. Karataş ‘ın cesedini oyundan eve dönen iki çocuğu buldu

7-)12 Temmuz 2020 ‘de Bursa Yenişehir ‘de Mithat Yıldız tartıştığı eşi Sabriye Yıldız ‘ı av tüfeğiyle vurarak öldürdü

Kadın cinayetlerinin son bulması istenen toplantı basın açıklaması okunduktan sonra gurup dağıldı.

öte yandan Bursa 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Yunus Emre A. Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Ölen Songül Yalçın‘ın ailesi, taraf avukatları ve bazı Kadın Meclisi üyeleri de duruşma salonunda hazır bulundu.

Maktul Yalçın’ın anne ve babası sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi.

Söz verilen tutuklu sanık Yunus Emre A. ise söyleyeceği bir şey olmadığını ifade etti.

Maktulün kafatasında ve vücudunda kırıkların bulunması nedeniyle ayrıntılı rapor alınmasını isteyen aile avukatı, sanığın olaydan sonra telefonla görüştüğü iş arkadaşının da tanık olarak dinlenmesini talep etti.

‘YERLER ISLAKTI, TUTMAMA RAĞMEN BİRKAÇ KEZ DÜŞÜP, KAFASINI VURDU’

Duruşmada Yunus Emre Akar yaptığı savunmada daha önce yaptığı savunmasını tekrarlayarak, olay günü yaşananları şöyle anlattı:

“Olay günü Songül benim evime geldi. Gelinlik almaya gidecektik. O gün nedenini bilmediğin sinirli hali vardı. Ailesinden ayrılma üzüntüsü vardı. Elindeki çantasını salona girdiğinde çekyatın üzerine attı. Kendisini sakinleştirmeye çalıştım. Kendisine bazen iş yerinde ve evinde kriz geliyormuş. Ağlamaya ve etrafına boş boş bakmaya başladı. Rahatlaması için dolaptaki eşyaları göstermeye çalıştım. Banyo kapısına doğru gittiğinde birden dönerek bana tokat attı. Ben de elimi uzattığım için parmağımı ısırdı. O sırada elimden kurtulup, banyoya düştü. O gün banyoyu yıkadığımdan yerler ıslaktı. Kafasını klozetin kenarına çarptı. Birkaç defa kendisini tutmama rağmen ayağı kayıp düştü. Sonra oturdu ve etrafa yine boş boş bakmaya başladı. Ben de sakinleşmesi için yalnız bırakarak dışarıya çıktım. Fatura yatırıp geldim. Saçları dağınık vaziyette görünce korktum. 112’yi aradım. Sağlık ekibi ile birlikte polis eve geldi. Songül’ün kafasını yere çarpmasından dolayı öldüğünü düşünüyorum. Songül’ü ben öldürmedim. Ben kendisine hiç vurmadım. Ayrıca nişanlılığımız süresinde kendisine şiddet göstermiş olsaydım, mutlaka ailesine söylerdi.”

AVUKAT, ADLİ TIPTAN RAPOR ALINMASINI TALEP ETTİ

Maktulün ailesinin avukatı, Songül Yalçın’ın kafasında ve vücudunda kırıkların bulunması nedeniyle İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan ayrıntılı rapor alınmasını, kayıtlarda bulunan Akar’ın olaydan sonra telefonla görüştüğü iş arkadaşının tanık olarak dinlenmesini talep etti.

SANIK AVUKATI ADLİ KONTROLLE SERBESTLİK TALEP ETTİ

Sanık avukatı ise müvekkilinin adli kontrol şartıyla tahliyesini, adli tıp kurumundan raporun beklenmesini istedi.

Maktulün anne ve babası da sanığın cezalandırılmasını istedi.Şikayetçi olduklarını belirten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da eksik hususların giderilmesini talep etti.

TUTUKLULUĞUNUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Mahkeme heyeti, Yalçın’ın kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumundan rapor ile maktulün kafatası ve vücudundaki kırıkların meydana geliş şekliyle ilgili görüş istenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Bursa Kent Meydanı‘nda ‘Songül İçin Adalet‘ sloganıyla toplanan Kadın Meclisi üyeleri ve Songül Yalçın’ın yakınları, “Hepimiz için adalet istiyoruz, artık ölmek istemiyoruz. Songül gitti, geride kalanlar rahat yaşayabilsin diye adaletin yerini bulması gerekiyor” dedi.

NE OLMUŞTU?

Bursa‘da 8 Temmuz 2019’da, düğünden bir gün önce Songül Yalçın ile nişanlısı Yunus Emre A. arasında gelinlik almaya gitmeden önce sanığın merkez Osmangazi ilçesindeki evinde tartışma çıkmıştı.

Tartışmanın büyümesi üzerine sanık, Yalçın’ı darbetmiş, baygınlık geçiren kadını evde bırakıp fatura ödemeye gitmiş, döndüğünde kadının nefes almadığını görerek sağlık ekiplerine haber vermiş, Yalçın kaldırıldığı hastanede kurtarılamamıştı.

Polis ekipleri, apartmanın güvenlik kameralarını incelemeye almış, olay saatlerinde eve girip çıkan tek kişinin Yunus Emre A. olduğu belirlenmişti. Yunus Emre A, polis ekiplerince arkadaşının evinde yakalanmış, ardından tutuklanmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>