Haberde Bursa

Sayılar Giderek Hızla Artıyor! Önlem Şart!

15.06.2020
658

“Bursa’da #Covid19 vakaları her geçen gün artıyor.” İYİ Parti Osmangazi Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Büşra Şahin Bursa’da artan vaka sayılarına dikkat çekerek; ” Yıldırım ve Gürsu başta olmak üzere şehrin genelinde bir artış olduğu uzmanlarca açıklandı.

Sayın Başkan Alinur Aktaş Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında “Bursa ile ilgili rakamları paylaşmıyoruz çünkü biz ortalamanın altındayız.”diyerek savunma mekanizması üzerinden bir açıklama yapmıştı.

Ancak Yeni Normalleşme süreci ile birlikte Vali Canpolat sosyal medya üzerinden “Kıymetli Bursalılar, İlimizde günlük Korona Pozitif vakada artışlar yaşanıyor. Lütfen kurallara uyalım.Hijyene, Sosyal mesafe kuralına, Maske kullanımına mutlaka uyalım, uymayanları uyaralım❗️” diyerek kırmızı ünlemli bir paylaşım yaparak durumun kritikliğini belirtmiş.

Elbette Vali Canpolat’a katılıyorum fakat eklemek istediğim bazı hususlar var. Kurallara öncelikle kolluk kuvvetlerinin uyması konusunda bir çalışma başlatılmasının gerekli olacağını düşünüyorum. Polisler vatandaşı denetliyor ama kendilerinde ne maske, ne eldiven, ne de sosyal mesafe kuralı hakim. Aynı şekilde bekçilerde tüm gün dışarıdalar ama kurallara uymuyorlar.

Vatandaşa örnek olacak kişilerin daha duyarlı olmaları yeni normalleşme sürecini “aşırı normalleşme”olarak değerlendirmemeleri gerektiği kanısındayım.

Uymayanları uyaralım kısmının da vatandaşa değil yetkili kişilere bırakılmasının uygun olacağını düşünüyorum. Çünkü toplum artık uyarılma, eleştirilme gibi kavramları “aşağılama ve kavga sebebi” olarak görmekte. Çünkü maske uyarısı yapanlar arasında çıkan tartışmaların karakolda bittiğine basın üzerinden şahitlik ettik.

Elbette niyetler halis ancak önlemler ve çalışmalar yetersiz. Umarım gerekli tüm önlemler tekrar gözden geçirilir ve Bursalı vatandaşların sağlığının önüne hiç bir şey geçmez.” ifadelerini kullandı

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>