Haberde Bursa

SAPIKLIĞIN, AHLAKSIZLIĞIN, VİCDANSIZLIĞIN DİN DİYE SUNULDUĞU TOPLUMSAL ÇÜRÜME VE ÇÖKÜNTÜ.

04.12.2022
885

Geçmiş dönem CHP Parti Meclis Üyesi Güler Buğday; kaleme aldığı yazıda,

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G. babasının kendisini 6 yaşında imam nikâhıyla ‘evlendirdiğini’, çocukluğunda her gün cinsel istismara uğradığını söyleyerek şikâyetçi oldu.
Bursa’da “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi” öğretmeni (!) bir meczup kadın, Aleviler için rezilce iftiralar atarak çocukların beynini yıkarken son yıllarda Ensar Vakfıyla artık üstü örtülemeyen çocuk istismarları mide bulandırıp aklı başında insanları çıldırtır oldu.
20 yıllık siyasi İslam’ı amaç edinmiş ve “Ne kadar cehalet o kadar kolay yönetme” mantığını güden; tarikat cemaat ve her türlü dinci, istismarcı, dayatmacı topluluk ve kurumları destekleyip varsıllaştıran iktidar halkımızın bu sapkınlıklara din diye inanmasını istiyor.
Son yıllarda sosyal yaşamdan eğitime kadar tüm kurumlarda insana yakışan çağdaşlığı, bilimi, mantığı ve analiz etme duygusunu yok eden bir gericiliğe halklar muhatap ediliyor.
Ne yazık ki bu çıkarcı ve talancı iktidar ile yancıları, uyguladıkları ve destekledikleri Siyasal İslam’ın dinci, bağnaz yapılarıyla kadrolarının tek derdi sapkın bir cinsellik anlayışına meşruiyet kazandırmak oldu.
Korkunç ve tehlikeli olan kısmıysa bu anlayışın küçük çocuklara yaptıkları ve asla kabul edilemeyecek müsamaha gösterilmeyecek ve üstü örtülemeyecek bir vahşet sonucu toplumda yaratılan çürümedir.
Tüm okullar imam hatip oldu sonuç????
Tüm kurumlarda dinci kadrolar egemen oldu sonuç????
20 Yılda okul yerine her mahalleye cami yapıldı sonuç?????
Diyanet İşleri Başkanlığı iktidarın propaganda merkezi olup en yüksek bütçeyi alıp lüks için kullanarak halkı bölen ve nefreti körükleyen bir kuruma dönüştü sonuç???
Tek Adam Saray Rejimi ülkeyi iflasa sürükleyip bir avuç kan emiciyi ve bu tür sapkın, tehlikeli karanlık güçleri besleyerek ülkede ahlak çöküntüsü ve çürümeye sebep oldu sonuç???
Uzatmaya gerek yok. Dün Gazeteci Timur Soykan’ın Bir Gün’de yayınlanan “ başlıklı köşe yazısında şu ifadeler yer aldı:
İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G. babasının kendisini 6 yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirdiğini’, çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını anlatarak şikâyetçi oldu.
6 yaşındayken 29 yaşındaki bir müritle imam nikahı kıyılan H.K.G. ifadesinde cinsel istismarın kendisine bir oyun gibi gösterildiğini anlatıyor.
2012 yılında ise H.K.G.’nin cinsel istismarına yönelik soruşturmayı gizli ellerin örttüğü anlaşılıyor.
Yusuf Ziya Gümüşel, Nakşibendiliğin Halidiye koluna bağlı İsmailağa Cemaati’nin liderlerinden.
Müritlerinin yaydığı rivayete göre; İsmailağa Tarikatı’nın bu yıl ölen kurucusu Mahmut Ustaosmanoğlu, onun için “Hoca fabrikam” diyormuş.
1989’dan itibaren tarikatın merkezi Fatih Çarşamba’da vaazlar veren Yusuf Ziya Gümüşel daha sonra tarikatı yaymak için İstanbul Çengelköy’de görevlendirildi.
2006’da Hiranur Vakfı’nı kuran Yusuf Ziya Gümüşel, İstanbul Sancaktepe’de dev bir külliye inşa ettirdi.
Büyük kısmı kaçak olan yapıyı AKP’li Sancaktepe Belediyesi bu yıl imar değişikliğiyle yasal hale getirdi.
Şimdi bu binada cübbeli ve sarıklı yüzlerce küçük çocuğa kuran kursu, hafızlık eğitimi veriliyor.
Vakıf, her yıl milyonlarca lira bağış topluyor ve başka kentlerde dernekler açıyor.
Müritler, Yusuf Ziya Gümüşel’e ‘Hocaefendi’, ‘Efendimiz’ diye hitap ediyor. Cübbeli Ahmet ve bazı siyasilerin ona övgüleri ve ziyaretleri bitmiyor.
Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G. 1998’de İstanbul Fatih’te doğdu. Kadınların çarşaflı, erkeklerin uzun sakallı, cübbeli ve sarıklı olduğu tarikat dünyasında minik bir kız çocuğuydu.
Tarikatın şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu, onun kaderini çizmişti. Kız çocukları okuyamazdı, saçları görünmezdi. Onun başı kapatılırken akranı erkek çocuklarının başına beyaz takke konulmuştu.
TİMUR SOYKAN
2022.12.03 07:17
Sevgiyle, saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile özgür bir yaşam ve hakça paylaşılan bir düzende yaşayalım ve yaşatalım.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>