Haberde Bursa

Salgının artış hızını kestik

12.12.2020
341

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hayata gerçidiğimiz tedbirlerle salgını hızını kestik” dedi. Vaka ve ağır hasta sayısının hedefin altına düşmesiyle kısıtlamaların peyderpey kaldırılacağını söyleyen Erdoğan, kiralarla ilgili bir düzenlemeye gidecekleri müjdesini de verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ve Doğanpınar Barajı Açılış Töreni’ne canlı bağlantı ile katıldı.

Erdoğan’ın burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

“İnşallah vaka ve ağır hasta sayılarının hedeflediğimiz seviyelerin altına düşmesiyle sınırlamaları peyderpey kaldırmaya başlayacağız.

Salgının dünya ile birlikte ülkemizi de etkilediği bir dönemde ne sağlık hizmetlerimizden ne de yatırımlarımızdan taviz veriyoruz.

Milletimizin hiçbir ferdini salgın döneminde yalnız bırakmadık.

Kiralarda vesaire düzenlemelere gidiyoruz. Onları da kısa zamanda büyük ihtimalle kabine toplantımızın ardından açıklayacağız.

Aşı çalışmalarında gelinen seviye itibarıyla inşallah önümüzdeki döneme çok daha umutlu bakıyoruz.

Yerli aşımızın devreye gireceği tarihe kadar ihtiyacımız olan aşıların bağlantılarını büyük ölçüde tamamladık.

Salgının dünya ile birlikte ülkemizi de etkilediği bir dönemde ne sağlık hizmetlerimizden ne de yatırımlarımızdan taviz veriyoruz.

Ülkemizi yeniden cazibe merkezi yapacak reformların hazırlıkları içindeyiz.

Kurak bir yıl geçiriyoruz. Yağış oranlarının neredeyse yarı yarıya azaldığı şu dönemde hep birlikte su tasarrufuna önem vermemiz gerekiyor.

Elimizdeki imkanları küçük tedbirlerle destekleyerek, barajlarımız yeniden suyla dolana kadar dikkatli hareket etmeliyiz.

Gaziantep ve Kilis arasındaki bölgeyi ülkemizin en önemli tarım üretim merkezlerinden biri haline dönüştürüyoruz.

Gelişmiş ülkelerin dahi başa çıkmakta zorlandığı böylesine kapsamlı bir sağlık ve ekonomi krizini hamdolsun herhangi bir yıkıma veya kitlesel sefalete meydan vermeden bugüne kadar getirdik.

Halen ön hazırlıkları yürütülen 500 hektarlık bir alanda kurulacak lojistik köy projesiyle Gaziantep’e, Mersin ve İskenderun limanlarıyla irtibatlı bir kuru liman kazandıracağız.

“AB’NİN TAVRINI DOĞRU BULMUYORUM”

Erdoğan ardından Manisa-Akhisar Çevre Yolu Açılış Töreni’ne de video konferans yoluyla katıldı. Erdoğan’ın burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar ise şöyle:

“AB ilişklerimizde diyalogla çözüm bulmamıza rağmen gösterdikleri tavrı doğru bulmuyorum. ilişkilerin iki devletin ayak oyunlarına terk edilmesi doğru değil. Türkiye’yi dışlayarak ötekileştirerek cezalandırmaya çalışarak hiçbir yere varılamaz. Alınan yanlı ve taraflı kararlara takılmadan hedeflerimize yürüyeceğiz.

Bu ülkede her rekabeti her kavgayı her çekişmeyi belki bir şekilde izah etmek mümkündür ama yatırım düşmanlığına anlam vermek mümkün değildir. Yatırımcıları kökenlerine, inançlarına göre ayıran bu kirli zihniyetin tek derdi Türkiye’nin ekonomik çöküntüye uğramasıdır. CHP’nin geçmişinden bugüne kadar bütün işi hep engellemek olmuştur. Hiçbir zaman teşvik olmamıştır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>