Haberde Bursa

SAĞLIKLI DİŞLER İÇİN DOĞRU BESLENİYOR MUSUNUZ?

12.05.2022
420

Beslenme şekliniz, dişleriniz ve diş etlerinizin sağlığında büyük bir fark yaratır. Tükettiğiniz gıdalar diş çürümesine ve diş eti hastalığına neden olabilir.

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, dişleriniz ve diş etleriniz için beslenme tavsiyelerin de bulundu.

Yapışkan Gıdalar

Kuru kayısı, incir, mango ve diğer yapışkan meyveler diyetiniz için bir torba cipsten daha iyi olsa da dişleriniz için ciddi sorunlara neden olabilirler. Çiğnenen şekerler ve kuru meyve gibi yapışkan yiyecekler dişlerinizin arkasındaki çatlaklara ve oyuklara yapışır ve çürük oluşumuna sebep olabilirler.

Turunçgiller

Çoğu insan turunçgilleri sever, özellikle kış aylarında oldukça fazla tüketilir. Portakal, limon, kivi, misket limonu ve domates asidiktir ve dişlerinizdeki mineyi yumuşatır. Narenciye ile kendinizi şımartmanız gerekiyorsa, yedikten sonra dişlerinizi fırçalayın ya da ağzınızı su ile çalkalayın

Nişastalı Gıdalar

Çoğu insan diyet yapıyorsa nişastalı gıdalardan kaçınır, ancak her türlü nişastalı gıdanın dişlerinize yapışacağı unutulmamalıdır. Yapışkan yiyecekler gibi, nişastalı yiyecekler de dişlerinizin arasında ve dişlerinizin yüzeyindeki çatlaklarda kalma eğilimindedir. Bu durumda dişlerinizde çürük başlangıcına sebep olabilir

Enerji ve Spor İçecekleri

Enerji içecekleri yerine su için. Enerji ve spor içecekleri, bir kutu soda kadar karbonat içerir. Spor ve enerji içeceklerini içmekte ısrar ediyorsanız tükettikten sonra içiniz ve bol su içiniz.

Dişler ve diş etleri için sağlıklı besinler hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız diş hekiminize danışabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>