Haberde Bursa

SAADET PARTİSİ KURBAN PAZARININ SORUNLARINI DİNLEDİ

04.07.2022
194

Saadet Partisi Bursa il başkan yardımcısı İbrahim Özacar, Taner Keleş, il yönetim kurulu üyesi İbrahim Can, Yıldırım ilçe başkanı Abdullah Kocamaz ve yönetim kurulu üyeleri ilk olarak Yıldırım ilçesi İsabey’de kurulan kurban pazarını ziyaret ederek pazar yerinin sorunları dinledi.

Saadet Partisis il başkan yardımcısı İbrahim Özacar yapmış olduğu ziyarette kurban Pazar yerlerinin ve  hayvanların sahiplerini yaşadıkları sorunları kamuoyu ile paylaştı:

Belediyenin göstermiş olduğu yerde 20 gün kalacaklarını, hayvan başına 1000 tl aldığını söyleyen hayvan sahipleri bunu çok yüksek olduğunu ifade ettiler.

HAYVAN PAZARINDA TUVALET 3 TL EL YIKAMA 2 TL

Pazar içinde tuvalet ihtiyaçlarını karşılayamadıklarından yakınan çiftçiler, tuvaletlerden 3 lira el yıkamadan 2 lira aldıklarını söylediler.

BANYO YAPMAK 25 TL

Çiftçiler burada 20 gün kalacaklar ve her banyo yapmak için 25 tl verdiklerini söylediler.

HAYVANLARIN ÜZERİNDE 2 DEMİR ÜSTÜNDE UYUYORUZ

Yatacak yer insanca yapılmamış. Hayvanların üzerinde iki demir uzatmışlar buraya yatağımızı sererek uyuyoruz. İnsana bakış açıları bu mu diye soruyorlar.

ELEKRTİKLERDE KAÇAK VE HEP ÇARPILIYORUZ

İsabey’de bulunan kurban pazarında elektrik tesisatında kaçak var kaç oldu çarpılıyoruz, ontrol yok. Burada ölmeden evimize gidersek şükredeceğiz dediler.

Saha sonra Osmangazi ilçesi Geçit mahallesinde bulunan kurban Pazar yerlerini de ziyaret ederek sorunları dinleyen Saadet Partililer çiftçilerin sorunlarını dinledi.

KURBAN ALMAYA GELENLER ÇAMUR İÇİNDE YÜRÜYORLAR

Pazar içindeki yollar çamur içinde, Kurbanlıkları bakmaya gelen müşteriler çamur içinde pazarı geziyorlar. Hayvanların dışkılarını belediye almıyor. Bizden 10 bin lira aldılar ama temizlik yok.

ÇADIR MALİYETİ 18 BİN LİRA

Afyon ilinden gelen bir çiftçi, geçen sene çadırın maliyeti 6 bin liraydı bu sene 18 bin lira, çadırları da biz yapıyoruz. geçen sene burada 130 liraya yem aldım bu sene 375 lira.

BELEDİYE 10 LİRA ALIYOR 8 BİN LİRA MAKBUZ KESİYOR

Belediye benden 10 bin lira alıyor, bana verdiği makbuz 8 bin lira, 2 bin lira bağış olarak alıyor. 10 bin liralık makbuz kesmiyor. Ben belediyeden zengin miyim de bağış yapacağım diye feryat ediyor. Çiftçi 3 çocuğumu köyde bırakıp geldim benden belediye bağış alıyor.

Hayvan sahipleri, belediye burayı yandaş birine vermiş, onlarda buranın ne kadar yaşamaya uygun bakmıyorlar. Alacaklarını alıyorlar ama hizmet yok dediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>