Haberde Bursa

Ruhsatlar İptal Edilirken Türkyılmaz Seyretti!

07.06.2020
407

Mudanya Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Esnaf ve Kredi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Emir Ali Usta, Mudanya Belediyesi’nin ilgisizliği yüzünden ruhsatları iptal edilen esnafın sıkıntısına çare olmak için adeta çırpınıyor. Usta, Anıtlar Kurulu’nda olduğu belirtilen planla ilgili olarak da “Bana dosyanın tarih sayısını versinler ben elden takip edeceğim.  Buranın çözülmesi lazım. Çözülmezse olmaz.” dedi.

Mudanya Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Esnaf ve Kredi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Emir Ali Usta, mağduriyetini anlattı.

“Giritli Mahallesindeki işletmelerin çoğu eskiden ruhsatlarını almış işletmeler, burada bir eksik var ve bunu tespit etmemiz lazım. Bu işletmeler bundan önceki dönemde bir belediye başkanı vardı bundan önceki dönemde de oralar sit alanıydı ve de bunlar buraya işletme ruhsatı aldı.  Şimdi deniliyor ki o dönemde hata yapıldı, işte efendim anıtlara sorulmadı şu oldu bu oldu. Şimdi bu esnafın günahı ne? Yani ben ruhsatımı aldım yatırımımı yaptım şimdi bana diyorsun ki ruhsatını iptal edeceğim. Bakın bu sorun nereden kaynaklanıyor, ben bu konuyu üç dört sene önce yine gündeme getirdim. Sit alanlarını koruma planları var bu planlar yapılıyor, yapıldı derken üç sene geçti. Sonra yapıldı denildi Anıtlar Kurulunda beklediği söylendi. Bu anıtlardan bu plan çıkmadığı sürece kimse kimseyi suçlamasın.  Bu plan doğrultusunda olur bu iş.

MUDANYA BELEDİYE BAŞKANI HAYRİ TÜRKYILMAZ SESSİZLİĞİNİ KORUYOR.

ÇIKARTIN ŞU PLANI

Çıkartın şu planı. Bodrum, Marmaris sit alanımı yok orada. İşte yanınızda Ayvalık, Cunda burada sit alanlarının altları dükkân. Nasıl yapmış bu insanlar. Orada belediye yok mu? Büyük Ada orada belediye yok mu? Yani çok basit bir olay. Deniyor ki efendim anılar kuruluna takıldık.  Bakın ben geçmiş yıllarda da söyledim bunu Anıtlar Kurulu onayını tarih ve sayı versinler ben elden takip edeceğim. Ya da o bölgenin koruma ıslah planlarının geçmesi için elimden geleni yapacağım.  Neden olay buraya kadar geldi? Yok efendim o şikâyet etti o bilmem Bimer’e şikâyet etti de… Siz işi sağlam yapın koruma planlarını geçirin mesele bitsin. Şu anda esnafın yarısına yakını yürütmeyi durdurma almış bekliyorlar, haliyle esnaf haklı. Ben bu ruhsatı belediyeden aldım be mübarek. belediyeden ruhsat aldım benim ruhsatımı iptal ediyorsun neden? O dönemin belediyesi anıtlara sormadı diye. Böyle bir yaklaşım olmaz. Bu çıkacak plan tüm Halit Paşa’yı kapsar ben orada oturuyorum bunun ivedilikle çıkması lazım. O plan hangi aşamada bilen yok. Planı Mudanya Belediyesi takip ediyor, ayrıca bir şey daha yapılıyor, geçtiğimiz yıllarda bu iş baş gösterdiğinde buraların hepsi mühürlendi. Buralara cezalar yazıldı, yürütmeyi durdurmalar alındı, kaldırıldı. Bizim esnafımız davayı kazandı, Danıştay’a gitti kazandığı davalar var. Şimdi gidiyor zabıta restorandı mühürlüyor bir daha. Ne diyor, inşaatı devam ediyor. Bitmiş inşaat seneler olmuş. Böylede anlayamadığımız bir durum var.

TEKRAR SÖYLÜYORUM, BEN TAKİP EDECEĞİM

Bana bunun tarih sayısını versinler ben elden takip edeceğim.  Buranın çözülmesi lazım. Çözülmezse olmaz. Hatta hatta daha ileriye gideyim Halit Paşa’nın planlarında bana göre alt katların tamamının işyeri olması lazım. Çünkü o ufacık daracık evler Rum’dan kalma. Orada başka rant yok, o ailenin kazanacağı rant başka bir şey yok. Orada bir süs eşyası dükkânı açabilir oraları hareketlenir. Bu planın geçmesi lazım orada. İyi izah edilmeli Anıtlar Kurulu’na bu iş. Ayvalık, Cunda, Büyük Ada örnekleriyle anlatılmalı. Anlatılmadı mı, anlatılıyor da biz mi bilmiyoruz? O da önemli yani. Acaba nerede takıldılar bunu da afişe etsinler biz belediyenin yanında olacağız tüm gücümüzle. Gider Büyükşehir Belediyesi’nin Başkanının kapısını da çalarız. Ben telefon açıp direkt görüşebiliyorum Alinur Bey ile. Sıkıntı yok, eğer siyasi bir güç ise tüm milletvekillerini iktidar muhalefet hepsini gezeriz. Bu nasıl çıkmadı beş senedir bu plan nerede? Bunu bulamıyoruz. Bir bilgi verilmiyor kamuoyuna ben bana versinler demiyorum. Bir basın açıklamasıyla anlatılabilir.  Planı yapan Mudanya Belediyesi ve takibini de yapması gereken o.

EKMEK YİYEN ÇALIŞANLAR NE OLACAK

Bir kısım esnaf yürütmeyi durdurma kararı aldı ama mahkeme menfi bir karar verirse tüm ruhsatlar iptal olur. Onun için bu planın hızlanması lazım, bu hep başımızı ağrıtacak çünkü. Çeşitli bahanelerle geçiştirilemez bu koruma planının geçmesi lazım.  Oradaki esnaf tuttu ve müşterisi var beşer kişi çalıştırsa sekiz on esnaf olsa ekmek yiyor insanlar.  Birde bu tarafından da bakmak lazım.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>