Haberde Bursa

‘Rotary ile hayal edelim’

05.07.2022
425

Rotary, 1 Temmuz itibariyle ‘Kendinden önce hizmet’ anlayışı, ‘Rotary ile hayal edelim’ sloganıyla yeni dönemin startını resmen verdi.

ERSEL NALBANT / BURSADA BUGÜN

BALKANTÜRKSİAD binasında gerçekleştirilen basın toplantısında Rotaryenler yeni dönemin tanıtımını gerçekleştirdi. Ev sahipliğini Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Serdar Durusüt’ün yaptığı toplantıya Rotary’lerin tüm kulüp başkanları katılım gösterdi.

KALICI DEĞİŞİKLİK

‘Nasıl bir toplumda yaşamak istiyorsanız, onun inşası için çalışmalısınız’ diyen Rotarylerin ilk kadın başkanı olma unvanını da elinde bulunduran 2022-2023 Dönemi Uluslararası Başkanı Jennifer Jones’in liderliğinde, Serdar Durusüt’ün Bölge Federasyon Başkanlığında bir yıl süreyle topluma fayda yaratacak çok sayıda projeye imza atmayı hedefleyen Rotary’de 2440. Bölge Federasyon Başkanı Serdar Durusüt, “Uluslararası Başkanlık görevine seçilen ilk kadın olması nedeni ile Rotary tarihine geçecek olan Rtn. Jennifer Jones’un tanımladığı hedefler çerçevesinde önce kendi içimizde, sonra toplumumuzda ve son olarak da dünyada kalıcı değişiklik sağlamak için insanları harekete geçirmek ilk görevimiz olacaktır.” dedi.

2022-23 döneminde, 2440. Bölge’de, 72 Rotary, 42 Rotaract ve 26 İnteract kulübü ile topluma hizmet yarışında yer alacaklarını aktaran Durusüt, “Hizmetlerimizi, tüm dünyadaki Rotaryenler gibi yedi öncelikli alanımızda gerçekleştireceğiz. Bu alanlar; Barış ve Anlaşmazlıkların Çözümü, Temiz Su ve Hijyen, Hastalıkların Önlenmesi ve Tedavi, Anne ve Çocuk Sağlığı, Temel Eğitim ve Okuryazarlık, Ekonomik ve Toplumsal Kalkınma, Çevreyi Koruma ve Destekleme olacak. Rotary günün şartlarına uygun olarak, birçok konuda yapılanan komiteleri ile harekete geçiyor. Yeni dönem başkanlarıyla birlikte, İzmir depreminde, Bodrum ve Marmaris yangınlarında zarar gören vatandaşlara destek verdik” diye konuştu.

Dünya genelinde, 160 ülkede toplam 530 Rotary Bölgesi’nin kendi toplumları kadar başka ülke toplumlarına da hizmet desteği verdiğini hatırlatan Serdar Durusüt, “Rotary’nin en önde gelen projesi “çocuk felci ile mücadele” ise bunun en güzel örneği. Rotary, 1979 yılında Filipinler’de 6 milyon çocuğun aşılanmasında görev aldı. İklim krizi ve çevre konuları, İnsan hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği… Büyük zaferin 100. yılı olması nedeniyle Afyon / Şuhut ilçesinde her yıl düzenlenen 26 Ağustos Büyük Yürüyüşü’ne katılım, Çanakkale Boğazı’nda, Çanakkale Rotary Kulübü tarafından her yıl 30 Ağustos’ta düzenlenmekte olan yüzme yarışlarının 35.’si ki; uluslararası nitelikte yapılmakta olan yüzme yarışı bu yıl yerli / yabancı 850 katılımcılar ile gerçekleşecek” dedi.

Durusüt, barış içinde yaşamayı önceleyen Rotary anlayışı çerçevesinde, dünyada savaşın son bulması dileğiyle hizmet döneminde hem İzmir hem de Bursa’da Barış Konferansı düzenleyeceklerini belirtti. Serdar Durusüt sözlerini şöyle noktaladı: “Rotary sırf bu nedenle 7 ülkede (ABD, Japonya, İngiltere, Avustralya, İsveç, Tayland ve Uganda) barış merkezleri kurarak üniversitelerde barış bursu ile barış elçisi yetişmesine olanak sağlıyor. ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün sözü halen önemini koruyor ve dünya var oldukça da koruyacaktır. Tüm toplumların yaşam haklarına saygı duyulması, onların çeşitliliğine hoşgörü ile bakılması, fırsat eşitliği sağlanması ile dünya bütünlüğü oluşturulmasına inanmak hepimizin isteği olmalıdır. Dünyada barışın oluşması ülkelerin birbirini tanıyarak dostlukların kurulması ile olabilir. Rotary’nin güzelliği ise bu dostluğa fırsat tanımasıdır. Karşılıklı ziyaret ve eğitim programları bizlerin en büyük zenginliğidir. Kültürleri tanımak ve dünya zenginliğine sadece maddi olarak değil sevgi ve saygı penceresinden bakabilmek de insan olmanın erdemidir.”  Rotary’de 2440. Bölge Federasyon Başkanı Serdar Durusüt’ün konuşmalarının ardından kulüp başkanları faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>