Haberde Bursa

Renay Onur ile Spor ve Gönüllülük Sohbeti!

16.03.2022
450

Toplumda aktif yurttaş katılımını arttırmak amacıyla “Farkındalık Seminerleri” düzenleyen Gönüllü Okulu, bireylerin farkındalıklarını hayata geçirebilmek için hem bireysel hem de sosyal açıdan güçlendirilmelerine yönelik çalışmalar yapıyor.

Bunlardan biri de, Renay Onur ile “spor ve gönüllük” üzerine gerçekleşecek sohbet.

22 MART 2022 SALI 21.00-22.00 Saatleri arasında yapılacak Spor ve Gönüllülük Sohbeti ile “Gönülsüz Spor olur mu?” sorusuna yanıt aranacak.

Katılımcılar, bir yandan gönüllü kültürünün her alanda hala çok düşük olduğu ülkemizde gönüllülerin, gönüllülüğün sporda ve spor etkinliklerindeki önemini ve bu alanda İBB Spor İstanbul’un neler yaptığını öğrenirken, diğer yandan Sporun, gönüllünün ve gönüllülüğün hayat ve sağlık için önemini düşünüp anlama fırsatı elde edecek.

Başvuru linkine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

https://docs.google.com/forms/d/1jCnkU6W39p02tSVDjRudqGZfUKj8Qk3LyD6WoF6SxPs/edit

İZZET RENAY ONUR KİMDİR?

1973 doğumlu olan İ. Renay Onur, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu ve ardından Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde İşletme yüksek lisansını tamamladı. Aynı zamanda bir ultra-maraton koşucusu olan Onur öğrencilik yıllarında Mekteb-i Mülkiye Spor Kulübü’nde yüzme ve sutopu takımlarında yer aldı.
Kariyerinin 18 yıllık bölümünde; Finans sektörü başta olmak üzere çeşitli sektörlerde 100’den fazla projenin değerlendirmesinde yönetici, Türkiye’nin önde gelen yatırım şirketlerinde İcra ve Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. MV Holding İş Geliştirme ve Yatırımlar Direktörü olarak çalıştı.
Profesyonel kariyerinin yanı sıra Türkiye’nin en iyi üç yardımseverlik koşucusundan birisidir. Bu kimliği ile spor aracılığıyla sivil toplum kuruluşlarına (STK) kaynak sağlamayı ve güçlendirmeyi hedefleyen Onur, Türkiye’de yardımseverlik koşusunu başlatan ve Türkiye’nin en büyük spor ve gönüllülük platformu olan Adım Adım’ın kurucularından biridir. Bu girişimi sayesinde 2006-2017 yılları arasında sadece adımları ile 1.000’i aşkın kişinin 400.000 TL bağış yapmasına vesile olmuştur. Sivil toplum kuruluşlarının; şeffaflık düzeylerini güçlendirmek amacı ile kurulan Açık Açık Derneği’nin de kurucu üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı’dır.

Adım Adım projesi ile Türkiye’de spor aracılığı ile bireysel bağışçılığı geliştiren özgün bir model yaratan Renay Onur, dünyada bugüne kadar 3.500 kişinin kabul edildiği küresel sosyal girişimcilik ağı Ashoka tarafından Ashoka Fellow olarak seçildi.
2019 yılı Ağustos ayında Spor İstanbul Genel Müdürlük görevine getirilen Onur; girişimcilik, inovasyon, gönüllülük, empati/liderlik konularında çeşitli platformlarda seminerler vermektedir. Dale Carnegie’nin “Satış ve Kişisel Gelişim” konusunda eğitim veren eğitimcilerinden olan İ. Renay Onur aynı zamanda Greenpeace Yönetim Kurulu üyesi ve TEGV Mütevelli Heyeti Üyesidir.

Mevcut görevi ile Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu Üyeliği’ni eş zamanlı yürüten Renay Onur evli ve 2 çocuk babasıdır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>