Haberde Bursa

Periler şampiyonluğunu ilan etti

10.04.2021
623

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde bu sezon harikalar yaratan Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Kadın Basketbol Takımı, ligin bitimine 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Ligde fırtına gibi esen ve sezon öncesinde düzenlenen Federasyon Kupası’nda final oynayarak iddiasını ortaya koyan Bursa ekibi,  26. hafta mücadelesinde sahasında Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor’u 66-59 mağlup ederek daha önce bir çok kez kapısından döndüğü Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne yükselmeyi başardı. Rakibiyle Şahin Başol Spor Salonu’nda karşı karşıya gelen Büyükşehir’in perileri, elde ettiği sonuçla ligin bitimine 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti ve bu sezonki başarısını da taçlandırmış oldu.

Bursa Büyükşehir ekibi maçın ilk çeyreğini 17-14 geride tamamladı. İkinci periyoda etkili başlayan periler, 15. dakikada skoru 31-22’ye getirirken, mücadelenin ikinci yarısına 36-25 üstün girdi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da tribünden destek verdiği periler, üçüncü periyotta üstün bir görüntü sergilerken, son periyoda 57-45 önde girdi. Bursa’nın incileri, maçtan da 66-59 üstün ayrılırken, üst üste 9. galibiyetini alarak bitime 4 hafta kala Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne yükselmeyi garantiledi.

Şampiyonluğunu erken ilan eden oyuncular, şampiyonluk coşkusunu saha içinde yaşardı. Belediyespor kulübü Başkanı Gökhan Dinçer, başarılarından dolayı oyuncuları ve teknik kodroyu tebrik etti. Şampiyonluk coşkusunu doyasıya yaşayan oyuncular, Polis Teşkiatı’nın 176’ıncı yıl dönümü nedeniyle galibiyeti polis teşkilatına armağan etti.

Frutti Extra Bursaspor sosyal medya hesabından Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Kadın Basketbol Takımı’nı kutladı

“Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin bitimine 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek Süper Lig’e yükselen Bursa Büyükşehir Belediyespor’u tebrik ederiz”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>