Haberde Bursa

Pandemide iktidar “destek” adı altında misli faiziyle esnafa borç verdi!

09.06.2021
296

CHP İl Kadın Kolu Başkanlığı, pandemide yok sayılan müzisyenlere ve eğlence sektörünün sorunlarına dikkat çekmek için Cumhuriyet Caddesi’nde basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya CHP PM Üyesi Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca ve Bursalı müzisyenler de katıldı.

Pandemi sürecinde en çok eğlence sektörünün mağdur olduğunu belirten Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, gelişmiş ülkelerin pandemi süresince çiftçisine, esnafına, eğlence sektörü çalışanına, müzisyenine destek verdiğini ancak ülkemizde ise iktidarın destek adı altında faiziyle esnafa borç verdiğini söyledi.

Pandemi sürecinde iktidarın yurttaşlara değil de kendisine yakın beşli çeteye destek verdiğinin altını çizen Kayışoğlu, “Akşam saat 21.00’den sonra eğlence sektörünü yasaklıyorlar. 21.00’den sonra mı bulaşıyor bu koronavirus? Önlemler alınmış olsaydı bu kadar kişi mağdur olmazdı. Buradan çağrıda bulunuyoruz, insanca yaşam için herkese destek versin, önlemleri alsın” dedi.

WhatsApp Image 2021 06 09 at 13.32.49

Sanatçıları ses olmak için bir araya geldiklerini belirten CHP İl Kadın Kolları Başkanı Aysel Okumuş, Covid-19 pandemisinde bir yılı geride bırakırken ülkede esnafın, çiftçinin, işçinin, emeklinin, müzisyenlerin büyük sorunlarla karşı karşıya kaldığını söyledi.

Pandemi öncesi genellikle kayıt dışı çalışan müzisyenler için bu süreçte yaşam koşullarının daha zorlu olduğunu aktaran Okumuş, devlet desteğinin yetersizliği nedeniyle müzisyenlerin müzik aletlerini satarak hayatta kalmaya çalıştıklarını ifade etti.

Devletten aldığı maddi desteğin faturalarını ödemeye dahi yetmediğini vurgulayan müzisyen İlker Kanatçıkuş, “Bizim isteğimiz; mekanların açılması, saatlerin ileri çekilmesi, bize esneklik sağlanması. 450 gündür kapalıydık, 1 haftadır açığız. Birçok arkadaşımız bu süreçte intihar etti. Bu insanlar neden öldü?” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>