Haberde Bursa

Özüpak sert çıktı!

23.10.2021
453

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu (EYTFED) Başkanı Gönül Boran Özüpak, sert açıklamalarda bulundu. “Hakkımızı helal etmiyoruz, asla da etmeyeceğiz” diyen Özüpak, sabırsızlıkla seçimi beklediklerini söyledi.

EYTFED Başkanı Gönül Boran Özüpak, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta’nın EYT’lilerle buluşmasında çarpıcı açıklamalar yaptı.

‘MAĞDURİYET KATLANA KATLANA ARTIYOR’

EYT’lilerin ellerinden alınan anayasal emeklilik hakkı için mücadele eden topluluk olduğunu, EYT’nin de 30 yıllık çalışma hayatının karşılığında insanca, yaşanır bir maaşla hayatını iademe ettirmek için 40 takla atanların mücadelesi olduğunu söyleyen Özüpak, “Mağdur eden yasa belli, yaşatılan mağduriyetler belli, ama mağduriyetler bitmiyor, üstüne katlana katlana artıyor” dedi.

‘EN ÇOK KATMA DEĞERİ BİZ SAĞLADIK’

EYT sorununun kaynakların doğru ve etkin kullanımıyla çözülebileceğini kaydeden Özüpak, “28-30 yılla ülkemiz için en çok alın teri döken, ödediğimiz vergi ve primlerle en çok katma değer sağlayanlarız. Ancak gelinen noktada gençsin diye emekli etmiyorlar, yaşlısın diye iş vermiyorlar. İŞKUR’a gittiğimizde bile ’35 yaşını aşmamış eleman’ deniyor. Biz hepimiz 45-50 yaş aralığındayız” diye konuştu.

‘HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ’

EYT’lilerin hakları ellerinden alınırken, huzur haklarıyla birlikte 5-10 maaş bağlanan bürokratla olduğunu hatırlatan Özüpak, “Bu maaşlar bizim elimizden hakkımızı karşılığı olarak ödeniyor. Hakkımızı helal etmiyoruz, asla da etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

EYT’liler için “köpük,” türemiş” gibi ifadeler kullanıldığını, “çift dikiş yapacaklar” dendiğini hatırlatan EYFED Başkanı, şöyle devam etti:

‘3-5 MÜTEAHHİTE…’

“Mağduriyetleri çok iyi biliyorlar. Ama çözüm aşamasında hükümetimiz görüp de görmemezlikten, duyup da duymamazlıktan geliyor. Şimdi seçim yaklaşıyor. Bu topluluk tüm Türkiye’ye malolan, emek ve hak mücadelesi veren bir topluluk. 3-5 müteahhite bizlerden kesilen işsizlik maaşlarımızın karşılığında krediler verildi. İşsizlik maaşlarımızın faiziyle bile bizim sorunumuz çözülebilirdi. Unutmayacağımız nokta şu: Hala bizi görmeyeni duymayanı bizler de görmeyeceğiz duymayacağız.

‘HERKES HAKKINA SAHİP ÇIKACAK’

Milletvekillerini seçen bizim oylarımız. Herkes önce kendi hakkına sahip çıkacak. Biz erken emeklilik değil hakkımızı istiyoruz. 30 yılın karşılığında bin 500-2 bin lira, bir sosyal yardım gibi emekli maaşı bağlanıyor. Sayın milletvekillerinin, bir asgari ücretli ay sonunu nasıl getiriyor, gerçekten görmelerini, yaşamalarını istiyoruz.

Bizler kurban seçildik. 2-17 yıl arasında kademeli yaş haddi getirildi. ABO ile de bize ‘siz vatandaş olarak önemli değilsiniz, öl’ denilen bir süreci yaşıyoruz.

İktidarı muhalefet, muhalefeti iktidar yapacak güçteyiz. Sabırsızlıkla seçimi bekliyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>