Haberde Bursa

Oyunseverler Neden Mekanik Klavye Kullanmalı?

28.04.2022
584

Oyun sektöründe yaşanılan gelişmeler beraberinde teknolojik ürün çeşitliliğini de getirdi. Bu doğrultuda farklı ihtiyaç ve talepleri karşılamaya yönelik oyuncu ekipmanları oyuncular tarafından ilgiyle karşılanıyor. Üretilen ekipmanların başında ise işlev açısından oldukça geniş ürün yelpazesine sahip olan oyuncu klavyeleri yer alıyor. Oyunseverler arasında oldukça popüler olan mekanik klavyeler yapılan araştırmalara göre oyun performansını olumlu yönde etkiliyor. SteelSeries Pazarlama Direktörü Barış Kahraman, oyunseverlerin neden mekanik klavye kullanması gerektiği ile ilgili görüşlerini paylaştı.

Oyun sektörü hızla büyüyen sektörlerin başında geliyor. Sektörde yaşanılan gelişmelerin etkisiyle teknolojik ürün çeşitliliğini de beraberinde getiriyor. Oyunseverler, oyun performanslarını doğrudan artıracak oyuncu ekipmanlarını tercih ediyor. Klavyeler ise oyun deneyiminin ve performansının artırılması noktasında büyük rol oynayan ekipmanlardan birisi olarak karşımıza çıkıyor.

Piyasa içerisinde birçok farklı ihtiyacı ve talebi karşılamaya yönelik klavye modelleri bulunuyor. Üretilen klavyelerin arasında en bilinen modellerden birisi ise mekanik klavyeler. Peki, oyun dünyasındaki popülerliğini uzun zamandır korumayı başaran mekanik klavyelerin özellikleri nelerdir? Oyunseverler neden mekanik klavye kullanmayı tercih etmeli? Normal klavyelerden farkı nedir? Tüm bu soruların yanıtlarını global espor ekipman markası SteelSeries Pazarlama Direktörü Barış Kahraman yanıtladı.

Uzun ömürlü kullanım imkanı!

Klavyenizi satın alırken kullanım sebeplerinizi, ihtiyaçlarınızı ve kullanım sıklığınızı   göz önünde bulundurmanız gerekir. İhtiyaç ve beklentilerinizin yanı sıra klavyenizin uzun ömürlü kullanım imkanına sahip olması bütçe yönetimi açısından da önem taşır.

Oyuncular, oyun anında yaşadıkları adrenalinden ötürü ekipmanları zaman zaman sert kullanabiliyor. Mekanik klavyeler, bu gibi olası durumları göz önüne alarak üretildiğinden dolayı normal klavyelere kıyasla daha sağlam bir yapıya sahip oluyor.

Elbette uzun ömürlü kullanım imkânı bununla bitmiyor! Bununla birlikte, mekanik klavyelerde her bir tuş için ayrı switch bulunur. Switch teknolojisi, normal klavyelere kıyasla 10 kat daha fazla tuş basma imkanına sahip olduğundan dolayı oyunseverlere daha uzun ömürlü kullanım avantajı sunar. Dayanıklı ve uzun ömürlü kullanıma sahip olmak için uçak sınıfı alüminyum alaşımı içeren mekanik klavye modellerini tercih edebilirsiniz.

Hızlı geri bildirim alın ve atağa geçin!SteelSeries Apex 5 ömür boyu kırılmaz dayanıklılık için uçak sınıfı alüminyum alaşımından üretildi.

Oyun esnasında hızlı geri bildirim almak galibiyet açısından önemli bir etmendir. Mekanik klavyeler diğer klavye modellerine kıyasla hızlı geri bildirim alabileceğiniz bir klavye türüdür. Mekanik klavyelerdeki düşük tepki süresi sayesinde beş kat daha hızlı şekilde aksiyon alabilirsiniz.

Tuşların yapısı gereği, oyuncular tuşlara basma hissiyatına daha çok hakim olur. Klavyeye bakma ihtiyacı hissetmeden eksiksiz bir şekilde yazı yazmaya veya oyun içi karakterlerin hızlı bir şekilde yönlendirilmesini destekler. Mekanik klavyeler, oyun performansınızı artırırken hızınız üzerinde itici bir güç sağlar.

Sesin gücünü kullanın!Apex Pro TKL, 8x daha hızlı yanıt ve 5x daha hızlı harekete geçirme özelliği sayesinde oyuncuların galibiyete bir adım daha yaklaşmasını sağlar.

Oyun içerisindeki efekt ve oyuncuların sesleri, bazı durumlarda kendi ortam sesinizin önüne geçebilir. Fakat oyun oynarken, switch kadar tuş sesleri de geri bildirim almanız açısından önemli bir rol oynar. Mekanik klavyeler, daktilo benzeri ses çıkarmalarından dolayı oyuncuların tuşa bastıklarından emin olmalarını ve klavye üzerindeki hakimiyetlerini artırarak hareketlerini kontrol edebilmelerini sağlar. Böylece oyun performansını doğrudan artırarak daha keyifli bir oyun deneyimi yaşamaya yardımcı olur.


Mekanik klavyeler, oyuncular için birçok yeni özelliği içerisinde barındırıyor. Bunların da başında kişiselleştirilebilir klavye ayarları ve renk seçenekleri geliyor. Teknolojinin hızla gelişmesiyle aynı model mekanik klavyeye sahip olan oyuncular, kendi zevk ve ihtiyaçlarına göre ekipmanlarını farklı bir şekilde dizayn edebiliyor.Kişiselleştirilebilir ışık ayarı

Mekanik klavyeler, farklı LED ve RBG ışıklandırmalar sayesinde ilgi çekici bir hale geliyor. Böylece oyuncular, mekanik klavyeler sayesinde hem tuş hassasiyeti ve tuş sesleri ile oyun performanslarını artırıyor hem uzun ömürlü kullanım avantajı ile bütçelerini koruyor hem de ilgi çekici tasarımları sayesinde göze hitap eden oyuncu ekipmanına sahip oluyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>