Haberde Bursa

Nilüfer Belediyesi’nden online kodlama eğitimi

19.06.2020
379

Nilüfer Belediyesi, gençlerin yaratıcılık, problem çözme ve üretkenlik gibi becerilerini geliştirmek amacıyla 29 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında online “Kodlama Atölyesi” düzenleyecek. 21 Haziran tarihine kadar başvuruların devam edeceği atölyeye, 6-7 ve 8. sınıf öğrencileri katılabilecek.

“Yeni nesil belediyecilik” anlayışıyla özellikle çocukları geleceğe hazırlayan eğitim faaliyetlerine önem veren Nilüfer Belediyesi, çağın gereksinimi haline gelen kodlama eğitimlerini, Nilüferli genç ve çocuklarla buluşturuyor.

Bir süre önce Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde “Atölye Nilüfer Karaman” adıyla ilk kodlama atölyesini kuran ancak pandemi nedeniyle eğitim çalışmaları yapamayan Nilüfer Belediyesi, şimdi bu atölyeleri dijital ortama taşıyor. Çocuk ve gençlerin erken yaşta bilgisayar biliminin ve yazılımın temellerini anlayarak eğitim hayatlarına devam etmelerinin hedeflendiği “Kodlama Atölyesi”, katılımcılara üretkenlik ve sorumluluk, dijital okur-yazarlığı, iletişim, problem çözme, eleştirel düşünme, yaratıcılık ve yenilenme becerisi kazandıracak.

29 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında her gün saat 14.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan online temel kodlama atölyesine, 6-7 ve 8. sınıf öğrencileri katılabilecek. Başvuruların 21 Haziran tarihine kadar devam ettiği online kodlama atölyesine katılmak isteyenler, https://bit.ly/2N2Kr9H adresinde bulunan formu doldurarak başvuru yapabilecek. Eğitime katılım için ayrıca, ıslak imzalı veli izin belgesinin de, veli tarafından Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde bulunan Nilüfer İnovasyon Merkezi’ne teslim edilmesi gerekiyor. Başvuru sürecinin ardından Nilüfer İnovasyon Merkezi tarafından katılımcılara verilecek bağlantı adresiyle birlikte, eğitimlere katılım sağlanabilecek.

Online “Kodlama Atölyesi” hakkında bilgi almak isteyenler, Nilüfer Belediyesi’nin 444 16 03 numaralı hattını arayarak, detaylı bilgi alabilir.

Pandemi sürecinde evlerinde olan genç ve çocukların zamanlarını daha verimli geçirebilmeleri için düzenledikleri etkinliklerden biri olan online kodlama atölyesiyle genç ve çocukların, kodlama altyapısını öğreneceklerini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, verilen eğitimlerle katılımcıların, program geliştirmek için lazım olan becerileri de kazanacağını dile getirdi. Pandemi sürecinin atlatılması ve okulların açılmasıyla birlikte “Atölye Nilüfer Karaman”da genç ve çocuklara kodlama ve beceri üzerine daha kapsamlı eğitimler düzenleyeceklerini de sözlerine ekleyen Başkan Erdem, “Dijitalleşmenin ve kodlamanın giderek arttığı bir çağda genç nesil, mutlaka yazılım altyapısını öğrenmeli. Kodlama eğitimleriyle birlikte yazılım altyapısını kazanacak olan genç ve çocuklara, yeni bir dünyanın kapılarını aralayacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>