Haberde Bursa

Nazım hikmet anısına saksıda çınar ağacı yetiştirdi.

06.07.2022
414

Her yıl geleneksel hale gelen NAZIM HİKMET anma etkinliğinde Nazın Hikmet Ran için Yaşam Özay adlı Çiftçi Çınar ağacı yetiştirdi. 5 Haziran dünya çevre gününde Müşküle çınar tesislerinde gerçekleşti.

Yaşam ve eşi Erdoğan Özay  adlı çift İznikli Çiftçi olup Bursa yaşıyor Yaşam  Özay Konuşmasında” hep bir çınar ağacım olsun isterken, (sanıyorum ki bunu hisseden…)harika bir çınar evimin yanda büyümeyi tercih etti,  onu çoğaltmak istedim.

Ve bugün gölgesinde yaşam bulduğumuz bir ulu çınar olan Nazım Hikmet’i yaşatmak için toplandığımız Müşküle köyüne, Nazım Hikmet’i bu köye taşıyan rahmetli İsmail Başaran’ın ve Nazım Hikmet’in vasiyetini gerçekleştirmek için büyük emekler veren rahmetli Fevzi Kavuk’un da anısını yaşatmak için Saksı içerisinde yetiştirmiş olduğum çınar ağacını hediye ettim “diye konuştu.

Özay Saksıda yetiştirdiği Çınar Ağacını Müşküle Kültür, Çevre ve Düşünce Derneği Dernek sekreteri Mak. Müh. Tarık Demiray’a takdim etti. Dernek sekreteri DEMİRAY da Özay’a çınar ağacı plaketini  kendisine takdim etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>