Haberde Bursa

Naklico, Macaristan’daki ofisiyle Avrupa’daki faaliyetlerini hızlandıracak

29.11.2021
237

Minivanlarla Avrupa’ya 48-72 saat içinde teslimat sağlayan Naklico, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de açtığı ofisiyle yurt dışı faaliyetlerini hızlandıracak. Naklico Kurucu Ortağı Alper Par, “Budapeşte’deki ofisimizle Türkiye-Avrupa hattındaki varlığımızı pekiştirmeyi ve AB içi lojistik faaliyetlerde aktif pozisyona gelmeyi hedefliyoruz. Yakında mikro ihracat faaliyetlerine de başlayacağız” dedi.

2021 Türkiye için ihracatta rekor seviyelere ulaşılan bir yıl oldu. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, ilk 10 aydaki ihracat geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla %33,9 artarak 181 milyar doları aştı. İhracattaki hızlı yükselişin yeni yatırımları beraberinde getirdiğini belirten Naklico Kurucu Ortağı Alper Par, “Minivan araç sahipleriyle yurt dışına ürün göndermek isteyen şirketleri buluşturan Naklico olarak sevkiyatlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Budapeşte’deki ofisimiz sayesinde Avrupa’daki müşterilerimizle daha hızlı iletişime geçerek hizmet kalitemizi artıracağız. AB bünyesindeki faaliyetlerimizi genişletmeye yönelik yatırımlarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Mikro ihracat yükselişte

Pandemi ile ihracattan aldığı payı artıran e-ticaretteki gelişim, mikro ihracat faaliyetlerine hareketlilik getirdi. Ticaret Bakanlığı’nın verilerine göre, e-ticaretin büyüklüğü yılın ilk 6 ayında 2020’nin aynı dönemine göre %75,6’lık artışla 161 milyar TL’ye ulaştı. Aynı dönemde sipariş adetleri %94,4 artışla 1,5 milyarı aştı. Küresel ticaret trafiğinden daha fazla pay almak isteyen şirketler, mikro ihracata yönelmeye başladı. Mikro ihracatın KOBİ ölçeğindeki binlerce şirketin e-ihracat yolculuğuna yön verdiğini belirten Alper Par, “Mikro ihracat, şirketler için önemli ölçüde maliyet avantajı yaratıyor. Bu alanda talep vardı ama arz yoktu. E-ticaretteki hareketlilikle arz-talep dengesi büyük ölçüde oluşmaya başladı. Mikro ihracat, kurdaki yükselişin de sağladığı avantajla büyük bir gelişim gösterdi. Biz de Naklico olarak bünyemizde oluşturduğumuz ekibimizle mikro ihracat faaliyetlerine başlıyoruz” dedi.

Minivan araçlarıyla ekspres taşımacılık

Minivan taşımacılığının hızlı teslim edilmediğinde üretim bandının durmasına neden olabilecek jant, otomobil yedek parçası, tütün mamulleri ve dondurulmuş gıdalar gibi ürünlerin sevkiyatında en çok tercih edilen lojistik çözüm olduğunu belirten Alper Par, “Türkiye ile Avrupa arasındaki ithalat – ihracat hacmi her geçen gün büyümeye devam ediyor. Fabrikalardaki üretim bantlarının durmaması için hızlı lojistik çözümleri hayati önem taşıyor. Minivan sahipleri ile yurt dışına yük göndermek isteyen şirketleri buluşturan bir pazaryeri olarak ekspres taşımacılık hizmeti sunuyoruz. Ürünlerin Türkiye’den Avrupa’ya 48-72 saat içinde güvenli şekilde teslim edilmesini sağlıyoruz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>