Haberde Bursa

MÜZİKTE 50. YILINI KUTLAYAN NİLÜFER: “PUSULAM SADECE KALBİM OLSAYDI TÖKEZLERDİM”

09.11.2022
189

“Kalbim Bir Pusula” şarkısı ve şelale gibi güldür güldür akan sesiyle henüz 17 yaşındayken hayatlarımıza giren Nilüfer, bu yıl müzikte 50. yılını kutluyor. 2022 yılını beş şarkılık bir EP ve bolca konserle geçiren Nilüfer, hiç hız kesmeden geçen yarım asırlık serüveni konuşmak için Milliyet Sanat Kasım 2022 sayısında, Asu Maro ile Ayın Söyleşisi’ne konuk oldu. “Hayattaki pusulam sadece kalbim olsaydı tökezlerdim,” diyen Nilüfer, iş hayatında aldığı kararların çoğunlukla doğru olduğunu ve müzik hayatının her dönemini yeniden yaşamak isteyeceğini söylüyor. Başarılı şarkıcı çocuk sahibi olmak konusunda ise “Daha sabırlı olmayı çocuk insana öğretiyor. Ben bu kadar anlayışlı olsaydım eskiden ve susmayı bilseydim herhalde benim evliliklerim de uzun sürerdi,” yorumunu yapıyor.  

Güldür güldür sesi, çocuk gözleri ve genç kız edasıyla müzik hayatında tam 50 yılı geride bırakan Nilüfer, Milliyet Sanat’ın Kasım 2022 sayısında Asu Maro ile birlikte 50 yılın mihenk taşlarının üzerinden geçip bugüne geliyor. İlk zamanları için “Çok suratsızdım,” diyen Nilüfer hırslarının azaldığını, daha rahat, daha kendini düşünen biri haline geldiğini anlatıyor. Başarılı şarkıcı, istemediği işi yapmama özgürlüğünü kazanmak için mücadele ettiği yıllarını yine de özlemle hatırlıyor.

“O heyecanla nasıl söyledim bilmiyorum”

Şarkılarının, albümlerinin ve kariyerinde önemli yer tutan isimlerle tanışmasının hikyelerini anlatan Nilüfer, Aspendos’ta yapılan Uluslararası Akdeniz Şarkı Yarışması’na “Geceler” şarkısıyla katılıp birinci olmasının ise kendisi için dönüm noktası olduğunu söylüyor: “Aşırı heyecanlıydım, o heyecanla nasıl söyledim bilmiyorum. Öyle büyük bir alkış oldu ki, durmayan, bitmeyen bir alkış. Şarkının hak ettiği bir şeydi o. Sonra da katlanarak gitti.

“Ben kimseye tabi olamıyorum”

Kendisini inatçı, bağımsızlığına düşkün ve kimseye tabi olamayan biri olarak tanımlayan Nilüfer “Ben yalnız kalmayı seven bir insanım. İstemediğim bir yere gitmem, istemediğim kişilerle görüşmem. Kendi kararlarımı kendim veren, bir başkasının beni yönetmesinden hoşlanmayan biriyim,” diyor ve ekliyor: “Evlilik de öyle bir şey ama, uyum içinde olmak için tabii ki biraz o kişiye de tabi olacaksın. Ben sıkılıyorum bir süre sonra, kimseye tabi olamıyorum.”

“Aşk ne gündemimde var ne hedefimde”

Başarılı sanatçı, 50 yılda yaşadığı aşkların ve iki evliliğin ardından ise “Ne gündemimde var ne hedefimde var. Hiç yok yani aşk. Bak işte ne güzel şarkı aşk işte. Şarkı da aşk, kediler de aşk…” diyor.

Nilüfer ile Asu Maro söyleşisinin tamamı Milliyet Sanat’ın Kasım 2022 sayısında…

Kitabevlerinde, marketlerde, Getir’de, Trendyol’da, yakala.co’da ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.

Bilgi için:              milliyetsanat.com

instagram.com/milliyet_sanat

twitter.com/milliyet_sanat

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>