Haberde Bursa

Muhittin Böcek’i bakanlığa ben şikâyet etmedim

09.11.2022
187

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in “İkinci Yaşam- Siyaset ve İhanet” adlı kitabında hasta yatağında kendisini İçişleri Bakanlığı’na şikâyet etmekle suçladığı o dönemki Başkanvekili Mehmet Hacıarifoğlu iddialara yanıt verdi. Sözcü yazarı Saygı Öztürk’e konuşan Hacıarifoğlu, başkanı bakanlığa ben şikâyet etmedim dedi. Hacıarifoğlu, niçin bu durumu Başkan Muhittin Böcek’e anlatmadığını sorusuna ise başkanın kendisini dinlemediği, anlatma fırsatı verilmediği yanıtını verdi.

2020 yılının Ağustos ayında Covid-19’a yakalan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 108 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra taburcu oldu. Böcek hastanede yaşam mücadelesi verirken yerine kimin geleceği tartışmaları yaşandı. Belediyede de birtakım değişiklikler yapıldı.

Hastanedeki tedavi sürecinden sonra Muhittin Böcek o süreçte yaşananları “İkinci Yaşam-Siyaset ve İhanet” adlı kitabında topladı. Sema Çubukçu’nun editörlüğünde Doğan Kitap’tan yayımlanan kitapta adından da anlaşılacağı üzere Böcek, çok konuşulacak iddialara yer verdi.

SÖZCÜ yazarı Saygı Öztürk 25 Ekim’de “Siyasette ihanetleri de vefayı da ağlayarak anlattı” başlığıyla yayınlanan köşesinde Muhittin Böcek ile kitabı üzerine yaptığı sohbeti ve kitaptan bazı bölümleri okurlarıyla paylaştı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hacıarifoğlu: Muhittin Böcek’i bakanlığa ben şikâyet etmedim

Yazının yayınlanması üzerine kitaptaki iddiaların hedefi olan o dönemin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Hacıarifoğlu da Saygı Öztürk’e ulaşarak hakkındaki iddialara yanıt verdi.

İşte Öztürk’ün o yazısı:

Siyaset içinde farklı partilerdeki, farklı görüşlerde olan, düne kadar hiç yan yana gelmemiş ve gelmesi mümkün görünmeyenleri “koltuk sevdası” bir araya getirmişti. Böcek “Onların, siyasi menfaatleri uğruna yan yana gelmelerini, çıkar birlikteliği kurduklarını iyileştiğim zaman öğrendim” diyor.

“Şikâyet etti”

Muhittin Böcek, kendisine gelmesiyle birlikte belediyeden, işleyişten, önemli bazı olaylardan haberdar olmaya başladı. Görevden almalar, yetkileri kısıtlamalar, yeni atamalar çok canını sıktı. İşleyişin, bıraktığından farklı olarak, hem de istemediği bir şekilde yürütüldüğünü öğrendi. Bu gidişe son vermek istedi. Dizüstü bilgisayarını getirtti, şifresini girdi ve mevcut başkanvekili Mehmet Hacıarifoğlu’nun yerine Meclis Üyesi Oktay Başaran’ı vekil olarak atadı. Böcek, o süreci şöyle anlattı:

“Beni asıl üzen olay bu aşamada yaşandı. Başkanvekili Hacıarifoğlu, ‘Bu imza sahtedir, hastanede bu durumdaki birisi atamayı yapamaz, bunu yanındakilerden birisi onun iradesi dışında yapmıştır’ gerekçesiyle beni İçişleri Bakanlığı’na şikâyet etti. Kim ediyor? Benim vekil bıraktığım, inandığım, güvendiğim, olmazsa olmaz dediğim Mehmet Hacıarifoğlu. Herkes bana her şeyi sorabiliyorken o sormadan yapıyor, beni sahtecilikle suçluyor, İçişleri Bakanlığı’na şikâyet ediyor. Ben bir kez daha yıkılıyorum.”

“Şikâyet etmedim”

Muhittin Böcek, isim vermese de kitabında suçladığı Başkanvekili Mehmet Hacıarifoğlu’ydu. Muhittin Bey’in kitabından alıntılar yaptığım yazımla ilgili olarak Hacıarifoğlu da “Benim de bu konuda söyleyeceklerim var. Konu, köşenizde yer aldığı için bunları kamuoyunun bilmesinde fayda var” dedi. Şimdi, suçlanan eski başkanvekili Mehmet Hacıarifoğlu’nu dinliyorum:

“Muhittin Böcek’in başkanlık yetkilerini kullanamadığı aşamada raporlu ve yoğun bakımda olduğu tüm ülkenin bilgisi dahilindeyken, başkanvekili olan beni ‘e-imza’ kullanılarak değiştirmesi üzerine valilik nezdinde soruşturma açılmıştı. İçişleri Bakanlığı tarafından başkanvekili olarak, başkanlık görevine benim devam etmem yolunda karar verilmişti.

Bakanlık kararında da yer aldığı üzere Muhittin Böcek’in rahatsızlığı nedeniyle izinli olduğu dönemde yeniden göreve başlayacağı döneme kadar yeni bir karar alamayacağı hüküm altına alınmıştı. İçişleri Bakanlığı’na Muhittin Böcek’in imzasının sahte olduğu yolunda benim bir şikâyetim yoktur.

“Niçin devam ettim”

Belediye Başkanvekili olarak Muhittin Böcek’in kendisinin elektronik imzayla bu görev değişikliği kararını alırken bana yaptığı bir bildirim ya da bilgilendirmesi olmadı. İlginçtir ki sonradan özel kalem müdürü bir mesaj gönderdi. Muhittin Böcek ile görüşme çabama rağmen kendisi ile görüşme fırsatı da verilmedi. Gerekçe yoğun bakımda olması gösterilmişti.

Bu gelişmeler yaşanırken, İçişleri Bakanlığı kararının valilik aracılığı ile tarafıma tebliğ edilmesi üzerine öncelikle vekilliğini yürüttüğüm Belediye Başkanım Muhittin Böcek’e ve sonrasında da Antalya halkına olan sorumluluğum gereği de göreve devam ettim.

Yasal mevzuata ve alınan karara uygun hareket etmem beklenen ve olması gereken harekettir.

İçişleri Bakanlığı kararından söz edilmemesi, gerçeğin anlaşılmasına engel oluyor.”

Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Mehmet Hacıarifoğlu’na, niçin bu durumu Başkan Muhittin Böcek’e anlatmadığını sorduğumda dinlemediğini, anlatma fırsatı verilmediğini belirtti. Hacıarifoğlu’nun “İhanet” iddiasına cevabı böyle oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>