Haberde Bursa

MOSDER: “İstihdam Kalkanı” Paketi Mobilya Sektörüne de Can Suyu Olacak

08.06.2020
388

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın geçen hafta kamuoyuna ilk sinyallerini duyurduğu ve “İstihdam Kalkanı” olarak ifade edilen geniş kapsamlı kredi paketi bugün açıklandı.

Bakan Albayrak’ın Twitter hesabından yaptığı açıklamada “İthalatı azaltıp, ihracatı artıracak yatırımları desteklemeye devam ediyoruz. Merkez Bankası’nın açıkladığı 20 milyar TL büyüklüğündeki “Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi” ile firmalarımıza 10 yıl vadeli 400 milyon TL’ye kadar yatırım desteği sağlanacak. Kredi; istihdamı artıran, cari dengeye katkıda bulunan ve katma değeri yüksek üretim yapanlara sabit faizli TL cinsi olarak sunulacak. Hayırlı olsun” diye ifade etti.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkiye Mobilya Sanayicileri (MOSDER) Başkanı Mustafa Balcı’da açıklanan paketin pandemi sonrası yeni normalleşme sürecinde mobilya sektörü adına da can suyu olacağını belirtti.

(Covid-19) salgınının etkileri mobilya sektörüne de yansımaya devam ediyor diye belirten Başkan Balcı, “İhracatın en yoğun olduğu sektörlerin başında gelen mobilya sektöründe üretimi ve istihdamı korumak adına devletimizle ve milletimizle tek yürek olarak bizlerde elimizi taşın altına koyuyoruz” dedi.

“Mobilya sektörü İstihdam dostu bir sektördür”

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Mustafa Balcı, “Mobilya sanayi, istihdam konusunda 500 bin kişiye iş sağlıyor. Dış ticaret fazlası veren sektörlerin ve ekonomiye katkısı açısından da Türkiye’nin bel kemiği olan sektörlerin başında geliyor ” dedi.  Başkan Balcı, “Mart ayından itibaren ihracat rakamlarının düştüğü ve iç pazarın da olumsuz etkilendiği bu süreçte, diğer sektörlerle birlikte mobilya sektörü de yara aldı. Millet olarak salgın boyunca zor günlerden geçtik ancak artık her şeyin yavaş yavaş yeniden normalleşmeye başladığı bir dönemdeyiz. Mobilyacılar üretimlerine hız kesmeden devam ediyor, tüm mağazalar yeniden hizmete açıldı ve personellerimiz de görevlerinin başındalar, lojistik olarak da ülke sınırları içinde sorun yaşamıyoruz ve Türkiye’nin her noktasına mobilya ulaştırabiliyoruz” ifadelerinde bulundu.

Kısa çalışma ödeneği ile başlayan istihdamı koruma sürecinde yeni açıklanan paketler de sektörümüz adına oldukça sevindiricidir diye belirten Mustafa Balcı, “Bizler mobilya sektörünün tedarikçileri, üreticileri, satıcıları ve lojistik kanalları olarak çok büyük bir aileyiz. Yeni normalleşme sürecinde devletimizin destekleriyle birlikte istihdamda kalıcılığı korumaya yönelik de stratejiler geliştirmeye devam ediyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>