Haberde Bursa

MİLLETİN ZAFERİ 15 TEMMUZ

16.07.2020
362

 Yıldırım Belediyesi, 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan hain darbe girişiminin 4. yıl dönümünde düzenlediği bir dizi etkinlik ile vatan kahramanlarını andı.

15 Temmuz 2016 gecesi şer odaklarının darbe girişimi esnasında yaşanan olayların ölümsüzleştirildiği fotoğrafların bulunduğu, Yıldırım Belediyesi Ana Hizmet Binası önünde bulunan yürüyüş yolunda düzenlenen sergide, şanlı Türk Ordusu’nun üniformasının arkasına saklanan teröristlerin senaryolarına izin vermeyerek tankların ve mermilerin önüne bedenlerini siper eden milletin kahramanlık destanı yer aldı. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, AK Parti MKYK Üyesi ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Bursa Bölge Müdürü Ali Fuat Gölbaşı, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, MHP İl Başkan Yardımcısı Beşir Deniz, Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Mehmet Akif Bingöl, Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı Muhsin Sak ve vatandaşların açılışını yaparak fotoğrafları incelediği serginin ardından yapılan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile kahramanlık destanını kanlarıyla yazan şehit ve gaziler anıldı.

ONUR VE GURUR GÜNÜ

15 Temmuz’un, Türk Milleti için yas ya da matem günü değil, tam tersine Türk Milleti’nin onur ve gurur günü olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “15 Temmuz, tarih boyunca esaret altına girmeyen, çağ açıp çağ kapatan, destanlar yazan aziz milletimizin dünyaya meydan okuduğu gündür. Tarihi dönemlerin, tarihi kahramanları, komutanları, liderleri vardır. Malazgirt’te Alparslan gibi, Osmanlı Devleti’nin temelleri atan Osmangazi, Orhangazi, Yıldırım Bayezid, Çelebi Mehmed gibi, İstanbul’un fethinde Fatih Sultan Mehmet gibi, Kurtuluş Savaşı’nda Mustafa Kemal Atatürk gibi, ülkemizin dünyada söz sahibi konuma gelmesinde dünya lideri, başkomutan, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi. Mevzubahis vatanı ve dini olunca kahramanlıklar yazan milletimiz gibi. Bu kahramanlarımızı bir kez daha yad ediyor, bu aziz milletin bir ferdi olmaktan onur ve gurur duyuyorum. 15 Temmuz, bir yanda 251 vatandaşı kaybetmemizin hüznü ve acısı, diğer taraftan da dünyada eşi olmayan bir direnişe imza atan aziz milletimizin onurudur. 15 Temmuz gecesi şehit düşen kahramanlarımıza rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum. Rabbim birliğimizi daim eylesin. Vatanımız her türlü saldırıdan korusun. Bu millete şanlı tarihini hatırlatan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan razı olsun” dedi.

TERÖRLE MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Hain FETÖ darbe girişiminin, Türk Milleti’nin kahramanlık destanı ile hüsrana uğratıldığını işaret eden Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, “Asla unutmayacağımız ve unutturmayacağımız hain FETÖ darbe girişimi, asil milletimizin kahramanlık destanı ile hüsrana uğratılmıştır. Milletimizin birlik ve beraberliğine kastetmiş hainlerin darbe teşebbüsü, tarih boyunca bağımsız yaşamış milletimizin destansı direnişi ve vatan evladı güvenlik güçlerimizin kahramanlıklarıyla akamete uğratılmıştır. Dün olduğu gibi bugün de milletimizin birlik ve bütünlüğünü tehdit eden terör örgütlerine karşı mücadelemiz devam edecektir. 15 Temmuz’da devletimizin bütünlüğüne, milletimizin birliğine kastedilen darbe girişiminde şehit olan kahramanlarımızı rahmet, gazilerimizi saygıyla anıyorum. Bu programın hazırlanmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TÜRKİYE, UÇURUMUN BAŞINDAN DÖNDÜRÜLDÜ

Türkiye’ye kastetmek isteyen vatan haini güruhun maşasını tutanlar başta olmak üzere, vatan hainlerinin kendilerinin, Türkiye’yi, Irak, Suriye, Mısır ve Libya’ya çevirmek istediklerinin alını çizen AK Parti MKYK Üyesi ve Bursa Milletvekili Efkan Ala “15 Temmuz gecesinde şehit olan kardeşlerimiz başta olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla yad ediyorum. Böylesine kahramanlık hikayesini bize emanet eden, o gece sokağa çıkmış her bir vatandaşımızı ayrı ayrı selamlıyorum. O gece Türkiye, büyük bir uçurumun başından alınmıştır. Türkiye’ye kastetmek isteyen vatan haini güruhun maşasını tutanlar başta olmak üzere, vatan hainlerinin kendileri, Türkiye’yi trajedilerini birlikte yaşadığımız, Irak, Suriye, Mısır ve Libya’ya çevirmek istediler. Bu coğrafyada bu kadar büyük sarsıntıların olduğu dönemde Türkiye’yi oralara çevirmeye çalıştılar. Allah’a şükürler olsun ki hiçbir tehdide boyun eğmeyen Cumhurbaşkanımız ve arkasında Uludağ gibi duran milletimiz var. Değerlerimiz ve birlikteliklerimizle, dış destekçilerin içerideki oyuncağı olan güruhların girişimi karşısında netice alabildik. Bunları hiçbir zaman unutmadan gelecek kuşaklarımıza aktarmalıyız. Bu etkinlikler de yaşananların unutturulmamasının bir örneğidir. Bu programın hazırlanmasına vesile olan Oktay Yılmaz Başkanımızı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

ALÇAKLIĞIN EVRENSEL TARİHİNE KÜÇÜK BİR NOKTA

Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı kapsamındaki panel, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Akif Hayta’nın moderatörlüğünde, Uludağ Üniversitesi İktisati ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derda Küçükalp, Türk-Alman Üniversitesi İktisati ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Enes Bayraklı ile Türk-Alman Üniversitesi İktisati ve İdari Bilimler Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr. Muhammet Tacettin Kutay’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Panelin moderatörlüğünün yürüten Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Akif Hayta, 15 Temmuz’un alçaklığın evrensel tarihine küçük bir nokta olarak girdiğini belirterek, o gecenin tüm dünyadaki toplumların direniş tarihinin yeniden yazılmasına vesile olduğunu belirtti. Halk direnişinin kolay kolay meydana gelmeyeceğini söyleyen Dr. Akif Hayta Türk Milleti’nin inancı, değerleri ve lideriyle kendi kurtuluşunu kendi eliyle sağladığını dile getirdi. Panelde Uludağ Üniversitesi İktisati ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derda Küçükalp ‘Demokrasi, Din ve Siyaset İlişkisi’, Türk-Alman Üniversitesi İktisati ve İdari Bilimler Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr. Muhammet Tacettin Kutay ‘Dindarlık Tipleri’ ve Türk-Alman Üniversitesi İktisati ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Enes Bayraklı da ‘FETÖ’nün yapısı, dış bağlantıları ve mevcut durumu’ konularında değerlendirmelerde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>