Haberde Bursa

Milletin yararına ne istendiyse reddedildi

17.11.2021
1.692

TBMM’deki bütçe görüşmelerinde yarıya gelindi. Bugüne kadar dokuz bakanlığın bütçesi kabul edildi. Ancak görüşmelerde muhalefetin sunduğu ve vatandaşın lehine olan tüm önergeler AK Parti-MHP oylarıyla reddedildi.

Cumhur İttifakı’nca reddedilen teklifler şöyle:

■ Dar gelirli vatandaşa doğalgaz ve elektrik faturası desteği için Enerji Bakanlığı bütçesine 50 milyar TL ödenek konulması.

■ Çiftçi borçlarının silinmesi için Tarım Bakanlığı bütçesine 10 milyar ödenek konulması.

■50 bin öğretmen ataması için Milli Eğitim Bakanlığı bütçesine 6 milyar 250 milyon ödenek konulması.

■ Asgari ücretin 5 bin TL’ye yükseltilmesi ve vergiden muaf olması için Çalışma Bakanlığı bütçesine 50 milyar lira kaynak aktarılması. Ek 175 milyar lira ödenekle, en düşük emekli maaşının 4 bin TL olması.

 Emeklilikte yaşa takılan 5 milyon kişinin sorunlarının çözümü için Çalışma Bakanlığı bütçesine 40 milyar TL ödenek konulması.

■ Bakanlık bütçesine eklenecek 7 milyar 250 milyon TL kaynakla, polis, öğretmen, sağlık çalışanları, din görevlileri gibi mesleklere 3600 ek gösterge verilmesi.

■ Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesine yangın söndürme uçağı alınması için 28 milyar 200 bin TL ek ödenek konulması.

■ Dar gelirli ve bebeği olan ailelere bebek bezi ve mama desteği için Aile Bakanlığı’nın bütçesine 10 milyar TL ek ödenek konulması.

■ Ev kadınlarına sağlık sigortası yapılması için 10 milyar TL’lik ek ödenek ayrılması. Şehit yakınları ve gaziler için 5.5 milyar TL ek ödenek ayrılması.

■ Depreme dayanıklı olmayan yapıların dönüştürülmesi için 50 milyar lira bütçe ayrılması. Sel felaketlerini önlemek için 10 milyar lira ek ödenek verilmesi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>