Haberde Bursa

MHP’li Meclis Üyesinin Önergesiyle Hasköy’e Soğuk Hava Deposu…

30.04.2021
313

“Önergemizin kabulü ile bölgenin bir ihtiyacı karşılanacak, mahalleliler adına teşekkür ederim. Ama…” sosyal medyasında Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a sorduğu sorular ve eleştirileri ile sık sık Bursalıların yakından tanıdığı MHP Mudanya Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Bülent Erden, bu sefer Türkyılmaz’a teşekkür etti. Peşinen de sorularına devam eden Erden; “Yatırım çok güzel ama muğlakta kalan sorular var” dedi.

Mudanya Belediyesi’nin Hasköy Fuar ve Kongre Merkezi ile Soğuk Hava Deposu projeleri için bölgeye ilişkin hazırladığı planlama süreci tamamlandı. Fuar ve Kongre Merkezi ile Soğuk Hava Deposu inşaatı, ihale sürecinin ardından 2021 yılı içerisinde başlayacak, Hasköy üreticiyi destekleyen yeni yatırımlarla buluşacak. 

Mudanya Belediyesi, Hasköy Mahallesi’ndeki 5 bin 900 metrekare alanı Mudanya Fuar ve Kongre Merkezi, 5 bin metrekare alanı ise Soğuk Hava Deposu olarak projelendirirken, bölgeye ilişkin imar planı değişiklikleri onaylandı. Mudanya ve Büyükşehir  Belediye meclislerince onaylanan plan değişikliklerinin ardından ihale süreci başladı. Tarım ve hayvancılığı destekleyecek, üreticinin ürünlerinin tüketiciyle buluşabilmesini sağlayacak olan Hasköy Fuar ve Kongre Merkezi ile Soğuk Hava Deposu projesi, Mudanya Belediyesi’nin teknik personeli tarafından hazırlandı. Kadınların salçasından eriştesine  üretim yapabileceği atölyeler, organik pazar, sosyal etkinlik alanları, idari ofisler, restoran ve kafeler, fuaye alanı, toplantı odalarından oluşacak olan fuar merkezi ile soğuk hava deposunun ihalesi tamamlanıp 2021 yılında çalışmalara başlanacak.

Mudanya’nın geleceği adına verdiği tüm sözleri yerine getirmek üzere çalıştıklarının altını çizen Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “İkinci dönemimizin en önemli yatırım projelerinden biri olan fuar ve kongre merkezimiz, soğuk hava depomuz, bizim en büyük hedeflerimizden birini gerçekleştirmemizin de önünü açacak. Mudanya sahip olduğu değerleriyle turizm, eğitim ve tarım kenti olacak demiştik. Üreticimizin her zaman yanında yer alıyor, toprağa değer veren projelerimizle onlara destek oluyoruz. Fuar ve kongre merkezimizin yanı sıra Hasköy’de 5 bin metrekare alanda kuracağımız soğuk hava deposu ile üreticinin emeği değer kazanacak. Yılın 12 ayı üretim yapan üreticimiz, soğuk hava deposunu kullanabilecek. Böylelikle tarladan çıkan ürünler, satış aşamasına kadar tazeliğini ve değerini muhafaza edebilecek. Tarımdan giyim ve kitaba her türlü ulusal ve uluslararası etkinliklerin yapılacağı bir fuar merkezini Mudanyamıza kazandırıyoruz” dedi.

Türkyılmaz’ın bu açıklamaları sonrası MHP Meclis Gurup Sözcüsü Bülent Erden;

1. Proje çalışmasında ilgili kurumlardan görüş alındımı? Aksi halde işletme aşamasında izinler konusunda sıkıntılar yaşanabilir. 2. Başlangıç tarihi 3. Tamamlanma tarihi 4. Proje maliyeti 5. Projenin finansmanı 6. İhale yöntemi 7. Faaliyete geçtiğinde işletme yöntemi. MHP olarak bu soruların cevaplanması ile yapılacak olan yatırımda kurumsal bir anlam taşır. 7 yıldır belediye başkanlığı yapan sayın Türkyılmaz’ın geçmişteki icraatlarını biliyoruz. Biz; Mudanyalılar adına bu sorunların cevaplanmasının faydasına inanıyoruz. Söz uçar yazı kalır. Yeri gelmişken; ilçe içindeki parklarda güvenlik zaafiyeti olduğunu gördük. Bazı parkların korkulukları kesilerek demir filizlerin öylece bırakıldığını, bazı parklarımızda da park çevresinin açık olduğunu gözlemledik. İnsan sağlığını ani davranışlar ile söz ettiğimiz her iki eksiklik nedeni ile etkilenebileceğini, özellikle yavrularımızı demir bariyerlerin olmaması nedeni ile yaralanabileceğini tekrar buradan belirtmek isterim.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>