Haberde Bursa

Meydan,Plan, Proje Düzenlemelerinde Dinamiklerin Hassasiyeti Dikkate Alınmalı

18.06.2020
543

Çekirge Meydanı için görüşlerini yenileyen geçmiş dönem MHP Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Cemil Aydın; “Zaman ve para kaybetmemek için; Ortak mühendis, ortak proje, ortak akıl… Son yıllarda belediye meclis gündemlerinde önemli yer bulan geniş ölçekli plan değişiklikleri sadece emsal değerleri ile ele alınmamalıdır. Yapılması düşünülen projeler bundan böyle mimar, şehir plancısı, çevre ve peyzaj mühendisleri ile birlikte planlanarak yerel meclislerin gündemine getirilmelidir.

İstenen plan değişikliği ve ortaya çıkacak binaların estetiği, görünümü, bölgesine katacağı olumlu veya olumsuz değer her yönüyle görülmelidir. Bunun için en güzel örnek Çekirge Meydan Projesinde ortaya konulan plan değişikliği çalışmalarıdır. Çeşitli mühendisliklerin ortaya koyduğu düzenlemeler muhatapları tarafından geniş bir şekilde bir bütün olarak görülmüş ve incelenmiştir.

Belediye meclislerinin gündemine getirilecek bu tip plan değişikliklerinde kamuoyunun da bilgilenmesi ve işin başında ortaya çıkacak yapılaşmayı görmesi sosyal, kültürel ve şehircilik adına olumlu bir gelişme olacaktır. Bu esnada söz açılmış iken Çekirge Meydan Projesinin bir an önce uygulamaya konulması Osmangazi ve Bursa için dönüşüm adına önem arz etmektedir. Tekrar konuya dönersek; Tüm mühendislik ve teknik verilerle desteklemeyen projeler bir yönüyle mutlaka eksik kalmaktadır.

Ve bunun maddi ve görsel bedelini de bütün şehir ödemektedir. Örnek mi? Altıparmak Meydanı ve döner taşlar. 0.50 emsal artışıyla gerçekleşen ve sonrasında da özellikle sosyal donatı ve yeşil alanlar konusunda tartışmalara sebep olan dönüşüm projeleri. Tabii ki kaçınılmaz hukuki süreç. Örnekleri çoğaltmak maalesef mümkün. Bundan sonrası için önemli olan önce yapıp, sonra yıkmamak, zaman ve para kaybetmemek için, ortak akıl, ortak proje, ortak mühendislik.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>