Haberde Bursa

MALTEPE’DE YAPILACAK MİTİNG, FAŞİZME, TEK ADAM KEYFİYETİNE, HUKUKSUZLUĞA, SOYGUNA VE VATANA İHANETE SON VERECEKLERİN ŞAHLANIŞIDIR.

21.05.2022
438

Geçmiş dönem CHP Parti Meclis Üyesi Güler Buğday; “Bugün ülkemizde yaşayan tüm namus, vicdan ve ahlak sahibi insanların gerek fiziki gerekse ruhuyla Maltepe mitinginde olup karanlığa, ışık ve barışa ayna olacağı bir gündür.

Tıpkı 3 gün önce dünya liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsuna çıkıp kurtuluşun meşalesini yaktığı gibi bu gün:
“Milletin Sesi İstanbul’dan yükselecek, saraydakiler dinleyecek!”
Bugün İstanbul Maltepe’de, hiçbir ayrım olmadan tüm halkların, farklılıkların, renklerin, inançların ve inançsızların her koşulda haykıracağı;
“Hak –Hukuk- Adalet” sesleri tüm evreni saracak.
Bu gün yapılacak mitingle tüm dünyaya Türkiye Cumhuriyetinin; çağdaş, laik ve eşit yurttaş anlayışına inanan insanların barış ve kardeşlik duygusunun gür sesi olarak yansıyacak.
Bu gün o mitinge giden insanların ortak arzusu:
Çalmayan, halkının hakkı olanları soymayan, ülke kaynaklarını kendi saltanatları uğruna yabancılara peşkeş çekmeyen bir anlayışın ülkede egemen olmasını sağlamak içindir.
Bu gün o mitingde yükselecek ortak ses;
Yasalardan elde ettiği gücü kendine biat etmeyen insanlara baskı ve şiddet olarak kullanan ve rejim düşmanı, Taliban kafalı ve ortaçağ özentili gericilere “DUR” demek içindir.
Bugün oradan yükselen ses; siyasi tutsak olan Selahattin Demirtaş’ın ve eşi benzeri olmayan bir hukuk skandalıyla müebbet yiyen Osman Kavala’nın ve gezi mağdurlarının sesidir.
Bu gün oradan yükselen ses, kendi gerici ve bağnaz anlayışlarıyla ülkeyi hapishaneye çevirip aydınları, yazarları ve yurtseverleri demir parmaklıklar ardına iten ceberut anlayışa;
“Tükendiniz….siz gidiyorsunuz, halkların temsilcisi olan bizler geliyoruz…” diyenlerin inançlı sesidir.
Çok uzatmaya gerek yok.
Bugün Maltepe’de güneş yeniden doğacak.
İnsanlar tekrar kardeş olacak.
İnsanca bir yaşam ve hakça paylaşım yeniden hayat bulacak.
Halkımız umut duyacak.
Gençlerimiz gelecekten korkmayacak.
Herkes en kısa zamanda bir daha çocukların yatağa aç girmeyeceğini, yaşlıların kimsesiz ortada kalmayacağını ve emeklilerin kuru ekmeğe muhtaç olmayacağını öğrenecek.
Bu gün Maltepe’den yükselecek yürekli ve inançlı sesle kardeş kavgasına, ötekileştirilmeye, haksızlık ve hukuksuzluklara son verileceğinin teminatı olan Sol/Sosyal Demokrasinin güvencesi yaşanacak.
Sevgiyle, saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile özgür bir yaşam ve hakça paylaşılan bir düzende yaşayalım ve yaşatalım.” dedi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>