Haberde Bursa

“MAHMUDİYE’NİN İMAR SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞMALI”

27.07.2020
374

Geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediye Meclisine damga vuran, Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın’ın ‘şov yapmakla’ itham ettiği İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel yazılı açıklamada bulundu. Özel; “İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanlığı olarak halkımızın daha iyi şartlarda yaşaması için onların hakkını savunmak bizlerin en asli görevidir. Yıllardır Mahmudiye Mahallemizin en önemli meselelerinin başında gelen imar sorunu bir an önce çözüme kavuşturulmalıdır. 2005 yılında Mahmudiye’de 55 bin m2’nin üstünde ki mera arazisinde yeni imar düzenlemesi ve parselasyon çalışması yapıldı. 146 adet yeni parsel oluşturularak arsa vasfına dönüştürüldü. 500 ila 900 m2 arasında ki arsalara Mahmudiye halkı ücretlerini ödedi ve ödemelerini gösteren makbuzlarını da teslim aldı. Arsa sahiplerine geçici olarak Mahmudiye Köyü Tüzel kişiliği adı altında tapuları dağıtıldı. Mahmudiyeliler arsalarına ödedikleri ücretler ve aldıkları geçici tapular sonrası bu topraklar üzerinde hak sahibi oldular.

2007 – 2012 yılları arasında mera için ödenmesi gereken toplamda 64 bin TL’lik ot parası konusunda arsa sahiplerine herhangi bir bilgilendirme yapılmadı. 2013 yılında 64 bin TL.’lik ot parası yatırılmadığı için Maliye, Mahmudiye Köyü Tüzel Kişiliğine tapu iptal davası açarak paraları ödenmiş tüm arsaların tekrar mera vasfına dönüşmesini sağladı. 2014 yılında ki Bütünşehir kanunu ile köy tüzel kişilikleri kayboldu ve burada ki tüm yetki ve sorumluluk Yenişehir Belediyesine geçti. O tarihten bu yana ise ilçe belediyesi uhdesinde olan bu 146 parça yer ve hak sahipleri için maalesef hiçbir somut adım atılmadı. Bu zaman zarfında paralarını ödeyip resmi makbuzlarını alan hak sahiplerine sahip çıkan, onların haklarını koruyup gözeten, kimse olmadığını üzülerek öğrendik. 146 hak sahibinden bazıları bu zaman zarfında parasını ödedikleri yerlere evlerini yaptılar. Geçtiğimiz günlerde yaptığı ruhsatsız evi yıkılan kardeşimizin de hakkını arayan 146 kişiden sadece biri olduğunu biliyoruz.

Evi yıkılan Hasan Pamuk; anne ve babasını çok küçük yaşta kaybetmiş, yetim büyümüş, zor şartlar altında çalışarak dişinden tırnağından arttırdığı ile kendi köyünden küçük bir yer almış, vatanını milletini seven, milliyetçi ülkücü bir kardeşimiz.  %91 engelli eşi ve birbirinden değerli 4 evladı ile yaşam mücadelesi veren bu kardeşimiz borç harç parasını ödeyip aldığı arsasında yaşamak için hakkını arıyor. İYİ Parti İlçe Teşkilatımızda, mazlumların umudu olmak, insanımıza sahip çıkmak ve kimsesizlerin kimsesi olmak için mücadele eden bir ekibimiz var. Bizler hangi görüş ve fikirde olursa olsun mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızın yanında saf tutmayı memleket meselesi olarak görüyoruz. Mahmudiye’de mağduriyet yaşayan 146 hak sahibinin yanında durduğumuz için İYİ Partilileri şov yapmakla suçlayan Yenişehir Belediye Başkanı büyük bir yanlışa imza attığının maalesef farkında değil. Kendisini vicdanı ile baş başa bırakıyoruz.

Yenişehir’de ramazan erzakı dağıtırken ihtiyaç sahiplerini deşifre eden ve bunun reklamını yapan, Pandemi döneminde sattığı Bursa’nın en pahalı ekmeğini “halkın ayağına götürüp satıyoruz” diyerek gülerek fotoğraf veren,  yine pandemi sürecinde dağıttığı maskelere kendinin fotoğrafını basan ve maskeyi verdiği her kişinin fotoğrafını çeken, muhtarlarımıza ve belediye personelimize dağıttığı fahiş fiyattaki hediye çikolataları bile bir bir fotoğraflayıp poz veren, T.C. Devlet Karayollarının yaptığı Bilecik otoyolunu “ben yaptım benim girişimlerim ile oldu” diyen, Büyükşehir Belediyemizin yaptığı Bilecik yolunda ki kaldırım çalışmasını “ben yaptım” diyerek reklam yapan, Çiçeközü, Osmaniye, Orhaniye Çayırlı ve Akçapınar da Büyükşehir’in yaptığı sıcak asfaltı “ben yaptım” diyerek caka satan, Akbıyık’a sıcak asfalt yapılmayınca “ben yapmıyorum benim uhdemde değil, Büyükşehir yapması gerekiyor” diyen kişimi şov yapıyor? yoksa Mahmudiye’de ki imar sorununa çözüm bulalım, burada mağdur olan vatandaşlarımızın haklarını geri verelim diyen biz mi şov yapıyoruz? Takdiri Yenişehirli vatandaşlarımızın sağduyusuna bırakıyoruz.

Bizler inancımız gereği, üzerimize düşen sorumluluğu elimizin ve yüreğimizin yettiği kadarıyla yüklendiğimizi Yenişehirli hemşerilerimiz ve kıymetli basın mensuplarımız ile paylaşmak istedik. İYİ Parti Yenişehir ilçe teşkilatı olarak; Her daim Hak karşısında vav, haksızlık karşısında elif olma yolunda zulme hiçbir zaman sessiz kalmayacağız. Zulüm kimden gelirse gelsin zalimin karşısında, mazlum kim olursa olsun mazlumun yanında olacağımızı tekrar deklare ediyor, basın açıklamamıza katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>