Haberde Bursa

MAHİR BEBEK’İN ÇADIR KENT’TE DRAMI…

23.05.2022
346

Yenişehir’de kaybolan hayatlar! İYİ Partililer mevsimlik işçilerin dramını çadır kentte şahit oldu. İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel; ” Mevsimlik işçilerimizin daveti üzerine bugün arkadaşlarımız ile birlikte kendilerini ziyarette bulunduk. Çadır kurmaları için gösterilen bölgede elektrik hizmeti verilmemesinden dolayı yaşanılan drama şahitlik ettik.

Mahir Bebek’in babası Mahmut Bozkurt, yaşadığı çaresizliği bizlere anlatırken adeta sesi titriyordu. Solunum rahatsızlığından dolayı hergün buhar makinesine bağlanması gereken 2,5 aylık Mahir Bebek’in elektrik olmadığı için Yenişehir merkezinde bir eve götürülüp 2-3 saat buhar makinesi ile nefes almaya çalıştığını üzülerek gözlemledik.
Yıllardır tarım kenti olan ilçemizde, çiftçilerimizin tarlalarında ki ürünlerini kaldırmak için görev alan ve mevsimlik işçi olarak ilçemize davet edilen, emek işçilerimizin yaşadığı bu adaletsiz tablo dolayısıyla adeta insanlığımızdan utandık.
Aylar öncesinde gelecekleri tarih belli iken hazırlık anlamında bu güne kadar hiçbir çalışma yapılmamasının büyük bir eksiklik olduğunu düşünüyoruz.
YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ.
En kısa zamanda Yenişehir Mezbahası’nın yanında bulunan mevsimlik işçilerimizin kaldığı çadırlarda yaşayan vatandaşlarımızın başta elektrik olmak üzere su, tuvalet, çöp konteynırı ve hijyen konularında tüm sorunlarının çözülmesi hususunda Yenişehir Kaymakamlığı, Yenişehir Belediyesi, BUSKİ ve UEDAŞ yetkililerinin gerekli çabayı göstermelerini istiyoruz.
Ailelerini ilçemize çalışmaları için davet edip, onlara sağlıklı bir ortam sağlayamadığımızdan dolayı zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Dilek, İshak, İbrahim, Mehmet ve daha onlarca çocuk umarım bizlere haklarını helal ederler.
Ziyaretimiz sırasında güler yüzleriyle bizleri sıcak Patile (gözleme) yemeğe davet eden sofralarını ve gönüllerini bize açan ablalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>