Haberde Bursa

Maden direnişi sonuç verdi… Zafer Kirazlıyayla’nın!

10.08.2020
395

Kirazlıyayla Mahallesi’nde yapılması planlanan Çinko-Kurşun-Bakır Zenginleştirme Tesisi ve Atık Barajı Projesi’ne ilişkin bölge halkının yürüttüğü direnişte önemli gelişme yaşandı.

Yenişehir Harman Gazetesi’nin haberine göre insan ve çevre sağlığına büyük bir darbe vuracak olan Çinko – Kurşun – Bakır Zenginleştirme Tesisi ve Atık Barajı Projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından alınan ÇED Raporu hakkında; Maden, Ziraat, Çevre, Jeoloji, Orman, Kimya Mühendisleri ve Arkeologdan oluşan bilirkişi heyeti oy birliği ile madenin hukuka aykırı olduğuna ve ÇED Raporunun teknik olarak yeterli olmadığına karar verdi.

Kirazlıyayla Dernek Başkanı Nedim Kakaç, rapor sonucundan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ‘Evet. Çok şükür dualarımız kabul oldu. Devletimizin görevlendirdiği Bilirkişi heyeti yaptığı incelemede Çevre ve Şehircilik Bakanlığının verdiği ÇED raporunun hukuksuz olduğunu, teknik yanlışlarla dolu olduğunu belirterek oy birliği ile ÇED raporunun uygunsuz olduğuna dair karar aldı. Bilirkişi heyetinin kararı mahkemeye sunuldu. Birkaç gün içinde mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıkacak. O güne kadar mutluluğumuzu içimizde yaşayalım lütfen. Malumunuz sütten ağzımız yandı yoğurdu üfleyerek yiyoruz. Ama yazılanların hepsi doğru. İnşallah çok güzel olacak’ dedi.

Nedim Kakaç ayrıca bu sıkıntılı süreçte yanlarında yer alan, kendilerine destek olan tüm sivil toplum örgütlerine, siyasi partilere ve destek olan herkese teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>