Haberde Bursa

‘Kur’ bakalım ‘kur’! Daha ne kadar ‘kur’acaksın?

04.12.2021
1.053

Yukarıdaki başlığa mazhar olan cümle Memleket Parti Mudanya İlçe Başkanı Hasan Yıldırım’a ait. Yıldırım’ı 90’lı yıllardan beri katıksız tanırım. HP, SHP ve sonrasında CHP’nin bıçkın delikanlısı olarak Mudanya’nın siyasetinde derin izler bıraktı. memleket Parti Bursa İl Başkanlığı ve İlçe Başkanlıkları ile son dönemde haberlerin artış hızını okurlarımızın gözünden kaçmamıştır. Bunun sebeplerinden en önemlisi İl Başkanı Av Güner Aklan ile dönemin İl Başkan Yardımcısı Cavit Kaya arasında yaşanan bıçak sırtı kıvamındaki İl Başkanlığı seçim yarışıydı. Aklan’ı katıksız destekleyen Yıldırım ve İnegöl Başkanlıkları ile Kaya’yı kemiksiz destekleyen Mudanya, Gürsu, Yenişehir ve Mustafakemalpaşa Başkanlıkları; Genel Başkan Muharrem İnce’nin her Bursa’yı ziyaretlerinde, İnce’nin her hareketinde gündemden düşmedi. Kasım 26’sında Bursa’ya ziyarete gelen İnce; bir dizi temas ardından Gemlik ve Orhangazi’de esnaf ve vatandaşla buluştu.

Aynı gün MDK Üyesi Cavit Kaya’nın da mutlu bir programı vardı. Kız kardeşi Emine Kaya’nın düğününe davetli olmasına rağmen nikahına gitmemesi köşe yazarlarının; her iki tarafın “aramızda sorun yok, yarış seçimde bitti” demesine rağmen, “acaba Aklan ile Kaya arasındaki tatsızlık devam mı ediyor?” sorusunu akıllara getirdi. Aynı gün tarafları arayarak sorduğum bu soruya o gün net bir cevap almıştım. Cevap “sorun yok, Bursa’nın kucaklayıcı, şeffaf, çözüm üreten politikalara ihtiyacı var, görevimizin başındayız.” Gel gör ki; her ne kadar bu ifadeler geçse de; Aklan’ın yakın radarında olan Mudanya’da başka bir hadise patlak vermiş.

Köşe yazarı ve bir gazete sahibi Semra Teke; Memleket Parti Mudanya ile ilgili ilginç bir bulguyu gündeme getirerek; “Memleket Partisi Mudanya’da enteresan haller oluyor. Mudanya Belediyesinin meclis toplantısında partinin meclis üyesi Mehmet Er’le birlikte Memleket Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Sayın Ruşen Sever , İnegöl İlçe Başkanımız Sayın Yasemin Soydan , Yıldırım İlçe Başkanımız Sayın Mesut Şahin , Nilüfer İlçe Başkanımız Sayın Ümit Akkuş , il ve ilçelerin bazı yönetim kurulu üyeleri katıldı. Fotoğraflarda ilçe başkanı Hasan Yıldırım’ın olmaması dikkat çekti. Bu katılımın ve organizasyonun Hasan Yıldırım’ın bilgisi dahilinde mi, yoksa tamamen Mehmet Er tarafından ilçe başkanına bir başkaldırı mı olduğu sorusu kafa karıştırdı. Genel Başkan Muharrem İnce’nin anonsçusu Serhat Işık’ın da orada bulunması dikkatlerden kaçmadı. Taraflardan gelecek açıklamaya göre bilgi akışına devam edeceğiz.” ifadelerini kullanan bir yazı kaleme aldı. Diğer İlçe Başkanları ile İl Yönetiminden de birkaç ismin davetli olduğu bu organizasyonda Mudanya İlçe Başkanı Hasan Yıldırım’ın olmaması bariz bir şekilde dikkat çekti. Bu fotoğraf akıllara İnce’nin anonsçusu Serhat Işık’ın bile kıymet gördüğü bir karede İlçe Başkanı Hasan Yıldırım’ın olmamasının arkasında “İl Başkanı Aklan’ın mı operasyonu” sorularının sorulmasına neden oldu. Biz basın mensubuyuz. Bizim işimiz kafa karışıklığına sebep olmak değil. Ama kare net.

Gelelim İlçe Başkanı Hasan Yıldırım’ın Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile olan açıklamasına. Yıldırım; ““Mudanya’da 30 yıldır yapılamayanları yaptım” diyerek, 7,5 yıldır aynı kaseti çalan Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz için “İlçemizin meşhur poyrazında yeni hayallere yelken açıyor” demiştik; boşuna da söylememişiz. Basın Bürosu aracılığıyla servis ettirdiği haberde, kendisi adeta Maliye ve Hazine Bakanlığı’na soyunmuş! Döviz kurunda yaşanan dalgalanmalara dikkati çeken Başkan Türkyılmaz, yatırımları tam hayata geçirecekken, piyasalardaki bu dalgalanmalar ve fiyat istikrarsızlığı dolayısıyla ihaleye katılım isteklisi firmaların teklif verdikleri belediye ihalelerine katılamamasına dem vurmuş. Hay aksilik!!! Oysa ki tam da; 2021 yılı yatırım planlamasında bulunan Hasköy Soğuk Hava Deposu, Güzelyalı Yüzme Havuzu’na mebranlı pnömatik kapalı yarı olimpik yüzme havuzu yapı sistemli ihalelerini gerçekleştirecekmiş… Ancak ihaleye katılım isteklisi bulamıyormuş! Yine Kapalı Pazar Yeri ile ilgili ihale sürecini yakın bir tarihte yapmayı planlıyormuş fakat, yine önüne ‘kur’ engeli çıkıvermiş! Servis ettirdiği haberde ekonomiye dair gerekli önlemler alınmadığı, piyasadaki güven sorunu çözülmediği sürece 2022 yılında da ciddi sorunlarla karşı karşıya kalınabileceğini belirten Ba(!)kan Türkyılmaz, “Bir an önce ekonomimizin düzelmesini ve halkımızla projelerimizi buluşturmayı bekliyoruz” telkininde bulunmuş..! Daha önceki basın açıklamalarında kendisinin söz verdiği ve 7,5 yıldır haber alınmayan projelerinden bazılarını tek tek hatırlatmış ve sormuştuk. Anlaşılan o ki, şimdi servis ettirdiği bu haberle, bir nevi iş yapmamanın bahanesini deklare etmiş. ‘Kur’ bakalım Başkan ‘kur’! Daha ne kadar ‘kur’acaksın? Mudanyalı hemşerilerimiz her şeyi açık ve net görüyor. Bizler bu vesileyle, ilk seçimlerde Mudanya’yı bu yerel yönetimden kurtaracağımızın sözünü Mudanyalılara bir kez daha veriyoruz. Hep birlikte ‘Memleket’imizde, geleceğimizi geri alacağız!

Görünen o ki; Başkan Hasan Yıldırım kısır tartışmalar yerine enerjisini Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz üzerine odaklamış. Gelişmeleri sizin için takip etmeye devam edeceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>