Haberde Bursa

Kırmızı pancarın faydaları

24.05.2020
410

Antioksidan açısından oldukça zengin olan kırmızı pancar, mucize besinlerin başında geliyor. Pancara kırmızı rengini veren betalain sağlık için de önemli etkili bir antioksidandır.

Kırmızı pancarın içerisinde A, B6, B12, C, E ve K vitaminleri bulunur. Aynı zamanda fosfat ve potasyum gibi birçok mineral içeren pancar kansere karşı koruyucu görev üstlenir.

Pancar betalain denilen fitonutrientler içerir. Bu madde, kalp damar hastalıkları gibi kronik hastalıkları da engelleyebilir. İşte madde madde kırmızı pancarın mutlaka bilinmesi gereken faydaları:

Bağışıklık sistemini güçlendiriyor
Kırmızı pancar içeriğindeki C vitamini sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesinde oldukça etkili bir rol oynuyor. Bu sayede birçok hastalığın ortaya çıkmasına engel oluyor.

Tansiyonu dengeliyor
Yüksek tansiyon birçok önemli hastalığın ortaya çıkmasına neden oluyor. Kalp krizi, felç ve kalp yetmezliği gibi hastalıkların temel nedeni olan yüksek tansiyon ciddi bir risk oluşturuyor.

Pancar içeriğinde nitratlar sayesinde kan basıncını düşürücü etkiye sahiptir. Böylece kırmızı pancar tüketerek tansiyonunuzu kontrol altında tutabilirsiniz.

Sindirimi düzenliyor
Kırmızı pancar posası sayesinde bağırsak hareketlerini düzenliyor. Böylece kabızlık, hazımsızlık, karında şişlik gibi sorunların önüne geçiyor. Pancar sindirim sistemini düzenleyen iyi bir lif kaynağıdır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>