Haberde Bursa

Kestel’de 5G’ ye HAYIR!

10.06.2020
502

KESTEL HABER MERKEZİ NAZİF EREK

Kestel; Kale Mahallesi, Kale Camisi karşısında bir binanın çatısında uzun yıllardan beri mevcut olan baz istasyonuna yapılan ikinci etaplı ilave mahalle sakinlerini ayağa kaldırdı. Mahallelinin isyanına CHP, İYİ Parti, MHP’de destek verdi.

Bina sahibinin biraz daha para kazanma hırsı ile ilave tesise kiraya vermesi mahalleliyi çileden çıkardı. İYİ Parti İlçe Başkanı Emin Elüstü, CHP İlçe Başkanı Hatice Doğan, MHP İlçe Başkanı Tarkan Toraman, Kestel Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri ve Kale Mahallesi muhtarı Derviş Çataltepe mahallelinin isyanına ortak oldu. Mahalleli ortak bir basın açıklamasında bulunarak; “İnsan sağlığının, bu pandemi döneminde ne kadar önemli olduğu bilinirken, böylesine duyarsız ve 3-5 kuruş için evlerinin çatısını baz istasyonlarına kiralayan zihniyete tepkiliyiz. Binanın çatısını baz istasyonuna veren ve halkın sağlığını hiçe sayan ev sahibinin derhal bu tesisleri söktürmesini istiyoruz.” Dedi.

“Kanser olmak istemiyoruz”

İYİ Parti Kestel İlçe Başkanı Emin Elüstü; “Buraya daha önceden yapılmış burada oturan vatandaş şikayetçi. İmza toplayan Kale mahallesi sakinleri, bu konuyla ilgili hiç bir olumlu sonuç alamadılar. Burası halkın sağlık açısından zararlı kadınlarda göğüs kanseri, kansere ve hatta kalp krizine bile yol açıyor. Kale mahallesi sakinleri, sizin sağlığınız bizim için önemlidir. Buradan Kestel Belediyesi Sayın Önder Tanır’dan şunu rica edeceğim, ilçenin içine yerleşim yerlerinde lütfen baz istasyonları için ruhsat vermeyin insanların sağlı ile bu kadar oynamayın.” dedi.

“7 sene önce kurulan, sonrasında da…”

CHP Kestel İlçe Başkanı Hatice Doğan; “İnsan sağlığına çok büyük zararı olan Baz İstasyonlarını hızlı bir şekilde kurmaya devam ediyorlar malesef. 7 sene önce mahalle arasında kurulan bu Baz istasyonunu kaldırmak yerine 5G ye geçirdiler. Biz Mahalle halkımızın bu haklı duruşunun sonuna kadar yanındayız. Yerleşim alanlarının içine insan sağlığını tehdit eden Baz istasyonları kurulamaz.” Dedi.

“Resmi makamların hassasiyetini biliyoruz”

Milliyetçi Hareket Partisi Kestel İlçe Başkanı Tarkan Toraman; “ Kısa süre önce yaşadık ve tecrübe edindik ki; insan sağlığından öncelikli ve daha önemli hiçbir şey yok. Yapılan bu çalışmaları insan sağlığı açısından değerlendirdiğimizde ve insan sağlığına zarar verecek değerde çalışma ise hiçbir şekilde bunun yanında değiliz ve tasvip etmiyoruz. Bu anlamda bizler haklı olan mahalle sakinlerimizin yanındayız. Biz Kestel’de saygıdeğer kaymakamımız ve devletimizin resmi kurumlarının, Kestellilerin sağlıklıları noktasındaki hassasiyetini çok iyi biliyoruz. hemşehrilerimizin yanındayız ve hep beraber doğru olanı başaracağız.” dedi

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>