Haberde Bursa

Katar, seyahat kurallarını güncelledi, Türkiye 188 yeşil ülkeden birisi oldu

07.10.2021
1.011

Katar’ın COVID-19 önlemleri kapsamında yenilenmiş basitleştirilmiş seyahat kuralları yürürlüğe girdi. Yeni güncellemeyle, ‘yeşil’, ‘kırmızı’ ve ‘olağanüstü kırmızı’ liste, önceki ‘kehribar’ listeyle birlikte yürürlüğe girdi ve kısıtlamalar kaldırıldı. 11 yaşın altındaki aşısız çocuklar için – tam aşılı aile üyelerinin eşlik etmesi şartıyla – karantina gereksinimi ortadan kalktı. 188 ülke ‘yeşil’ olarak listelendi ve bu listedeki tüm ülkeler ve seyahat politikalarının tümü (kısa adıyla “MoPH” olarak bilinen) Halk Sağlığı Bakanlığı’nın internet sitesinde yayınlanıyor.

Katar Turizm Operasyon Direktörü Berthold Trenkel konuyla ilgili şunları söyledi: “Sunduğumuz turizm teklifimizi genişletmeye devam edip ziyaretçilerimize Orta Doğu misafirperverliğinin en iyi örneğini sunmaktan ve onların Katar’da yeni ve keşfedilmemiş maceraları deneyimlemelerine vesile olmaktan dolayı heyecan duyuyoruz. Ayrıca küçük çocukları ailece eğlenilen bu destinasyona davet etmeyi dört gözle bekliyoruz. Havaların soğumasıyla birlikte, şimdi Katar’a seyahat etmenin ve kış güneşi kaçamağı yapmanın tam zamanı!”

Katar’da ikâmet etmeyen kişiler, seyahatlerine çıkmadan önce www.ehteraz.gov.qa internet sitesindeki ön kayıt platformu üzerinden kayıt yaptırmalı ve PCR testi, aşı sertifikası gibi tüm gerekli dokümanları veya bu konuyla alakalı diğer dokümanları ülkeye varmadan 24 ile 72 saat öncesinde siteye yüklemelidir.

Katar Hakkında:

Dünya nüfusunun %80’inin altı saatlik bir uçuşla ulaşabildiği Katar, Ortadoğu’nun kalbinde Basra Körfezinin çevrelediği bir yarımadadır. 2020 yılında Numbeo tarafından dünyanın en güvenli ülkesi seçilen Katar, tüm gezginleri içtenlikle karşılıyor ve dünyada 85’ten fazla ülkeden gelecek ziyaretçi Katar’a vizesiz giriş yapabiliyor. Katar, kolayca erişilebilen inanılmaz çeşitlilikteki turistik mekâna, Balina Köpekbalıkları ve görkemli ulusal hayvan olan Arap Antilobu da dâhil olmak üzere; çok sayıda faunaya ve floraya sahiptir. Yanı sıra, Katar’da yaşanan birçok deneyim, kültürel özgünlük ve modernliğin benzersiz birer birleşimidir. Burada, ikonik müzelerden tutun, yüksek restoranlara, heyecan verici çöl maceralarından tutun, “FIFA World Cup Qatar 2022™” de dahil olmak üzere, dünyaca ünlü birçok etkinliğe kadar, her gezgine ve her bütçeye uygun bir şey mutlaka mevcuttur.

Katar Turizm Hakkında:

Katar Turizm kuruluşu, Katar’daki turizmin tanıtımından ve geliştirilmesinden sorumlu olan ve sektörün katlanarak büyümesini kolaylaştıran resmi bir devlet kurumudur. Katar, dünyanın dört bir yanındaki insanlarının sanat, kültür, spor ve maceraya dair eşsiz-benzersiz teklifleri deneyimlemek için bir araya geldiği, Hizmet Mükemmelliği anlayışıyla aile ve iş ziyaretçilerine hizmet veren bir destinasyondur. Katar Turizm, turizm değer zincirinin tüm elementlerini güçlendirmeyi, yerel ve uluslararası ziyaretçi talebini artırmayı, iç-yatırım çekmeyi ve yerel ekonomide çarpan etkisi yaratmayı amaçlamaktadır. Katar Turizm 2030 Stratejisi , 2030 yılına kadar yılda ülkeye 6 milyondan fazla uluslararası ziyaretçi getirmek için iddialı bir hedef belirleyerek, Katar’ı Orta Doğu’da en hızlı büyüyen turistik destinasyon haline getirmektedir.

İnternet Sitesi: www.visitqatar.qa

Twitter’da: @VisitQatar

Instagram’da: @VisitQatar

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>