Haberde Bursa

Karo üreticisi Seranit, Merkez Ofisinde İstanbul manzarası eşliğinde iç mimarları ağırladı

03.06.2022
633

Pandemiyle önemli bir ivme kazanan dekorasyon pazarı hızla büyüyor. Market Data Forecastin verilerine göre pazarın 2027e kadar yaklaşık 940 milyar dolara ulaşacağı öngörülürken, seramik sektörü de bu büyümeye uygun olarak vites büyütüyor.

Önceki yıllarda sezonsal ya da uzun aralıklarla tekrarlanan evlerde tadilat ve yenileme çalışmaları, pandemide hem ivme kazandı hem de mevsimsellikten arındı. Ev dekorasyonuna yönelik artan talepler, küresel pazarın büyümesini de tetikledi. Market Data Forecast’in yayımladığı veriler 2021’de 728 milyar dolar değerinde olan küresel ev dekorasyon pazarının 2027’e kadar yıllık bütünleşik %6,8’lik artışla yaklaşık 940 milyar dolar değerine ulaşacağına işaret ediyor. ResearchAndMarkets’ın raporu ise ev mobilyaları ve zemin kaplamaları pazarının 2021’de bu pastadan 106 milyar dolar pay aldığını gösteriyor.

Türkiye’de porselen karo sektörünün öncülerinden Seranit, pazardaki payını büyütmek üzere yurt içinde ve dışında aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. 2022’yi İstanbul Maslak’ta açtığı yeni mağazasıyla karşılayan Seranit, Nisan ayında Las Vegas’taki Coverings Fuarı’na katılarak 40 ülkeden 20 binden fazla sektör profesyoneline en yeni ürünlerini tanıttı. Seranit, Mayıs ayında da Türkiye’deki profesyonellerle buluştu. Yerli üretici, 23 Mayıs Dünya İç Mekanlar Günü vesilesiyle bir etkinlik düzenleyerek TMMOB İç Mimarlar Odası İstanbul Şubesi’nin yönetim kurulu ve üyelerini ağırladı. Seranit Genel Müdürü Nadir Erze’nin ev sahipliği yaptığı etkinlikte, sanatçılar karolara İstanbul’u resmetti.

Sektörün öncü isimleri bir araya geldi

28 Mayıs’taki etkinliğin ardından bir açıklama yapan Nadir Erze, “Dünya İç Mekanlar Günü’nü kutlamak amacıyla bir araya geldiğimiz etkinlikte önemli isimlerin bulunduğu 150 misafirimizi İstanbul Üsküdar’daki genel merkezimizde ağırladık. TMMOB İç Mimarlar Odası Başkanı Emrah Kaymak ile İstanbul Şube Başkanı Osman Arayıcı’yı da aramızda görmekten mutluluk duyduk. İstanbul’un eşsiz boğaz manzarasında yer alan genel merkezimizde gerçekleştirdiğimiz programda her bir konuğumuzun keyifli vakit geçirmesi için de birçok aktivite düzenledik” dedi.

Karolara İstanbulu resmettiler

Etkinlikte Seranit ürünleri kullanılarak sanatsal faaliyetler düzenlediklerini belirten Seranit Genel Müdürü Nadir Erze, “Modern üretim teknolojilerini kullanarak ürettiğimiz porselen karolarımızı etkinliğimize de dahil ederek konuklarımız için çeşitli aktiviteler oluşturduk. Ressam Esra Yılmaz’ın moderatörlüğünde 90×90 cm ebadındaki Seranit ürünleriyle “Action Paint” atölyesi yaptık. Micro Art Sanatçısı Murat Uçar ise 5×5 cm’lik karolar üzerine kendi tasarımlarını yaparken, İstanbul’un silüetini de resmetti. En büyüğünden en küçüğüne karo üretme kapasitemizle, büyüyen ev dekorasyonu ve yapı sektörü pazarından daha fazla pay alacağız” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>