Haberde Bursa

KARACABEY BELEDİYE BAŞKANI ALİ ÖZKAN’IN YENİKÖY KARNESİ!

31.08.2020
547

İYİ Parti Karacabey İlçe Başkanı Fatih Karabatı ilçe ile ilgili yaptığı açıklamada; “İlçemizin incisi Yeniköy’de bir yaz sezonu daha sona ermektedir. Maalesef Yeniköy  sakinleri bu yaz sezonunu da sorunlarla geçirmiştir. Tespit edilen sorunların büyük çoğunluğunu belediye görev hizmetleri kapsamında bulunan hususlar oluşturmaktadır. Seçim çalışmaları boyunca Karacabey’i güzellikler şehri olarak tanımlayan Sn. Ali Özkan Yeniköyü Projeleri ile uçuracağını defalarca vurgulamıştı . Ne yazık ki eldeki veriler bırakın uçmayı bir adım öteye dahi gidilmediğini vatandaşların haklı isyanında görülmektedir. Kuru bir çubuğun bile dikildiğinde yeşerdiği topraklarda Yeniköy halkına kuruluğu, düzensizliği, yetersiz temizliği ve eksik hizmeti yaşatmıştır. İYİ Parti Karacabey İlçe Başkanlığı  olarak yaptığımız inceleme ve değerlendirme sonuçlarımız ile tekliflerimiz ise aşağıda sıralanmıştır.

“BELEDİYE HİZMETLERİ KAPSAMINDA TESPİT DİLEN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ”

1-Yürüyüş yolunda bulunan ve ağaçların hemen hemen hepsinin kuruduğu, dikilen bazı ağaçların yerinden sökülmüş olduğu görülmektedir. Bu ağaçlar ya yanlış ağaç cinsi seçimi yada bakımsızlık nedeniyle kurumuştur. Belirli bir maliyet karşılığı dikilen bu ağaçların kuruması düşünülmesi ve değerlendirilmesi gereken, Sn. Ali Özkan’ın bu ağaçları gördüğünde üzülüp üzülmediği ise merak konudur. Yürüyüş yoluna uygun nitelikte ağaç dikilmeli, o bölgedeki toprak alanlar yeşillendirilmeli, yürüyüş parkı etrafında bulunan ve kötü görüntü oluşturan molozlar toplanmalıdır.

2-Yine çevre düzenlemesi yapılan bölgedeki toprak doldurulmuş alanlar belediye tarafından çiçekle veya çimle yeşillendirilememiştir. Bu alanların yeşillendirilerek yeniköyün görsel anlamda daha güzel hale getirilmesi sağlanmalıdır.

3-Yürüyüş parkuru kenar bölgelerinde yer yer kötü görüntü oluşturan molozların olduğu görülmüştür. Çirkin görüntü oluşturan söz konusu molozlar toplanmalıdır.

4-Pazar yeri bölgesi yeterli seviyede temizlenmemekte, pazardan arta kalan çöpler ara sokaklara savrularak kirli bir görüntü oluşturmaktadır. Ayrıca, Pazar yeri kaba temizlik sonrası itfaiye ile yıkanmalıdır. Yıkama yapılmaması nedeniyle kötü koku oluştuğu ve sineklenme olduğu tatilciler tarafından dile getirilen bir problemdir. Pazar yerinin yıkanması sağlanmalı, sezon süresince daha fazla temizlik personeli görevlendirilerek ara sokak temizlikleri de yapılmalıdır.

5-Ara sokak temizlikleri yetersizdir. Ara sokak temizliği yapan ilave personel görevlendirilmelidir.

6- Kaldırımlar, hatta ana cadde üzerinde dahi işgaller bulunmaktadır. Maalesef herkes tarafından görülen bu işgaller zabıta tarafından engellenmemiştir. Zabıtanın etkin görev yapabileceği bir çalışma iklimi oluşturulmalıdır. İlaveten, Pazar günleri Yeniköy’e ilave zabıta personeli görevlendilmeli, pazar süresince Pazar yerinde ve piknik alanında sürekli zabıta bulunması sağlanmalıdır.

7 -Cankurtaran hizmeti saat 19:00’da sona ermektedir. Halkın can güvenliği açısından cankurtaran hizmeti hava kararana kadar devam etmelidir.

8-Sahil yürüyüş alanına otomobil ve motosiklet girmekte, bazı motosiklet sürücüleri yaya vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atacak kadar hızla motosiklet sürmektedir. Sahil yürüyüş yoluna otomobil ve motosikletli sürücülerin giremeyeceği engel sistemi oluşturulmalı ve takip/kontrolü sağlanmalıdır

İLAVE GÖRÜŞ VE ÖNERİLER:

1-Hali hazırda Malkara’da bulunan ve eskiden Polis Kampı olarak kullanılan tesisler boş ve bakımsız olarak kaderine terk edilmiş durumdadır. Milletimizin parası ile yapılan tesislerin hali üzücüdür. – Malkara Polis Tesislerinin durumu ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşmeler ve yazışmalar yapılarak, söz konusu tesis emniyet teşkilatınca kullanılmayacak ise belediyemize devrinin sağlanarak halkımızın hizmetine sunulması için gerekli işlemler yapılmalıdır.

2-Piknik bölgesindeki akarsu kanalının düzenlenerek görsel yönden daha iyi hale getirilmesi sağlanmalıdır.Piknik alanının her daim özellikle bayram sonraları temizlenmesi için temizlik ekibinin aktif şekilde görev almasıda önemlidir.

3-Longoz Ormanlarının Milli Park ilan edilmesi için gerekli teklifler yapılmalı ve Longoz Ormanlarımızın Milli Park statüsüne alınması sağlanmalıdır.

4-Yeniköy’de olası bir orman yangınına karşı bir yangın istasyonu kurulmalıdır.

5-Balıkçı Barınağı bölgesinde bir düzenleme yapılarak, balıkçı lokantalarının bu bölgeye taşınması, bu alanda ailelerin gidebileceği gazino, cafe ve benzeri tesislerin kurulması hususu değerlendirilmelidir.

6-Balıkçı barınağı kayalıklarının üzerinin betonlanarak yürüyüş yapmaya ve emniyetli bir şekilde kıyı olta balıkçılığı yapılacak hale getirilmesi.

7-Yeniköy girişinden camiye kadar olan kısımda yaya kaldırımı yok.Yayalar için tehlike arz ediyor.Bu konuya ivedilikle bir çözüm getirilmesi gereklidir.

Sonuç Olarak; Sıraladığımız problem sahaları göstermektedir ki; Maalesef Sn. Ali Özkan Ne Karacabey’e nede  Yeniköy’e ilgisiz ve duyarsızdır. Yukarıda belirttiğimiz tüm problemlerin İYİ Parti Karacabey  Belediyeciliğinde giderileceğini halkımıza taahhüt ediyoruz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>