Haberde Bursa

İZNİK’İN KURTULUŞU’NUN 101.YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

28.11.2021
292

28 Kasım İznik’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101.yıl dönümü düzenlenen program ile kutlandı.

İlk tören Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Törende İznik Kaymakamı Recai Karal ve Belediye Başkan Vekili Halil Çakır Atatürk anıtına çelenkleri sundular. Bursa Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı eşliğinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı gerçekleşti.

Milli İrade Meydanı’nda devam eden törenlere İznik Kaymakamı Recai Karal, Belediye Başkan Vekili Halil Çakır, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Tuncay Doğan, Emniyet Müdürü Mithat Öztaş, Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Eroğlu ve yönetimi, Siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, Sivil Tolum Kurumların yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Törende İznik Belediye Başkan Vekili Halil Çakır günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından öğrenciler İznik ile ilgili şiirlerini seslendirdiler.

28 Kasım İznik’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101.yıl dönümü törenlerinde Hindistan, Filistin ve Kosova’dan gelen Halk oyunları ekipleri de gösterilerini sergilediler. Tören Bursa Büyükşehir Belediyesi Bando Takımının gerçekleştirdiği konser ile sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>