Haberde Bursa

İYİ Yenişehir; “Tarımı Anavatanında Yok Ettiler!”

13.08.2022
263

İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanlığı; ilçenin tarım sorunlarını yerinde görmek için bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan’da katıldı. İlçe Başkanı Ercan Özel; ” Genel Başkan Yardımcımız ve Bursa Milletvekilimiz Sayın Ahmet Erozan ile birlikte Yenişehir Biber Pazarını ziyaret ettik. Yaşadıkları sorunların çözümü noktasında İYİ Partiden destek beklediklerini söyleyen üreticilerimiz ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Programda tarımsal kalkınma kooperatiflerinin ortak girişimleri ile kurulan paketleme tesislerine de ziyarette bulunduk.

Aynı zamanda depolarda çalışan işçilerimiz ile de bir araya geldiğimiz programda Biber Pazarının Yenişehir’e yakışmayan çağdışı görünümünden yıllardır kurtulamadığına, bu manada bir çivi dahi çakılmadığına üzülerek şahit olduk. Tarımın nasıl yok edildiğini, çiftçilerimizin nasıl iflasa sürüklendiğini bir kez de direk sektörün içindekilerin kendi ağızlarından dinledik. Yenişehir Biber Pazarını hal statüsüne tekrar kazandıracağımız, üreticilerimizin insana yakışır bir ortamda hizmet verecekleri modern bir Yaş Sebze-Meyva Hali’ne kavuşmasına çok az kaldı.
Son yıllarda yaptığı başarılı çalışmalarla Türkiye’de örnek gösterilen bir işletme haline gelen Yolören Tarımsal Kalkınma Kooperatifini İYİ Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Ahmet Erozan ve Yenişehir İlçe Teşkilatımız ile birlikte ziyarette bulunduk.
Aynı zamanda Hac görevini yerine getiren kooperatif başkanımız Sayın Hakkı Çetin’e Allah kabul etsin dileklerimizi ilettik.
Ükemize örnek olan soğuk hava depoları ve ürün işleme tesislerini inceleme, çalışanlarla birebir görüşme imkanı bulduğumuz programda, Yolören Kooperatifimizin göstermiş olduğu üstün başarılarından dolayı kendilerini yürekten kutluyoruz. Yolören ve ilçemiz adına büyük gurur duyduğumuz bu tür kooperatiflerin sayılarının artması en büyük temennimizdir.
Başta Yolören Kooperatifimizin kıymetli başkanı Hakkı Çetin olmak üzere yönetim kurulu ve kooperatif üyelerini tebrik ediyoruz.” dedi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>