Haberde Bursa

İSTANBUL’DA SAMSUN RÜZGARI ESTİ! PELİ ‘SAMSUN TANITIM GÜNLERİ’NİN DESTEKÇİSİ OLDU!

25.05.2022
132

İstanbul geçtiğimiz hafta yeni bir etkinliğe imza attı. Geçtiğimiz hafta Yenikapı’da ‘’Samsun Tanıtım Günleri’’ düzenlendi. Bölgenin tek ve entegre sanayi kuruluşu olan Vezirköprü Orman Ürünleri, Vezirköprü Belediyesi ile beraber etkinliğin destekçileri arasında yer aldı.

İstanbul Yenikapı Miting Alanı’nda düzenlenen etkinlik 3 gün boyunca devam etti. Samsun Sivil Toplum Örgütleri’nce düzenlenen ve Memleket Günleri kapsamında gerçekleşen etkinlikte birçok panel, söyleşi ve seminer düzenlendi.

Samsun Tanıtım Günleri’nin sponsorlarından biri de bölgenin önemli üretim tesislerinden olan Türkiye’nin güçlü kuruluşları arasında yerini alan yerli üretici Vezirköprü Orman Ürünleri ve Kağıt Sanayi A.Ş.’ydi. Samsun’un Vezirköprü İlçesi’nde 200 bin m2 açık alan olmak üzere 160 bin m2 kapalı alanda üretim yapan Vezirköprü Orman Ürünleri ve Kağıt Sanayi A.Ş. Karadeniz’in en büyük entegre tesislerinden. Vezirköprü İlçesi’nin neredeyse tamamının kalkınmasına büyük destek olan, bölge halkına istihdam imkanı sağlayan tesis aynı zamanda bölgenin gelişimine de büyük katkıda bulunuyor. Orman köylüsü, nakliyecisi ve kooperatifleri ile binlerce kişiye gelir kapısı olan firma lokal üretime de oldukça önem veriyor.

İstanbul’daki Samsun’luların oldukça ilgi gösterdiği etkinlik, yazarlar ve şairlerin eserlerinin anlatıldığı paneller, yağlı güreş gösterileri ve konserlerle dolu dolu geçti. Zara, Hüseyin Şimşek, İzzet Aktaş, Sibel Yıldırım, Yusuf Katmerlikaya, Sami Aktaş da şarkıları ve türküleri ile etkinliği renklendi.

Kente ait türkülerin söylendiği, folklor gösterilerinin yapıldığı Samsun Tanıtım Günleri’ne şehre ait yöresel yemekler de ayrı bir lezzet kattı.

Vezirköprü Orman Ürünleri’nin de stant açtığı ve destekçisi olduğu etkinliğe Vezirköprü Orman Ürünleri adına İnsan Kaynakları Müdürü Berker Duygulu, Peli İletişim Yöneticisi Meltem Öztaş, İnsan Kaynakları Uzmanı Ergin Erdoğan ve Peli Bayi Geliştirme Uzmanı Resul Aksoy katıldı.

Turanlar Grup Hakkında:

1953 yılında Hasan, Fuat ve Nihat Turan kardeşler tarafından kurulan; orman endüstrisi, kâğıt, gıda ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren bir şirketler grubudur. Üretim faaliyetlerini, Vezir Köprü Orman Ürünleri ve Kâğıt Sanayi A.Ş., Pelit Arslan Kontrplak Fabrikası A.Ş. ve Pelit İnşaat Kalıp Sist. San. ve Tic. AŞ.’de gerçekleştirmektedir. Turizm faaliyetlerini ise Turan Prince World Tatil Köyü ve Sentido Turan Prince’de devam ettirmektedir. Vezirköprü Fabrikası grubun üretim kapasitesi ve ürün çeşitliliğiyle lokomotifi konumundadır. 1996 yılında yapılan özelleştirmeyle alınan fabrika, 100 milyon Euro’yu aşan bir öz sermaye yatırımıyla Peli Parke, Peli DK (Dekoratif Kapılar) ve Peli Paper markalarının üretimini gerçekleştirmektedir.

Vezir Ağaç, yani Vezirköprü Orman Ürünleri ve Kağıt Sanayi A.Ş., Karadeniz Bölgesi’nin en büyük entegre orman ürünleri sanayi tesislerinden biridir. Üretimi olan Tutkal, MDF, Yonga Levha, Melamin Kaplı MDF-Yonga Levha, Laminat Parke, Kontrplak, Egzotik ve İnşaatlık Kereste, Endüstriyel Ahşap Kalıp Sistemleri, Süpürgelik, Kapı, Filtre Kağıt Çay Poşet, Akü Kağıdı ile entegre bir tesistir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>