Haberde Bursa

“İşsiz Kalan Müzisyenler” İçin Söyledi…

01.09.2020
380

Müzik emekçileri için anlamlı çalışma. Peyk grubunun öncülüğünde oluşturulan Olta Dayanışma Albümleri’nden elde edilecek gelir pandemi döneminde zora girmiş bağımsız müzisyenlere ve sahne emekçilerine aktarılacak.  ‘Olta Dayanışma Albümleri’, müzik sektöründe uzun yıllardır var olmayan bir sistemi, pandemi sonucu değişikliğe uğratmaya cesaret etme amacıyla üretildi. Albümlerden elde edilen gelirin tamamı, sürekli olarak, bağımsız ve zor durumda olan, geliri kesintiye uğramış müzik ve sahne emekçilerine aktarılacak.Olta Dayanışma Albümleri için ilk adım pandemi döneminde atıldı. Peyk grubu kendi içlerinde oluşturdukları dayanışmayı, yaşanılan bu sarsıntılı süreçte, solistleri İrfan Alış’ın fikriyle, zorda olan müzisyenlere ve sahne emekçilerine yaymak istedi.Grubun sosyal medya hesaplarından aktarılan duyuru sonrası, aynı yolda yürüyen, aynı fikirleri paylaşan müzisyenler bir araya gelerek, albümleri oluşturdu. Albümde yer alanlar kayıt sürecine girip şarkılarını kaydetti. Gönderilen şarkılar Veys Çolak’ın editörlüğünde bir araya getirilerek, Olta Dayanışma 1 adı altında tüm dijital platformlara yüklendi. Serinin diğer albümleri her ay yüklenmeye devam edecek.

“Yazarlık Yeteneğimi 14 Yaşında Keşfettim”

Bursa’dan da genç bir isim bu çalışmanın içinde yer aldı. 1997 doğumlu, çekirdek bir ailede şehrin en nüfus olarak en büyük mahallelerinden birisi olan Bağlarbaşı’nda yetişen Faruk Değirmenci bu albümde bestelediği parçayı okudu. Atatürk Anadolu Meslekİ ve Teknik Lisesi Elektrik-Elektronik Bölümünü derece ile bitirdikten sonra Kocaeli Üniversitesi Müzik Bölümünü kazanan Değirmenci ile gelecek üzerine bir sohbet gerçekleştirdik. Değirmenci; “Müziğe 14 yaşında iken başladım. O yaşlarda iyi bir müzisyen ve yazar olacağımı düşünüyordum. Küçük yaştan beri yazma yeteneğim vardı. Yazarlık yönüm de ağır bastığı için yazdığım şarkılar 280’nin üzerinde ve daha da yazmaya devam edeceğim. Bunun yanı sıra bir dizi senaryosu ve bir film yazdım. Ancak bunları piyasaya sürmek için daha fırsatım olmadı. Gelecekte iyi bir besteci ve şarkılarının farklı sanatçılar tarafından okunmasını çok istiyorum, yazdığım dizi senaryosunun değerlendirilmesi ve hayalimdeki filmin ve içerisindeki müziklerimin filmde yer almasını çok istiyorum.” Dedi.

“Her Bölüm İçin 1 Şarkı Besteledim”

Değirmenci; “Bugüne kadar bir reklam müziği projesini gerçekleştirdim. Melasty Firmasının reklam müziğini yaptıktan iki yıl sonra piyasaya ilk çıkardığı parçaydı. Olta Dayanışma Albümünün içerisinde yer aldım. Dayanışmanın çok önemli olduğu bir dönemde  Pandemi sürecinde işsiz kalan ve maddi zorluk yaşayan sahne emekçileri için yapılan bu albümde ilk şarkım İki Yıldız’ la yer almaktan çok mutluyum. Müzisyenlerin , müzisyenler için dayanışma içerisinde olmasının çok önemli bir olay herkesin Olta 1 albümünü dinleyip destek olabileceğini düşünüyorum. On bölümden oluşan dizinin her bölümü dizinin içerisindeki karakterlerle bağlantılı olarak her karakteri bir bölümde ele aldım. Karakterleri yazarken , gerek kendi hayatımdan gerek yakınlarım ve biraz da hayal gücünün verdiği ilhamla yazdım. Dizideki her bir bölüme bir şarkı yazdım. Bölümlerin adları da o şarkılardan oluşuyor. Aslında hem bir dizi hem de bir albüm diyebiliriz. Ve dizinin her bir bölümün de bazen bir bar sanatçısı bazen bir konserde ve bazen de sokak sanatçısı olarak şarkıları ben seslendirmek istiyorum.  Film senaryosuna gelecek olursak dizinin devamı niteliğinde olacak bu filmin içinde  üç şarkı yazdım.İnsan hayatının üç evresi diyebiliriz bu filme. Umarım bu isteklerimi hedeflerimin doğrultusunda gerçekleştirebilirim.” Dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>