Haberde Bursa

İsmail Türk, Kaşif Kozinoğlu’nu mezarı başında andı

13.11.2022
523

İsmail Türk, 2011 yılında ODA TV soruşturmasında tutuklu bulunduğu cezaevinde hayatını kaybeden Kaşif Kozinoğlu’nun Ümraniye Hekimbaşı Kabristanı’ndaki mezarını ziyaret etti. Kozinoğlu’nun mezarı başında dua eden Türk, burada yaptığı açıklamada, Türk dünyasının kahramanlarının unutulmaması gerektiği mesajı verdi.

Türk, açıklamasında, “Kaşif Kozinoğlu 11.12 2011 tarihinde cezaevinde tutulan rapora göre kalp kriziyle vefat etti. Şüphesiz onu sevenleri, görev arkadaşları, silah arkadaşlarının birçoğu anıyor, dua ediyordur. Ama ben bizzat mezarına gelerek, anmak istedim. Kahramanlarımızı hatırlamak, hatırlatmak hepimizin görevi olmalı. Kahramanları unutanlar esasında kendini unutuyordur. Toplumda Alzheimer gibi bir hastalık olursa o toplum yok olmaya mahkumdur. Yani tarihini, geçmişini unutmayan topluluklar, gençler, millet, halk yaratmak lazım. Türk tarihinde birçok kahraman, belki milyonlarca kahraman var. Ama Kaşif Kozinoğlu çok simgesel bir değer. Bizim Turan ülkümüze çok büyük hizmetleri olmuş, Türk dünyasında büyük hizmetleri, fedakarlıkları, cesur davranışlarıyla, risk alarak üstlendiği görevlerle, Amerika ve CİA ajanlarına karşı kahramanca mücadele etmiş, onlara engel olmuş bir isim. Cezaevinde yatmak çile çekmek, güzel yaşamak hepsinin bir sonu var. İşte bu mezar onu simgeliyor. Kaşifoğlu’nun ruhu şad olsun. Onu hayırla yad ediyoruz. Arkasında güzel bir ömür, hatırlanacak bir mücadele bıraktı” ifadelerini kullandı.

KAŞİF KOZİNOĞLU KİMDİR?

Kaşif Kozinoğlu, 1955 yılında Trabzon‘da doğmuştur. Annesi Belgin Kozinoğlu’dur. Figen Bıçakçı adlı bir kız kardeşi vardır. 1976 yılında Kara Harp Okulu‘ndan teğmen olarak mezun oldu. Mezun olur olmaz Isparta, Eğirdir Dağ Komando Okulu’nda komando kursu gördükten sonra 1980 yılına kadar burada görev yaptı.

MAK’IN KURUCULARI ARASINDA YER ALDI

1980 yılında Özel Harp Dairesi‘nde göreve başladı. 1992 yılında Özel Harp Dairesi, Özel Kuvvetler Komutanlığı adını aldı. 1995 yılına kadar Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın istihbarat ve eğitim ile ilgili bölümlerinde görev yaptı. Özel Kuvvetlerin bir kolu olan kısa adı MAK olan Muharebe Arama Kurtarma Birliği’nin kurucuları arasında yer aldı.

HAKAN FİDAN ASYA BÖLGESİNE ATADI

1995 yılında emekli olup MİT‘e girdi. Suriye, Bosna-Hersek ve Afganistan bölgesinde görev yaptı. Asya bölgesinin tamamı sorumluluk alanında olduğu için Orta Asya’dan Çin‘e kadar gidip geldi. 2010 yılının Eylül ayında MİT müsteşarı Hakan Fidan‘ın talimatıyla Başmüşavir olarak Asya bölgesine atandı. Eylül ayından itibaren de 5 defa yurt dışı görevine gönderildi.

ODA TV SORUŞTURMASINDA TUTUKLANDI

Kaşif Kozinoğlu, 11 Ocak 2011 tarihinde yine görevli olarak yurt dışına gönderildi ve 9 Mart 2011 tarihinde görevden döndü. 10 Mart 2011 günü Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz‘e ifade verdikten sonra Ergenekon davası kapsamında ve ODA TV soruşturması kapsamında gizli devlet belgelerini sızdırdığı gerekçesiyle mahkeme tarafından tutuklanarak Silivri‘deki cezaevine konuldu.

CEZAEVİNDE ŞÜPHELİ BİR ŞEKİLDE ÖLDÜ

13 Kasım 2011 tarihinde Silivri Cezaevi’nde kaldığı odada fenalaştı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Kâşif Kozinoğlu, 13 Kasım 2011 tarihinde 56 yaşında iken İstanbul, Silivri Cezaevi’nde kalp krizinden vefat etti. Kâşif Kozinoğlu, ölmeseydi 22 Kasım 2011 tarihinde ilk duruşmasına çıkacak idi.

Kozinoğlu’nun şüpheli ölümünün ardından Adalet Bakanlığı inceleme başlatmıştı.
Kaşif Kozinoğlu, Yeşim Kozinoğlu ile evli idi. Özel Kozinoğlu adında bir oğlu vardır.

MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu öldü

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>