Haberde Bursa

İSMAİL TÜRK; Beni Tanıyanlar Bile Kürt Düşmanı Olmadığıma Kefil Olurlar!

15.11.2022
198

Zafer Partisi’nin kurmaylarından Sedat Timur ve İsmail Türk arasında geçtiği iddia edilen bir telefon konuşması sosyal medyaya sızdı. Söz konusu konuşmada Kürtlere yönelik ağır hakaretler yer alıyor. Ses kaydında, geçtiğimiz hafta genel başkan yardımcılığı görevinden istifa eden İsmail Türk’ün, “Bana göre en iyi Kürt ölü Kürt’tür” dediği duyuluyor. Partide halen Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Sedat Timur da Kürtleri, ‘biz kardeşiz’ diyerek kandırarak oy alınabileceğini anlatıyor. Haberin medyaya servis edilmesi üzerine İsmail Türk cephesinden sert bir açıklama geldi. Görevinden istifa eden İsmail Türk; “Yıllarca vatan sevgisine ve motivasyonuna, düşmanlık, kavga ve çatışma üzerinden dayanak arayan ve kısmen bunu deneyimleyen bir kuşağın temsilcisi olarak zaman zaman geçmişle hesaplaşmayı, özeleştiri yapmayı severim.

İnsanlar bulundukları mevkilerin taşıdığı sorumluluklardan dolayı akıllarına gelen her şeyi kamuoyu karşısında açıklayamazlar. Belki bir veya birkaç kişi arasında özel sohbetlerde kamuoyunda konuşulmayacak şeylerin konuşulması ve bu gibi ortamlarda iletişim kazasına, itibar suikastına istemeden düşülmesi mümkündür.

Geçtiğimiz aylarda benim de başımdan böyle bir hadise geçti.

Bunu siz değerli gönüldaşlarımla paylaşmak ve tarihe not düşmek istiyorum. Üç kişi arasında geçen bir özel sohbetin ses kaydının alındığından habersiz şekilde geçmiş kavgaların, geleceğe hiçbir faydası olmadığını, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu üniter temeller üzerindeki ulus devlet anlayışımıza, bunu “En çok seven bizlerin de zarar verdiğini örnekleyerek” sohbet ettik.

Geçmişte teröristlerle, Kürtçülük ve bölücülük yapanlarla, Kürt kökenli vatandaşlarımızı bir görerek mizahi bir şekilde “En iyi Kürt ölü Kürt” şeklinde yanlış anlaşılmaya meyyal konuşmalar yaptık.

Bu yanlış tutumların neticesinde, ülkede Kürtçülük ve bölücülüğün siyasallaştığını ve buna hepimizin katkı sunduğunu anlatırken, bu sohbetin kesilip kırpılarak ne hale getirildiğini hep beraber gördük.

Bu çalışmayı yapan “Küçük şeytan” aynı zamanda bunu terörist PKK’ya ve onu yayın organlarına da servis ederek şahsıma, bağlı bulunduğum partiye zarar vermeye çalıştı.

Bu kahpe pusu ile onlar amacına ulaştı mı bilmiyorum?

Ama biz yeniden kendi vicdanlarımızda geçmişte yaptığımız hataları değerlendirme fırsatı bulduk.

O yüzden uzun yıllardır “Kürt Türk kardeştir, aksini düşünen kalleştir” anlayışıyla yazdığımız yazıları, televizyon programlarını siyasi çalışmaları gözden geçirdik. Ve böyle yapmaya da devam edeceğiz.

Türkiye’nin ve Türk milletinin birlik ve beraberliğini bozacak her adımın büyük yanlışlar, büyük günahlar silsilesinde olduğunu burada tekrarlamak isterim.

Her ne olursa olsun bilerek bilmeyerek, ciddi-gayrı ciddi, nasıl olursa olsun ülkemde herhangi bir topluluğu ve ona bağlı bireyleri üzmüş ve kırmış isem peşine bir kere değil binlerce kere özür diliyorum.

Bu özür bir kenarda dursun.

Ben her zaman söylerim, vatan hainliğinin, hırsızlığın, talanın, kısacası yanlışın suçun milliyeti, dini, mezhebi olmaz.

Dolayısıyla benim devamlı hayalini kurduğum, ülkemde adalet olan günlerde, yanlışı yapan hukuk karşısında hesabını verecektir ve bedelini ödeyecektir.

Bu vesileyle en iyi vatandaş Türkiye cumhuriyetini seven, kurucu değerlerine sahip çıkandır diyor saygılar sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

BASINA SIZAN İÇİNDEN CIMBIZLA ÇEKİLEREK SERVİS EDİLEN İŞTE O KONUŞMA METNİ;

İsmail Türk: Genel Başkan (Ümit Özdağ) birine bir mesaj yazmış, okudum ben onu. Diyor ki, İsmail Türk’ü, Pensilvanya’da fetöyle volta atarken görsem, ‘Ona suikast yapma planı yapıyordur’ diye düşünürüm.’

Sedat Timur: İşte bu kadar. Ne kadar güzel!

İsmail Türk: Yani birileri bir şeyler yazıyor, birileri bir şeyler yorumluyor diye öyle mi bu iş! Genel Başkanımız Ümit Özdağ aptal mı, görmüyor mu? Yani ben fetöcüysem beni neden alıp genel başkan yardımcısı yapsın? O zaman genel başkan da fetöcü… Bir avuç konformist gençlik, boktan boktan düşüncelerle yattıkları yerden partiyi yönetecekler!

İsmail Türk: Abi, Mahmut Efendi cemaatinin o güzellemesini bir kenara koyalım. İnanmadığım adamlar bunlar. Ama bu adamın cenazesinde 4 milyon insan var, kadın yok. Ya bu koyunlardan oy almayacak mısın sen?

Sedat Timur: Evet…

İsmail Türk: Almazsan bunlar halkı yönetecek, biz koyun olacağız. HDP, PKK’lılardan bile keşke oy alsak. Kandırıp alabiliyorsan al da…

Sedat Timur: Kardeşim diyeceksin…

İsmail Türk: Yani ‘kardeşim’ diyerek… ‘Kürtler kardeşimizdir’ diyoruz; normalde en iyi Kürt ölü Kürt’tür diyorum ben…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>