Haberde Bursa

İnternette Gemlik’i Batırıyor muyuz?

31.05.2020
467

İYİ Parti Gemlik Belediye Meclis Üyesi Sedat Akkuş; google aramalarında ilçenin durumunu anlatan bir yazı kaleme aldı. Akkuş; “Sevgili Gemlikli hemşehrilerim son zamanlarda sıkça duymaya başladığımız ”Ekşi Sözlük” web sayfasında ”Gemlik” başlığı altında yapılan olumsuz ve bana göre bir çoğu gerçeği yansıtmayan yorumlar yüzünden ilçemizin yanlış tanındığı düşüncesindeyim.

Günümüz teknoliji cağında hafta sonu gezmeleri ve tatil planları yapılırken internet sitelerindeki yorumlara göre hareket edenlerin sayısı %70 civarındadır. Kendimize baktığımızda da bir çoğumuz böyle yapmıyor muyuz bir yere gitmeden önce google ye falanca yer nasıl bir yer diye sorarak bilgi alıyoruz vede bu bilgi doğrultusunda kararımızı veriyoruz.

Google’ye Gemlik nasıl bir yer yazdığımızda karşımıza çıkan ilk sayfa Ekşi Sözlük oluyor Türkiye’nin en çok ziyaret edilen 6.sitesi ayda 35 milyon kişi tarafından ziyaret ediyor ve Gemlik bu sitede yüzlerce olumsuz yorumla karşı karşıya kalıyor. Ben bir yatırımcı olsam Gemlik’e bir otel yapma fikrim olsa müşterilerim dışarıdan geleceği için Gemlik’in dışarıdan nasıl algılandığını görebilmek adına ilk iş internet yorumlarına bakardım karşımda da bu kadar olumsuz yorum varken yatırım yapmazdım.
Şimdi gelelim asıl meseleye aslına bakarsınız ilçemizi kötü lanse eden bu sorunun çözümü sorunun kendisinden çok daha küçük yapmamız gereken Ekşi Sözlük sitesine bir seferliğine üye olarak Gemlik için gönlümüzden geçeni yazmak.

Sadece 5 dakikamızı alacak bu küçük dokunuşla senin yazdığın o güzel yorumla hafta sonunu Gemlikte geçirmeye karar verecek aileler olacaktır ilçe’n tanınacak esnafın kalkınacaktır. Umarım Gemlik bunu ciddiye alarak 5 dakikasını ayırıp bu kötü imajı güzel yorumlarla bitirecektir. Yorum yapacak olan herkese şimdiden çok teşekkürler.

Ekşi sözlük üye linki aşağıdadır üye olduktan sonra arama yerine Gemlik yazınca ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksınız. Üye olup 10 adet farklı konulara yorum yapıyoruz ilerleyen süreçte kabul olan yorumlar görülür hale geliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>