Haberde Bursa

İnsiyatif kullanacak iseniz neden kampanya başlattınız?

13.06.2021
325

“1 Kasım 2018 yılında ziyarete açılan “Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi” Osmangazi’ye değer katan, yerli ve yabancı turistler tarafından beğenilen yapı haline geldi.” sözler İYİ Parti Osmangazi Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Büşra Şahin’e ait. Şahin dikkatleri PANORAMA 1326’ya çekerek; “İYİ Parti olarak bizler hemşerilerimizin yararına olan, tüm projelerde iktidar ve muhalefet ayrımı yapmadan desteğimizi esirgemedik. Vatandaşın faydasına olacak her şeyde Sn.Mustafa Dündar’ı ve çalışma arkadaşlarını destekleyeceğiz. Çünkü amacımız hiç bir zaman saf muhalefet yapmak olmadı, olamazda. İYİ ve güzel olan şeylerde alkışlayarak destekleyeceğimizden de, Osmangazililerin yararına olmayan şeylerde de susmadan dile getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Yanlış yapılan, vatandaşın faydasından çok, yandaşın faydası güdülen şeylerde daima vatandaşın yanında olacağız.

Yaptığımız bu doğru siyaset ile bir kez daha “Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesinin” Osmangazi ve Bursa’ya yenilik getirdiğini ve güzel bir çalışma olduğunu söylemek isteriz. Panorama Müzesi için 21 Mayıs tarihinde belediyenin sosyal medya hesaplarından paylaşılan simülasyon rehberin tanıtımı yapıldı ve vatandaştan bu simülasyon kahraman için isim önerileri istendi. ‘Önerilerinizi bizimle paylaşın adını beraber koyalım’ denilerek başlatılan kampanyada en çok istek alan isimlerin, sonrasında ankete katılacağı açıklanmıştı.Ve ikinci aşama olan anket seçimi ile isim verileceği belirtilmişti. İsim önerilerine gençlerimizin yoğun talep gösterdiği ve yorumları ile en çok önerilen “Kayıbeyi” isminin ankete kalacağını düşünürken simülasyonun adının Şehit Eren Bülbül’ü yad ederek Eren adının verildiğini öğrendik. 2017 yılında daha 15 yaşındayken hain pkk terör örgütü tarafında şehit edilen Eren Bülbül adının verilmesi bizleri çok mutlu etti. İyi ki varsın Eren diyerek sık sık duacısı olduğumuz kardeşimizin adının Osmangazi’de yaşatılması gurur verici.

Ancak Osmangazi Belediyesi’nin tutarsız kampanyasını dile getirmek de boynumuzun borcu oldu. İsim önerileri isteyerek çıkılan yolda anket aşamasına bile gidilmeden seçim yapılması pek şık bir davranış olmadı. Ayrıca basına yapılan açıklamalarda önerilen isimler içerisinde “Kayıbeyi” isminin hiç geçmemesi sanki önerilmemiş muamelesi görmesi bizleri ayrıca şaşırttı. Osman, Osmancık,Alperen isimlerinin önerilerildiğinden bahseden basın açıklamasında Kayıbeyi’nin hiç geçmemesinin sebebi nedir? Yorumlara baktığımızda Osman/Osmancık isimleri 11, Alperen ve diğer isimler birer ikişer defa yazılmışken, Kayıbeyi 62 kişi tarafından önerilmiş ve istenmiştir.Yoğun talep olmasına rağmen göz ardı edilmesindeki gerekçe neydi? Halkın tercihlerini önemsemeyecektiyseniz neden kampanya başlattınız?

Oğuz Kağan Destanı’nda ve Kaşgarlı Mahmut’un Divân-ı Lügati’t-Türk eserinde adından bahsedilen Kayı Boyu’nu simgeleyen Kayıbeyi adında ne sakınca görüldü ki basına verilen demeçte dahi yer almadı. Hiç önerilmemiş, yorum olarak yazılmamış muamelesi görmesinin sebebi neydi? Ayrıca insiyatif kullanarak kendiniz isim belirleyecektiyseniz bunu kamu oyuna neden paylaştınız? Tutarlı olmayan bu çalışmadan dolayı Osmangazi Belediyesi’ni düzenli ve programlı çalışmaya davet ediyoruz!” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>