Haberde Bursa

İçerik üretenlerin en büyük destekçisi; ASUS ProArt Station PD5

29.06.2022
671

Tasarımcılar ve içerik üreticileri için geliştirilen ProArt Station, yaratıcı süreçler için gerekli olan her şeyi kompakt bir kasanın içine sığdırıyor. Modern, minimalist ve şık tasarımıyla dikkat çeken cihaz, evde ve ofiste üretkenliği artıracak yenilikçi özelliklerle destekleniyor.

Fotoğrafçılık, film yapımcılığı, animasyon ve 3D tasarım alanlarında çalışan içerik oluşturucular ile mimari gibi sektörlerdeki profesyoneller işlerini en iyi şekilde yapabilmek için en yüksek performansı sunan araçlara ihtiyaç duyuyor. ASUS’un dijital sanat icra edenlere özel tasarladığı ProArt serisi, ihtiyaca yönelik çözümlerle gelişmeye devam ediyor. İş istasyonu kategorisindeki ASUS ProArt Station PD5, performansı, hoparlörleri ve ısı yönetimi konusunda sunduğu üstün özellikleriyle yaratıcı süreçlerin en büyük destekçilerinden biri olarak kabul ediliyor.

NVIDIA grafikleri, sanatı üst seviyeye taşıyor

PD5, 11. Nesil Intel® Core™ i9’a kadar işlemcisi, NVIDIA® GeForce® RTX™ 3070 veya NVIDIA® Quadro RTX™ A4000 grafikleriyle ses ve video düzenlemeden en zorlu 3D modellemeye kadar yaratıcı tüm iş süreçlerini destekliyor. NVIDIA Ampere™ mimarisine dayanan grafikler, seyreklik desteğine sahip yeni ışın izleme ve tensör çekirdekleri, DLSS 2.0 AI süper çözünürlük teknolojisi ve büyük ölçüde geliştirilmiş performans sunan çoklu işlemciler içeriyor. Ampere, ayrıca yapay zekanın gücünden de yararlanıyor. PD5, ASUS Lumiwiz LED göstergeleri, aletsiz sabit sürücü tepsisi ve yanlışlıkla kapanmaları önleyen güç düğmesi kalkanı gibi yaratıcı dostu özellikler taşıyor. Cihaz, sahip olduğu 128 GB’a kadar DDR4 3200 MHz belleği sayesinde çoklu görevlerinden üstesinden hızla gelebilecek kapasitede.

Dünyanın önde gelen görsel hesaplama platformu olan Quadro, tasarımcılar ve sanatçıların tercih ettiği masaüstü grafiklerinden biri. Olağanüstü performans, 100’den fazla profesyonel uygulama, ISV sertifikaları ve yardımcı BT yönetim araçları Quadro ile çalışmanın avantajlarından sadece birkaçı. ProArt Station PD5 ayrıca her ayrıntıyı yakalayan piksel doğruluğu ve grafik açısından yoğun uygulamaların çoğunu minimum gecikmeyle başlatmaya olanak tanıyan NVIDIA Studio sürücülerini içeren en yeni GeForce grafik kartı da kullanıyor.

Çok bölgeli soğutma tasarımı

Tam boyutlu bir ATX kulesi olmanın avantajlarından yararlanan ProArt Station PD5, çok bölgeli bir soğutma tasarımı kullanıyor. Hava akışını teşvik eden tasarımı, özellikle de işlemci, grafik ve güç kaynağı gibi bileşenlerin nefes alması için daha fazla alan sağlıyor. Sıcak hava verimli bir şekilde dışarıya yönlendirilirken, CPU sıcaklıkları 5°C’ye kadar ve GPU sıcaklıkları ise 4°C’ye kadar düşüyor.

Kullanıcısına özel tasarım

ProArt Station PD5, ASUS Lumiwiz® dahil olmak üzere yaratıcı dostu bir dizi yeniliğe sahip. Ön kasaya yerleştirilen bu yenilikçi modül, içerik oluşturuculara işlemci, grafikler ve çok daha fazlasıyla ilgili durum bilgisi verebiliyor. Cihazın üzerindeki bir çift ışık çubuğu, yük aşıldığında renk değiştirerek  kullanıcısını uyarıyor. Cihaz, ProArt Creator Hub uygulaması aracılığıyla kullanıcısının renkleri ruh haline göre özelleştirmesine de olanak sunuyor.

Esnek kullanım imkanı

Birçok masaüstü bilgisayarın aksine, ProArt Station PD5’in sabit sürücü tepsisi, hiçbir alet gerektirmeden çıkarılmak üzere özel olarak tasarlandı. ASUS’a özgü bu tasarım, PD5’i yükseltmeyi daha kolay ve zahmetsiz hale getiriyor. Bir sürücüyü değiştirmek veya yeni bir bilgisayara geçmek sadece birkaç dakika.

PD5, ses teknolojisinde de iddialı

ProArt Station PD5, sıradan bir dinleme deneyiminin ötesine geçen, gerçek hayat ile sanal dünya arasındaki çizgiyi azaltan Dolby Atmos® tarafından destekleniyor. Sesi sadece duymayı değil, hissetmeyi de sağlayan teknoloji, sunduğu 360 derecelik ses deneyimiyle müzik veya filmde hiçbir ayrıntının kaçmasına izin vermiyor.

ASUS AI gürültü engelleme teknolojisi ise video konferanslarda, arkadaki istenmeyen gürültüyü konuşmalardan izole etmek için makine öğrenimini kullanıyor. Böylelikle online toplantılar da çok daha verimli hale geliyor.

https://www.asus.com/tr/

ASUS Hakkında: ASUS, dünyanın en iyi anakartları, dizüstü bilgisayarları, monitörleri, grafik kartları ve yönlendiricileri ile tanınan çok uluslu bir şirkettir. Genişleyen üstün oyun, içerik oluşturma ve AIoT çözümleri yelpazesinin yanı sıra ASUS, herkes için en yaygın, akıllı, içten ve eğlenceli akıllı yaşamı yaratmak için yapılan son teknoloji tasarım ve yeniliklerle sektöre liderlik etmektedir. İş sahipleri, girişimciler, içerik üreticileri ve öğrenciler için işlerinin gelişimini desteklemek ve verimliliklerini artırmak için geniş yelpazede çözümler sunmaktadır. Hızla gelişen iş hayatının teknoloji odaklı ihtiyaçlarının da hızla arttığının farkındalığıyla ASUS Business Serileriyle iş dünyasının ihtiyaçlarına rekabette öne çıkabilecekleri inovatif ürünlerle destek vermektedir. 5.000’den fazla Ar-Ge uzmanını içeren küresel bir işgücüyle ASUS, dünyanın en beğenilen yenilikçi lider teknoloji kuruluşu olmaya kararlıdır. In Search of Incredible marka ruhundan esinlenen ASUS, 2019’da her gün 11’den fazla ödül kazandı ve Forbes’un Dünyasının En Beğenilen Şirketleri ve Fortune’un Dünyanın En Beğenilen Şirketlerinden biri olarak yer aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>