Haberde Bursa

Hürriyetliler; “Yüreğimizdeki Yangını Kim Söndürecek!”

30.11.2022
745

Bursa’da arazilerinin, büyükşehir yasası ile köy tüzel kişiliğine devri sonrası AK Partili Karacabey Belediyesi tarafından ihaleyle satılmasına tepki gösteren Hürriyet Köylüleri yaşadıkları hak gaspına isyan etti. Hürriyet Köyü Gençlik ve Kadın Dayanışma Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Bayram Efe ve köylüler siyasi partilerde çalmadığı kapı kalmadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bursa programına da katılan köylüler Ankara’da yapacakları basın açıklaması için siyasilerden de bu konuda destek bekliyor. CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın ile görüşen Başkan Efe; “Vekilimizin sıcak ilgisinden dolayı memnunuz. Ankara için atacağımız adımları kendisi ile paylaştık.” dedi.

NE OLMUŞTU?

Hürriyet Köyü Gençlik ve Kadın Dayanışma Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Bayram Efe, yaptığı açıklamada “Daha önce 3180 nolu parselde 146 dönümü Emirkoop’a 12 milyona, 3680 nolu parselde 262 dönümü hibe ile TEKNOSAB’a, 3814 nolu parselde 236 dönümü Kuzuflex adlı şirkete 49 milyona satılmıştı. Geçtiğimiz hafta da belediye önünde eylemem yapmamıza rağmen 3815 nolu parsellerde 146 dönüm arazi ihale ile 72 milyona Kuzuflex adlı aynı şirkete satıldı” dedi.

 

“ARAZİLERİMİZ 3-5 PATRONA PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR”

“Karacabey artık bir rant alanı haline gelmiş, arazilerimiz satılarak köylünün malına göz dikilmiştir” diyen Efe, şöyle konuştu:

“Bu arazilerin asıl sahipleri bizim dedelerimizdir. Onlardan bize miras arazilerdir. Ancak bugün tam anlamıyla mirasyedi haramzadeleri bu arazilerimizi 3-5 patrona peşkeş çekmektedir. Yasal olarak bugün bunu yapabilseler de, Allah katında ve vicdanlarda mahkum edileceklerdir. Dedelerimiz bu toprakları Ziraat Bankası kredisi ile satın almışlardır. O tarihte kredi borçlarını ödeyemedikleri için ürünlerine haciz gelmiştir. Aç kalmışlar, hastalanmışlar, bir kısmı bu uğurda hastalanıp vefat etmiştir. İşte bu nedenle bu köylünün ahı onların peşini bırakmayacak. Hem bu dünyada hem ahrette onları perişan edecektir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>